Ausztriában miért működik a boltok vasárnapi zárva tartása?
Amióta kijárok Ausztriába mindig látom, hogy vasárnap zárva vannak a boltok. Amennyire én tudom ott nem kivételeznek egy bolttal sem, MINDEN zárva van.
Hogy tudják az emberek megoldani a hét többi napján a vásárlást, ha közben tegyük fel csak vasárnap érne rá sok ember, mert a többi nap dolgozik?
Ahol én lakom szintén sok minden zárva van vasárnap.
Meg lehet szokni.
Csakhogy: hétköznap korábban végzek mint annak idején otthon és a munkám is egy emberre van szabva. Vannak nehezebb napok, de általában időben, nyugodt hangulatban hazafelé be tudok vásárolni, így nem marad hátvégére az egész következő heti bevásárlás.
Bár nem vagyok túlfizetve és megnézem mire költök, ha úgy jön ki, akkor beülünk valahová. Ma pl. nem volt kedvem főzni és utána mosogatni, így egy közeli pizzázóban ettünk. Ma hazafelé vettem pár dolgot, holnap lehet, hogy kiugrok a boltba kenyérért és tejért, de ennyi.
Persze lehet Ausztriával is példálózni, de akkor legyen ugyanannyi a munkabér és a munkakörülmények.
ausztriában a szakszervezetek harcolták ki a vasárnapot, a munkavállalók a vasárnapi nyitva-tartás nélkül is eleget keresnek, nekik mindegy volt
egyébként nem MINDEN van zárva, vannak vasárnap is nyitva tartó billa és egyéb helyek, de nem sok, tele is vannak egész nap
Határ széléről hozzánk nem kizárólag a bevásárlás miatt jönnek. Biztos hogy csak azért jönnek?? Sok másért is jöhetnek....
Szerintem egy jó ebéd, nem kell nekik főzni.
Fodrász, náluk jó drága úgy tudom. Biztosan van aki vasárnap is nyitva tart.
Gyógyvíz is van bizonyára ami náluk szintén drágább. ( vagy nincs is? nem ismerem a környéket sajna. és ne jöjjön senki azzal nézzem meg a goglit )
Vasárnap helyett bizonyára átszervezi mindenki a maga igényei szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!