Nagyon hülyének nézik a parlamenti pártok az embereket amikor a nyugdíjról vitatkoznak?
Azért, mert a java része valóban ennyire hülye is. Sok ember nem AKAR dolgozni. Jóval több pénzt akarna egy általa "aljamunka"-ként definiált melóért kapni.
A fiatalokat meg tényleg elég nehéz szavazásra bírni. Én is sokáig csak azt láttam a tévében, hogy egymást dobálják sz*rral a politikusok, ahelyett, hogy valami érdemi cselekvést is hoztak volna. Ha a Jobbik képes lenne kormányozni egy államot, rájuk szavaznék, de ők meg a túlzott nemzeti elhivatottságuk miatt képtelenek lennének a politizálásra. Szóval.. nem maradt semmi.
19F
A nyugdíjasoknak az MSZP adott emelést és a 13.havi nyugdíjat.Azt nem elvette,hanem a válság miatt VISSZAVETTE.( A kettő nem ugyanaz,még ha nem is kapnak már 13.havit a nyugdíjasok)
A Fidesz pedig módosította a Horn-kormány alatt hozott törvényt,indokolás nélkül 20 %-ról 11-re
Ezt a sok butaságot!
2006 ban kezdődtek a megszorítások, közvetlen Öszöd után egyből jöttek ugyanis :
A központi költségvetés bruttó adóssága (a GDP %-ában)2000- ben 53.4% 2001-50.6%2002- a 100 napos program miatt emelkedett 53.7% 2003- 55.9%2004- 56.0% 2006- 57.9% választások, az első adó emelések 61.9% első megszorítások 61.3% és itt már a vállság is ott van.68.4%. Viszont ha nem a megszorítások közepén ért volna a vállság, akkor közel sem ért volna ennyire mélyen, hiszen anticiklikus politikával enyhíteni lehetett volna.
Persze ez akkor válik egyértelművé pld ugyan ebben az idő beosztásban megnézed a
GDP növekedés %-ban (éves átlag) 2000- 5.1 2001- 4.3 2002- 4.3 2003- 4.1 2004- 4.6 2005- 4.3 2006- 4.2 2007- már lelassultunk 1.1 , vállság 2008- -2,7 a vállság miatti vissza esés 2009- *-7,4*.
A 40 éves minimum pedig a fizikai munkás hölgyekre érvényesek akik adott esetben már 16 évesen dolgoztak.
Teljesen köd vagy, és okoskodsz?
"A 40 éves minimum pedig a fizikai munkás hölgyekre érvényesek akik adott esetben már 16 évesen dolgoztak."
Ezt én is tudtam, csak szükségtelennek tartottam kiemelni.
Mert számoljunk csak: annak van 40 éve, aki 1970 óta folyamatosan dolgozik. Ha úr, ha hölgy. Ha akkor volt 18-20, úgy most 58-60 éves. Azaz, 2-4 évvel mehetne el hamarabb nyugdíjba. Csakhogy a rendszerváltáskor, sőt már előtte is, rengeteg munkahely szűnt meg! Nagyon kevés lehet tehát azok száma, akinek a kora ellenére hiánytalanul megvan a 40 éve. Az ígérgető tehát alig kockáztat valamit, még ha be is óhajtja tartani az ígéretet! ( Egy kocsmában láttam kifüggesztve az alábbi feliratot: -Hitel csak 100 éven felülieknek! Rákérdeztem, mi van, ha 100 éves vagyok? -Ebben az esetben Ön máris kap hitelt!) De engem nem is ez izgatott igazán, hanem az, hogy a mostani fiataloknak lesz-e egyáltalán nyugdíja? Bármilyen modell szerint? Meg hogy ez most a legfőbb gondja az országnak? Nincsenek nagyobb bajok? Ha vannak, akkor miért nem azok megoldási lehetőségeivel kampányolnak a pártok? Vagy már megint csak a nyugdíjasok szavazatainak a megszerzése a cél? Azért ezt rángatják elő a hajánál fogva? Szóval: hülyének nézik az embereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!