Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nagyon hülyének nézik a...

Nagyon hülyének nézik a parlamenti pártok az embereket amikor a nyugdíjról vitatkoznak?

Figyelt kérdés
Most minden parlamenti párt a nyugdíjasok kegyét keresi! Persze, mert a legkönnyebben mozgósítható, masszív, 3 milliós tömeg...A fiatalokat sajnos, nem könnyű választási részvételre bírni, utána pedig azt mondják, már megint a "nyuggerek" döntöttek helyettük. Persze, a választások után már a nyuggerek- maradjunk ennél a nem túl szép kifejezésnél-se számítanak többet, mint az egyéb korosztály! Most persze folyik az ádáz csata MSZP és Fidesz között, kontrázik hozza az MDF...Szó van nyugdíjak megőrzéséről, svéd modellről, 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásról! Emberek! Hát senki nem veszi észre, hogy egész falvak vannak munka nélkül, hogy 40 év szolgálati ideje nagyon sok embernek egyáltalán nem lesz? Senki nem látja, hogy bikaerős huszonévesek flangálnak az utcákon, hogy már a második olyan generáció nő fel, akik a munka becsületéről nem is hallottak? Unalmukban bűnöznek? Rászorultságból lopnak? Tisztességes emberek ezrei nem jutnak munkához, dologtalan herék hivatkoznak a munkanélküliségre? Hát ez senkit nem érdekel? Emberek tízezreinek egyáltalán nem lesz nyugdíja, se svéd, se megőrzött, se garantált...Mert nyugdíjat szerezni csak munkával és járulékfizetéssel lehet bármilyen rendszerben. No, mármost akkor ennyire hülyének nézik a jó népet?
2010. jan. 31. 20:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Azért, mert a java része valóban ennyire hülye is. Sok ember nem AKAR dolgozni. Jóval több pénzt akarna egy általa "aljamunka"-ként definiált melóért kapni.

A fiatalokat meg tényleg elég nehéz szavazásra bírni. Én is sokáig csak azt láttam a tévében, hogy egymást dobálják sz*rral a politikusok, ahelyett, hogy valami érdemi cselekvést is hoztak volna. Ha a Jobbik képes lenne kormányozni egy államot, rájuk szavaznék, de ők meg a túlzott nemzeti elhivatottságuk miatt képtelenek lennének a politizálásra. Szóval.. nem maradt semmi.

19F

2010. jan. 31. 22:57
 12/18 anonim ***** válasza:

A nyugdíjasoknak az MSZP adott emelést és a 13.havi nyugdíjat.Azt nem elvette,hanem a válság miatt VISSZAVETTE.( A kettő nem ugyanaz,még ha nem is kapnak már 13.havit a nyugdíjasok)

A Fidesz pedig módosította a Horn-kormány alatt hozott törvényt,indokolás nélkül 20 %-ról 11-re

Ezt a sok butaságot!

2006 ban kezdődtek a megszorítások, közvetlen Öszöd után egyből jöttek ugyanis :

A központi költségvetés bruttó adóssága (a GDP %-ában)2000- ben 53.4% 2001-50.6%2002- a 100 napos program miatt emelkedett 53.7% 2003- 55.9%2004- 56.0% 2006- 57.9% választások, az első adó emelések 61.9% első megszorítások 61.3% és itt már a vállság is ott van.68.4%. Viszont ha nem a megszorítások közepén ért volna a vállság, akkor közel sem ért volna ennyire mélyen, hiszen anticiklikus politikával enyhíteni lehetett volna.

Persze ez akkor válik egyértelművé pld ugyan ebben az idő beosztásban megnézed a

GDP növekedés %-ban (éves átlag) 2000- 5.1 2001- 4.3 2002- 4.3 2003- 4.1 2004- 4.6 2005- 4.3 2006- 4.2 2007- már lelassultunk 1.1 , vállság 2008- -2,7 a vállság miatti vissza esés 2009- *-7,4*.

A 40 éves minimum pedig a fizikai munkás hölgyekre érvényesek akik adott esetben már 16 évesen dolgoztak.

Teljesen köd vagy, és okoskodsz?

2010. jan. 31. 23:05
 13/18 anonim ***** válasza:
Hülyének és könnyen befolyásolhatónak nézik az embereket. És tudod mit: igazuk van. Tanulmányozd a történelmet, rá fogsz jönni. Ez évezredek óta így van. Pl. a Jézust királlyá koronázni akaró hozsannázó tömeg egy hét múlva ugyanolyan hangerővel kiabálta Pilátusnak, hogy feszítsd meg! Most hirtelen ez a történelmi példa jutott eszembe, de biztos van sok másik is.
2010. jan. 31. 23:27
 14/18 A kérdező kommentje:

"A 40 éves minimum pedig a fizikai munkás hölgyekre érvényesek akik adott esetben már 16 évesen dolgoztak."

Ezt én is tudtam, csak szükségtelennek tartottam kiemelni.

Mert számoljunk csak: annak van 40 éve, aki 1970 óta folyamatosan dolgozik. Ha úr, ha hölgy. Ha akkor volt 18-20, úgy most 58-60 éves. Azaz, 2-4 évvel mehetne el hamarabb nyugdíjba. Csakhogy a rendszerváltáskor, sőt már előtte is, rengeteg munkahely szűnt meg! Nagyon kevés lehet tehát azok száma, akinek a kora ellenére hiánytalanul megvan a 40 éve. Az ígérgető tehát alig kockáztat valamit, még ha be is óhajtja tartani az ígéretet! ( Egy kocsmában láttam kifüggesztve az alábbi feliratot: -Hitel csak 100 éven felülieknek! Rákérdeztem, mi van, ha 100 éves vagyok? -Ebben az esetben Ön máris kap hitelt!) De engem nem is ez izgatott igazán, hanem az, hogy a mostani fiataloknak lesz-e egyáltalán nyugdíja? Bármilyen modell szerint? Meg hogy ez most a legfőbb gondja az országnak? Nincsenek nagyobb bajok? Ha vannak, akkor miért nem azok megoldási lehetőségeivel kampányolnak a pártok? Vagy már megint csak a nyugdíjasok szavazatainak a megszerzése a cél? Azért ezt rángatják elő a hajánál fogva? Szóval: hülyének nézik az embereket?

2010. febr. 1. 15:35
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem hülyének, hanem befolyásolhatónak. Becsapnak minket,ahogy az a nagykönyvben meg van írva:(
2010. febr. 1. 16:17
 16/18 anonim ***** válasza:
Kövezzetek meg érte de én elvenném a szavazati jogot azoktól akik nem emlékeznek arra hogy 24 órával korábban mit ettek ebédre.
2010. febr. 1. 21:15
 17/18 A kérdező kommentje:
Szegény Einstein...
2010. febr. 2. 06:04
 18/18 anonim ***** válasza:
Úristen, hogy mennyire igazad van!!! Nekünk ugyan ez a véleményünk, csak az hogy nem megyünk vele semmire!! (te sem!) Ez az igazság, a valós helyzet, de tudod mi jár annak akinek igaza van...a szája, (boccs!) Én tapasztalatból tudom előttem zajlik mindennap ezek amiről írsz, még jó hogy lemered írni itt! Köszönet érte!
2010. márc. 27. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!