Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar közmunka program egy...

A magyar közmunka program egy nagy sz. R ugyanis nem termel és nem is hatékony szerintetek?

Figyelt kérdés
2014. dec. 3. 23:34
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk még közmunkás kiállítás is volt.No comment.Itt reklámozgatják, mennyire hű de csuda jó az, meg érték teremtő, az ember pofája leszakad...Ha annyira értékteremtő, akkor miért nem fizetik meg normálisan???!!

És miért nézik alkoholista semmirekellőnek az értékteremtő közmunkásokat??!!

2014. dec. 4. 11:49
 22/33 anonim ***** válasza:
91%

"És mellesleg nem tudom, milyen Isten háta mögötti lebuj faluból vetted a sztereotípiád, hogy a közmunkások 80%-a alkoholista, de jobb lenne, ha nem terjesztenéd ezt, mert marhaság!"

Valamit elfelejtettél.

Magyarországon élünk, itt kötelező gyűlölni és lenézni a másikat. :))

2014. dec. 4. 12:16
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
De egyébként, ha már szóba került az ivás.Tudomásul kell venni, hogy a "rendes" munkakörben dolgozók, vagy épp a fejesek között is épp annyi alkoholista van, mint a közmunkások között.Több munkahelyen megfordultam már, láttam, reggelig tudnám sorolni, de hogy csak párat mondjak:ismertem orvosokat, akikről jól tudták a kollégák, hogy iszik, mint a gödény, csak ügyesen tagadta.Vagy az alkoholista főorvosnő.Boltvezetők, akiknek az irodájuk és mellékhelyiségük tele volt minden héten újabb és újabb üres piásüvegekkel.Persze nem kannás bort ittak, hanem méreg drága piákat, de zsák számra vitte ki az üres palackokat a takarító.Nyilván nem a melósok itták meg!Szóval nem kell még az alkoholizmusunkat is az alacsonyabb beosztásúra kenni!
2014. dec. 4. 15:35
 24/33 anonim ***** válasza:
0%

"Hazugság, hogy a közmunkások 85 %-a alkoholista. Jelenleg a közszféra 20 %-a közmunkás! Az okmányirodákból, önkormányzatokból kirúgták az embereket, és közmunkásként vették őket vissza! "

Akkor, ha az okmányirodából, önkormányzattól lett kirúgva, akkor ez biztosíték rá,hogy nem alkoholista.

Gratulálok!Ez aztán logika!

2014. dec. 4. 15:46
 25/33 anonim ***** válasza:
Én friss diplomásként voltam közmunkás a hivatalban. Most is vannak páran, mert nem találtak állást. Nekem gyakorlatlak nagyon jó volt és empátiát is tanul az ember. Az én településemen állattenyésztés, kertészet és szőlőművelés volt közmunkából. Az éves bevétel meghaladta a 10 millió forintot az önkormányzatnak. Igaz, hogy ez nem lenne elég a munkabérre sem, de ez csak úgy pottyan az önkormányzat kasszájába, mert az állam állja a munkabéreket. Én a programok szervezésében, pénzügyi tervezésében vettem részt. Nem homogén társaság. Közmunkások között vannak alkoholisták is, de beteg emberek vagy alul képzettek, akik nagyon jó emberek, de lehetőségük nincs jó munkahelyet találni. Nagyon sok oka lehet, hogy valaki miért közmunkás. Megfigyelésem szerint aki ambiciózus, vagy szorgalmas idővel talál munkát, mert felfigyelnek rá helyi szinten. Van aki nem teheti meg, hogy otthagyja ezt a munkát mondjuk mert beteg családtagját kell ápolni. Nem kell őket elítélni kollektíven én csak ennyit mondok. Hidd el kapnak ők rendesen a társadalomtól. Aki teheti beléjük rúg egyet, mert ettől érzi magát színvonalasabbnak a közmunkásnál.
2014. dec. 4. 18:10
 26/33 anonim ***** válasza:
Nálunk pl dolgoztatják őket rendesen. Reggel este szonda aki iszik repül. Árkot ásnak térköveznek a térkövet is maguk gyártják. A közmunkások 80-90%-a nem is menne el rendes munkahelyre pl gyárba elég itthon az ötvenezer.
2014. dec. 4. 18:15
 27/33 A kérdező kommentje:

Ritka jó helyen laksz akkor de gondolom azért a közmunkások ki irányította nem volt neki új szóval értet hozza.

sajnos mi felénk nem ez megy akihez a közmunkások tartoznak az 5napból 2szer látják egy két szot szól aztán kész ennyi

2014. dec. 4. 18:18
 28/33 BlackSword ***** válasza:
90%

Látom közöd nincs a közmunkásokhoz... Először is közmunkást nem csak az utcán láthatsz... Sokan irodai munkát végeznek... A szakmával, képességgel rendelkezőket megpróbálják kiosztani olyan helyre ami valóban hasznos... Ilyen pl a városüzemeltetés, az önkormányzati ingatlanok karban tartása, ingatlannyilvántartás... De küldenek ki embereket iskolákhoz, óvodákhoz...

A maradékot küldik ki árkot ásni, szemetet, levelet szedni... De ők sem alkeszek... A váratlan szondáztatás elrettentő... De nap közben is ellenőrzés bármikor várható... És ha nem ott vannak, nem úgy vannak, akkor könnyen kint találja magát a delikvens...

És hagyjuk már ezt a termelés klisét... Fenntartás!!! Mert akkor kár termelni... Illetve minden gazdag országban a másik kulcsszó a szolgáltatás...

Te csak a kirívó eseteket veszed észre, holott jóval több közmunkás van... sacc minden 200. ember az...

2014. dec. 4. 19:03
 29/33 A kérdező kommentje:

30as te meg a garázs adóra is azt mondod rendben van

Ja csak a fejlet Nyugattól mi olyan mesze vagyunk hogy már soha se lehet őket utolérni de megközelíteni se de ez hadjan már a csehek szlovénoktól is nagyon messze vagyunk

2014. dec. 4. 20:07
 30/33 anonim ***** válasza:

Ebben az országban az a legnagyobb baj, hogy a legtöbb helyre protekciósok, csókosok kerülnek olyan pozíciókba, amihez semmi közük, és képezni sem képezik magukat olyan irányba, ahova benyomják őket, aki meg tanult és nincs ismeretsége annak is marad a közmunka.

Januárban kerültem ebbe a rendszerbe, mert dolgozni szeretnék, és ismerős hiányában rendesen nem tudtam elhelyezkedni. Önként jelentkeztem közmunkára, ide legalább felvettek, gondoltam átmenetileg jó lesz, sajnos kitörni eddig nem sikerült. Mostanában már kezdek besokallni a dologtól, fizu a béka segge alatt, szabadság alig jár, az is be van korlátozva, hogy mikor lehet kivenni, pedig az első helyen még jól éreztem magam, jó volt a munka, komoly feladatokat kaptam, a munkatársak, senki nem éreztette, hogy más lennék, mint a rendes dolgozok. 2 hónapja átkerültem egy másik helyre, itt semmi komoly feladatot nem adnak, fénymásolás, lóti-futi melók, hol pogácsáért, hol papírokkal ide-oda, néha pár sor begépelése, ezen felül tiszta unalom a napom, hasznosnak már egyáltalán nem érzem magam, kezdek depressziós és frusztrált lenni, kezdem megérteni azt, aki a kilátástalan helyzete miatt az italhoz nyúl.

2014. dec. 4. 20:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!