Miért vannak az emberek fellázadva a közmunka ellen?
Egyrészt jobb, mivel 47 ezer forinthoz jut általa az ember, nem pedig 28 ezerhez.
Másrészt nem segély, hanem végez érte munkát.
De!
A java, aki erre a sorra kényszerült vagy totál analfabéta szal mást nem lehet rábízni, így nem értem mit vergődik
Aztán van a másik oldal a nagy diplomás értelmiségiek, akik a jóféle kommunikáció szakos diplomájukra verik magukat(mert nyilván nem a valódi diplomások ülnek a munkaügyi központban)
Persze mindenki elpofázta nekik, h ne menjenek rá, csak bevállalták(mondjuk valahol mélyen legbelül tudták ők is, h ennyi ésszel se a jog, se az orvosi se más komoly szak nem menne, de mindenképp diplomás szerepben szerettek volna tetszelegni így maradt a bölcsészkar, természetesen full 5-sel, mert ugye 5 oldalból nem nehéz felkészülni)
Szal így néz ki a dolog és komolyan azt várják, ez a társadalom krémje, h majd havi nettó 300 ezret fog kapni mindenki és persze dolgozni se kell majd.
Főleg a "diplomások", mert hát ők elvégeztek egy tanfolyamot, nehogy már, ők nem fognak gereblyézni, nekik alanyi jogon jár a fizetés....
Akkor hol itt a gond?
Ott a gond, hogy nem szabadna közmunkának léteznie se. Az állam feladata, hogy normális oktatásban részesítse az embereket, majd munkahelyek létrejöttének előteremtse a feltételeket, hogy majd a polgár a megszerzett tudásával ott NORMÁLIS életet tudjon teremteni magának.
Na most ebben a két dologban az állam elbukott. Pont a kettő leglényegesebben. A közmunka csak egy kényszerintézkedés, hogy leplezzék a saját csődjüket.
Ja és nem utolsó sorban, az emberek ezeknek csápolnak, meg éljeneznek. Ez itt a gond.
Kérdező nővérem fizikai- földrajz szakkal volt közmunkán, az hol bölcsész szak?
Bölcsész szakra meg pont nem az 5 oldal jellemző. A bölcsész pont, hogy leül és 300 oldalakat tud megtanulni rövid idő alatt. Bár hiába mondom, te egyetemet belülről még nem láttál az biztos.
Én nem lázadnék, már csak azért sem mert hiába vagyok regisztrált munkanélküli, mégsem kerestek meg azzal hogy figyelj te barom, neked van 2 szakmád, gyere árkot pucolni, meg gallyazni. Mondjuk nem is mennék mert 8 órában nem fogok 40ezerért cigánykodni, inkább beállok egy szalagmunkás részre, és mindjárt odaadják azt a nyamvadt 80-90et, meg állandó munka ugyebár.
Ez a közmunka meg tényleg az emberiség legaljának egy utolsó lehetőség, hogy azért ne sorvadjon el otthon meg azért lásson pénzt is.
21F
Most is meg van a lehetőség az oktatásra.
Másrészt miért lenne az állam feladata?
Tudtommal máskor azért megy a sírás, mert az állam korlátoz, nem tudom mit szólnál hozzá, ha holnaptól kötelezően IT területre kellene menni.
Mikor meg enged, akkor meg bölcsész bölcsész hátán meg 8 általános a zsebben aztán komolyan azt várják, h majd nyílik 100 múzeum csak miattuk.
ma 15:50
A probléma az, kérdező, hogy rengeteg jogász is -mint pl. én- közmunkára kényszerül, mivel a kutya nem ad munkát nekik / nekünk. Sajna nem olyan jók a kilátások. Szintúgy a pl. Debrecenin végzett orvos se nagyon kell külföldre, csak a SOTE-s. Árnyaltabbak ezek a dolgok, mint ahogyan te beállítod.
"Ez olyan mintha ha egy fideszessel vitatkoznál a rezsicsökkentésről."
off:
Én fideszes vagyok, és kamunak tartom a rezsicsökkentést, más miatt szavaztam rájuk. Ilyenkor mi van?
Te amúgy épp olyan rossz vagy, mint a kérdező. Vitatkozni meg azért nem lehet veled, mert a jobbik elborult hülyeségeit propagálod. Láttam más kérdések alatt a "vitáid".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!