Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vannak az emberek...

Miért vannak az emberek fellázadva a közmunka ellen?

Figyelt kérdés

Egyrészt jobb, mivel 47 ezer forinthoz jut általa az ember, nem pedig 28 ezerhez.

Másrészt nem segély, hanem végez érte munkát.

De!

A java, aki erre a sorra kényszerült vagy totál analfabéta szal mást nem lehet rábízni, így nem értem mit vergődik

Aztán van a másik oldal a nagy diplomás értelmiségiek, akik a jóféle kommunikáció szakos diplomájukra verik magukat(mert nyilván nem a valódi diplomások ülnek a munkaügyi központban)

Persze mindenki elpofázta nekik, h ne menjenek rá, csak bevállalták(mondjuk valahol mélyen legbelül tudták ők is, h ennyi ésszel se a jog, se az orvosi se más komoly szak nem menne, de mindenképp diplomás szerepben szerettek volna tetszelegni így maradt a bölcsészkar, természetesen full 5-sel, mert ugye 5 oldalból nem nehéz felkészülni)

Szal így néz ki a dolog és komolyan azt várják, ez a társadalom krémje, h majd havi nettó 300 ezret fog kapni mindenki és persze dolgozni se kell majd.

Főleg a "diplomások", mert hát ők elvégeztek egy tanfolyamot, nehogy már, ők nem fognak gereblyézni, nekik alanyi jogon jár a fizetés....

Akkor hol itt a gond?

2014. ápr. 12. 15:38
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
59%
Mert a közmunka rossz! Aki kitalálta az egy elmebeteg lehetett.
2014. ápr. 12. 15:41
 2/24 anonim ***** válasza:
54%
A közmunkát már rég be kellett volna tiltani.
2014. ápr. 12. 15:43
 3/24 anonim ***** válasza:
69%

Ott a gond, hogy nem szabadna közmunkának léteznie se. Az állam feladata, hogy normális oktatásban részesítse az embereket, majd munkahelyek létrejöttének előteremtse a feltételeket, hogy majd a polgár a megszerzett tudásával ott NORMÁLIS életet tudjon teremteni magának.

Na most ebben a két dologban az állam elbukott. Pont a kettő leglényegesebben. A közmunka csak egy kényszerintézkedés, hogy leplezzék a saját csődjüket.

Ja és nem utolsó sorban, az emberek ezeknek csápolnak, meg éljeneznek. Ez itt a gond.

2014. ápr. 12. 15:43
 4/24 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező nővérem fizikai- földrajz szakkal volt közmunkán, az hol bölcsész szak?

Bölcsész szakra meg pont nem az 5 oldal jellemző. A bölcsész pont, hogy leül és 300 oldalakat tud megtanulni rövid idő alatt. Bár hiába mondom, te egyetemet belülről még nem láttál az biztos.

2014. ápr. 12. 15:45
 5/24 anonim ***** válasza:
75%

Én nem lázadnék, már csak azért sem mert hiába vagyok regisztrált munkanélküli, mégsem kerestek meg azzal hogy figyelj te barom, neked van 2 szakmád, gyere árkot pucolni, meg gallyazni. Mondjuk nem is mennék mert 8 órában nem fogok 40ezerért cigánykodni, inkább beállok egy szalagmunkás részre, és mindjárt odaadják azt a nyamvadt 80-90et, meg állandó munka ugyebár.

Ez a közmunka meg tényleg az emberiség legaljának egy utolsó lehetőség, hogy azért ne sorvadjon el otthon meg azért lásson pénzt is.

21F

6/24 anonim ***** válasza:
86%
Majd ha felnősz megérted.
 7/24 A kérdező kommentje:

Most is meg van a lehetőség az oktatásra.

Másrészt miért lenne az állam feladata?

Tudtommal máskor azért megy a sírás, mert az állam korlátoz, nem tudom mit szólnál hozzá, ha holnaptól kötelezően IT területre kellene menni.

Mikor meg enged, akkor meg bölcsész bölcsész hátán meg 8 általános a zsebben aztán komolyan azt várják, h majd nyílik 100 múzeum csak miattuk.

2014. ápr. 12. 15:50
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

ma 15:50

A probléma az, kérdező, hogy rengeteg jogász is -mint pl. én- közmunkára kényszerül, mivel a kutya nem ad munkát nekik / nekünk. Sajna nem olyan jók a kilátások. Szintúgy a pl. Debrecenin végzett orvos se nagyon kell külföldre, csak a SOTE-s. Árnyaltabbak ezek a dolgok, mint ahogyan te beállítod.

2014. ápr. 12. 15:52
 9/24 anonim ***** válasza:
75%
Hát én inkább nem foglalkozok a kérdezővel...úgyse fogja senki se meggyőzni. Ez olyan mintha ha egy fideszessel vitatkoznál a rezsicsökkentésről.
2014. ápr. 12. 15:56
 10/24 anonim ***** válasza:
37%

"Ez olyan mintha ha egy fideszessel vitatkoznál a rezsicsökkentésről."

off:

Én fideszes vagyok, és kamunak tartom a rezsicsökkentést, más miatt szavaztam rájuk. Ilyenkor mi van?

Te amúgy épp olyan rossz vagy, mint a kérdező. Vitatkozni meg azért nem lehet veled, mert a jobbik elborult hülyeségeit propagálod. Láttam más kérdések alatt a "vitáid".

2014. ápr. 12. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!