Miért vannak az emberek fellázadva a közmunka ellen?
Egyrészt jobb, mivel 47 ezer forinthoz jut általa az ember, nem pedig 28 ezerhez.
Másrészt nem segély, hanem végez érte munkát.
De!
A java, aki erre a sorra kényszerült vagy totál analfabéta szal mást nem lehet rábízni, így nem értem mit vergődik
Aztán van a másik oldal a nagy diplomás értelmiségiek, akik a jóféle kommunikáció szakos diplomájukra verik magukat(mert nyilván nem a valódi diplomások ülnek a munkaügyi központban)
Persze mindenki elpofázta nekik, h ne menjenek rá, csak bevállalták(mondjuk valahol mélyen legbelül tudták ők is, h ennyi ésszel se a jog, se az orvosi se más komoly szak nem menne, de mindenképp diplomás szerepben szerettek volna tetszelegni így maradt a bölcsészkar, természetesen full 5-sel, mert ugye 5 oldalból nem nehéz felkészülni)
Szal így néz ki a dolog és komolyan azt várják, ez a társadalom krémje, h majd havi nettó 300 ezret fog kapni mindenki és persze dolgozni se kell majd.
Főleg a "diplomások", mert hát ők elvégeztek egy tanfolyamot, nehogy már, ők nem fognak gereblyézni, nekik alanyi jogon jár a fizetés....
Akkor hol itt a gond?
Én is közmunkán dolgozok egy víztársulatnál, 3szakmával és 15év szaktudással a zsebemben, a hátam mögött.
Nem szégyenlem, belvízelvezető árkokat csatornákat kaszálgatunk, nem is +erőltető munka, és a felvételnél a főnök megkérdezte van e valami szakmám, majd miután átadtam a bizonyítványokat, odaszólt a felvételis hölgynek vegyen fel 99ez.ft/hó bérrel, a szerződést is így írták.
Állitólag szept.végéig lesz munkánk folyamatosan, vannak romák is, családosok, asszonyok fele fele, társaság, nincs velük gond.
Nem tudnak mindeninek gyárt üzemet, szalagmunkát, biztosítani, a termelésben,.
És villanyszerelőből is van elég, nem lehet mindenki vállalkozó, kocsi pénz beruházás nélkül pláne nem, igény se volna rá, mindenütt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!