A magyar közmunka program egy nagy sz. R ugyanis nem termel és nem is hatékony szerintetek?
ivás?
5 ezer egy szonda= kizárás!
Vagy ha éppen alaki csak így tud "működni" hát LEHET!
Ezt egyénileg birálnám, de inni nem lehet munka közben!
Mert ez ...a...szóval a gépek !
Meg amúgy is!
(mi sem iszunk FŐNÖK)..
Az a munka néha tényleg nagyon rossz lehet ez tény pl télen kicsi pia okes x határig de a fölött valóban nem jó
Meg ugye helyi a főnök többségébe úgyhogy ez se jó mert nincs ellenőrzés
Hát azért szerintem ez nem ennyire egyszerű. A saját tapasztalatom alapján, rögtön két csoportba tudom szedni őket. falu <----> város Mindkét helyen lakok felváltva. Amit én látok az az, hogy ez a henyélő, heverésző mentalitás a falusi brancsra teljesen igaz. Ellenben azért a városban elég nagy bajban lennénk, ha nem lennének közmunkások. 1-2 hétig nem lennének, sokan fel lennének háborodva. Nem nagy dolgokról van itt szó, olyan apróságokról, amiket természetesnek veszünk a mindennapokban. Nem csak az az érték amit közvetlen pénzre lehet váltani.
Mindettől eltekintve, valóban nem valami jó a mostani rendszer, de azért nem is ördögtől való.
Kérdésedben benne is van a válasz.
Itt vagyok egy kocsma fölött ami illegálisan nyit ki hétvégén éjjelente. Szó szerint veszélyes hely olyankor. Másnap hányás, vér, szilánkok borítják a közterületet. A közmunkások meg takarítják. Érdekes egy helyzet.
Kb. úgy működik, hogy az egyik ember az utca közepére szarik, a közmunkásokkal meg feltakaríttatják és akkor van munkájuk.
Nyáron meg a legnagyobb hőségbe elkezdték kaszáltatni a főút mellett az árkot. Olyan emberekkel akik akkor láttak kaszát először. Aki kaszált már életébe az tudja, hogy az nem olyan egyszerű. Egy hétig kínlódtak, haladtak 500 métert - szerencsére nem ütötte el őket senki és ők se tettek kárt senkibe a kaszáikkal - aztán végigment a 20 km -es szakaszon egy traktor, szóval amit csináltak annak semmi értelme nem volt.
Kizárólag úgy lenne értelme, ha teremtenének annyi értéket amibe a foglalkoztatásuk kerül, de ez kb. 0,1%. Van ahol az önkormányzat termesztet velük zöldségeket, amit helyben az iskola konyhán felhasználnak, annak van értelme például, de igen ritka az ilyen.
"Nem ismerem a részleteket, de az biztosan jobb ha az ember, vagy az asszony reggel elindul munkába,mintsemhogy otthon rohadjanak és verjék egymást részegen..halálra!"
Marhára nem, ugyanis ameddig az árkot kapirgálja, addig nincs ideje munkát keresni, így minél tovább marad közmunkás, annál kevesebb esélye van rendes munkát találni. Aztán ha meg szemétszedés helyett "termelő" munkát végeznek közmunkában, akkor ezzel szépen ellehetetlenítik azokat a magánvállalkozásokat, akik esetleg ugyanezt a tevékenységet végeznék helyben, mivel a 47 ezres bérrel ők nem tudnak versenyezni.
Az utcán söprés mi, ha nem munka, sok eszű?Utcaseprők mindig is voltak, csak anno normál állásban, nem közmunkásként, fél pénzért!
A kezdeményezés nem jó, mert a közmunka sehol máshol a világban nem erre való!!!! Normális országokban büntetés ledolgozására használják és meg is kellett volna hagyni a közmunkának ezt acélt, mert másra nem megfelelő semmilyen szempontból.
Az tény, hogy az utcaseprés, környezet rendben tartása is fontos.De meglennének arra a megfelelő , abszolut képzettség nélküli alanyok, akik főállásban normális fizetésért elvégezhetnék.
a baj az, hogy a közmunkát lassan a normális foglalkoztatás helyébe ültetik át!az tűrhetetlen, hogy végzettséggel, szakmával rendelkező emberek segély összegéért robotolnak állati körülmények között!
És mellesleg nem tudom, milyen Isten háta mögötti lebuj faluból vetted a sztereotípiád, hogy a közmunkások 80%-a alkoholista, de jobb lenne, ha nem terjesztenéd ezt, mert marhaság! Mivel voltam közmunkás, vannak köztük ismerőseim, nos, egyik sem iszik érdekes módon! Vannak köztük a legkülönfélébb korú, végzettségű, természetű emberek, de az ilyen általánosítás, hogy 80% alkoholista, nem állja meg a helyét!Az én lakókörnyezetemben pl nőket hajtottak ki a hideg ősz végén leveleket söprögetni.Sem romának, sem csövesnek, sem alkoholistának nem néztek ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!