Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnál egy ilyen hazatérés...

Támogatnál egy ilyen hazatérésre biztató programot külföldi magyarok számára?

Figyelt kérdés
A Belügyminisztérium kiküldetne embereket külföldi magyarok lakására, ahol elbeszélgetnének velük, hogy miért kéne hazajönniük, küldenének csomagokat magyar ételekkel, termékekkel, vagy haza érne a munkából a külföldi magyar és a lakás ajtaján kint lenne egy magyar zászló, alatta meg egy üzenet pl. "Gyere vissza, hiányzol!" stb.

2014. nov. 18. 17:20
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
95%

Ekkora hülyeséget hány pohár pálinka után találtál ki?

Külföldön élek, Magyarországon a hatóságok honnan tudnák az itteni címem? Meg se találnak.

"ahol elbeszélgetnének velük, hogy miért kéne hazajönniük"

Én meg elmondanám, hogy miért nem kellene.

"küldenének csomagokat magyar ételekkel, termékekkel,"

Az a kevéske ami hiányzik azt kiküldi a család. Nem sok, mert szinte minden ami nekem kell az kapható. Van a közelben orosz bolt, ott sok a magyarhoz hasonló termék van, még mák is.

"vagy haza érne a munkából a külföldi magyar és a lakás ajtaján kint lenne egy magyar zászló, alatta meg egy üzenet pl. "Gyere vissza, hiányzol!" stb"

Én pedig annak aki kitűzte a zászlót az ajtómra, a torkán nyomnám le a legutolsó bérpapíromat. Persze előtte a szeméhez tenném a papírt, hogy nézze meg az összeget, az abból levont adót, majd elmesélném hogy mettől meddig tart a munkaidőm, mert nemcsak a pénz számít, hanem a munkakörülmények. A magyar zászlóval nem lehet a boltban fizetni, és otthon 40+ évesen állásinterjúra se vihetem - bár annyi idősen be se hívnának már ott.

2014. nov. 18. 22:34
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Persze tök jó ötlet. A magyarországi szegényektől még a levegőt is elveszik, de a kormány emberei közpénzen repüljék végig az egész bolygót és küldjenek nekik étel csomagokat. Ez már tényleg mindennek az alja lenne.
2014. nov. 18. 22:48
 23/34 anonim ***** válasza:
95%

A kérdésen jót nevettem.

Elképzelem ahogy odamész egy Londonban élő sebészhez, aki havi másfél milliót keres ott kint, és próbálod rábeszélni hogy jőjjön haza a 150 ezres fizetésért. Én tudom előre a választ!

Mikor veszed már észre hogy mi vagyunk hülyék hogy nem megyünk ki külföldre?

2014. nov. 18. 23:42
 24/34 anonim ***** válasza:
96%
Kukába dobott pénz lenne, és újabb lehetőség a lopásra - akinek egyszer már volt annyi esze, hogy elhúzzon, hülye lenne visszajönni!
2014. nov. 19. 05:00
 25/34 anonim ***** válasza:
4%
20-as a konyha egyik legmeghatározóbb értékmérője pont az alapanyag. a nyugati alma,paprika,szalámi meg mindazon hozzávaló ami a tipikus magyar ételek összetevője sehol nincs a magyarhoz képest.mondd azt hogy a nyugati pincérnek márkásabb a cipője meg az étterem berendezése x-szer drágább de ne nevetesse senki ki magát azzal hogy pont azt szólja le amire még az idetántorgott túristák is azt mondják hogy "na emiatt mondjuk irigyeljük ezeket a magyarokat"
2014. nov. 19. 21:35
 26/34 anonim ***** válasza:
58%

Látom, te is csak a MO-i propagandát ismered, nem pedig a valóságot.

A MO-on kapható hús gyakorlatilag annyira tele van vízzel meg mindenféle gyógyszermaradékkal, hogy nem lehet belöle semmi normáliaat fözni. (Most az átlag emberre gondolok, nem a felsö tízezerre, akik biót vesznek, hanem akik a mindenhol megtalálható üzletekben vásárolnak)

Vagy a virsli: MO-on van benn 20-30% hús, itt a legolcsóbb is min. 75-80%.

A zöldségek tele vannak vegyszerrel, mert a legtöbb helyen eleve túlpermeteznek mindent, és nem tartják be a szabályokat.

A MO-on kapható "eredeti magyar kolbász" a legtöbbször ehetetlen, egy hét alatt megpenészedik, ha eolovasod az összetételét, akkor megdöbbenve tapasztalod, hogy mindenféle szemét van benne.

Az odament külföldiek nem az alapanyagok minöségét érzik, hanem a szokatlan füszerezést, és ez különleges nekik. Meg mellékesen MO-ra azok mennek, akiknek nem jut pénz jobb helyekre, nem pedig azért, mert ez a szivük vágya.

Mellesleg eleinte én is hoztam dolgokat, de miután igen sok minöségi probléma volt velük, "leszoktattak" erröl.

Csak egy példa: a hires magyar borokat szerettük, és vittünk pár üveggel. Aztán amikor otthon kinyitottuk öket, vagy megforrt !!!! a bor az üvegben, vagy ecet lett belöle. És nem a Pista bácsi boráról van szó, hanem híres bortermelö vidékekröl származó, márkás és neves borokról.

Hoztunk lisztet is eleinte - aztán mikor kiderült, hogy 3 csomagból kettö minimum kukacos, erröl is leszoktunk.

A kolbászt is akkor hagytul el, amikor többször is igen erös (nem rendesen kimosott) bélszaga volt - szintén márkás, nagyhírü termék volt.

Minöségröl mesélni lehet, de csak annak, aki nem ismer tényleg jó minöséget. Akinek ugyanis nincs összehasonlítási alapja, az elhisz ilyen meséket, más azonban nem.

2014. nov. 19. 22:00
 27/34 anonim ***** válasza:
42%
Sajnos én is csak megerősíteni tudom a 26-os válaszoló megjegyzéseit a minőséggel kapcsolatban.
2014. nov. 20. 01:54
 28/34 anonim ***** válasza:
85%
a bort semmiképpen nem érheti hő mert függetlenül attól milyen volt korábban olyan lesz mint a moslék. ehhez nem is kell borszakértőnek lenni elég csak Columbo Vihar egy pohár borban c. epizódot megnézni.hogy miként szállítottad a dolgokat hogy kukacos lett azt csak te tudod. a virsli amihez nem tudok hozzászólni mert bárhol árulják utálom. én attól hogy nem élek külföldön még sok, mitöbb rengeteg helyen megfordultam túristaként és azért a nyelvemnek jobban hiszek mint annak a szóbeszédnek hogy mi propaganda mi nem.ha bekötötték volna a szemem, fel sem ismertem volna íz alapján egy csomó kaját annyira semmilyen volt. életem eddigi legdrágább és legrosszabb pizzáját például Olaszországban ettem hogy az egyik legmegdöbbentőbb példát említsem.
2014. nov. 20. 21:42
 29/34 anonim ***** válasza:
96%

" na például ezt utálom azokban akik elkoccoltak:egyszerűen annyira bebeszélik maguknak mennyire okádék hely az országunk hogy már döbbenetes tévedésbe viszi őket a brutális szubjektivitásuk "

18-as, 19-esnek:én nem koccoltam el külföldre, de szóról szóra azt gondolom és tapasztalom, mint amit a 14-es írt:

1. "ehetnék szemetet" - azt eszem, mert nem jut minőségi ételre, csak olyan kolbászra, ami tele van ínnal, mócsinggal, a múltkor még csontot is találtam benne... A minőségi magyar élelmiszert exportálják - mi meg esszük a maradékot.

2."szívhatnám a rossz, szennyezett levegöt" budapesten élek, kb 1 hónapja, mikor még jó idő volt, azon dühöngtem, hogy nem tudok egészséges levegőt szívni, mert vagy ember és kutyapisát, kutyaszart vagy benzingőzt szívtam be. Azóta vizelet ugyanúgy van, csak már nincs olyan meleg, hogy szállna a gőze... Nem véletlen, hogy Magyarországon vezető halálok a tüdőrák...

3." járkálhatnék szemetes utcákon" -társasház takarító vagyok, még ki sem teszem a lábam a házból, már leszaratják a kutyával a járdát, eldobják a csokipapírt, sörösdobozt, papírzsebkendőt, rágót, cigarettásdobozt,

szendvicseszacskót - soroljam még? :-(

4. - senkinek nem fontos a környezetvédelem - na ebben talán már van egy kis előrelépés - lásd Városligeti fák kivágása elleni tiltakozás, stb.

5.- nem lenne sem munkám, sem nyugalmam - munkám van, csak megélni nem tudok belőle. 4 házat takarítok - többet nem is bírok fizikailag - 135 ezer ft-ot keresek vele, melyből vállalkozóként 50 ezret leadózok az államnak, 46 ezret meg a lakásrezsire fizetek - nincs semmilyen hitelem - így a maradék havi 40 ezer ft-ból kell eltartanom magamat és a 16 éves fiamat. Napi 1.000 ft jut 2 emberre összesen! a mai élelmiszer árak mellett 500 ft-ból 2 emberre próbáltatok már ebédet csinálni? Ráadásul a fiam igen jóétkű :-))) - 185 centi.

" türhetném a szomszédok zaklatását" - szerencsére a szomszédaimmal mindig megtalálom a közös hangot :-)

2014. nov. 30. 11:38
 30/34 anonim ***** válasza:
Budapest - véletlenül korán elkaptam a kezem, így lett belőle kisbetű :-(
2014. nov. 30. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!