Vesztél már össze az apósoddal a politikán? Hogy oldottátok meg?
Apóssal még nem, de rokonnal már igen.
Miért?Mi történt?
Egy ilyen helyzethez mindkét fél kooperációja szükséges. Pl. én és a legjobb barátom két teljesen ellentétes párttal szimpatizálunk (nem mondom meg melyikkel). Érzelmileg az lenne a reakció hogy egymást nácizzuk, komcsizzuk, libsizzünk (nem írom le hogy melyik, mert a pártok nevét se írtam le). Viszont vagyunk annyira inteligensek, hogy elmondjuk az érveinket, meghallgatjuk a másik ellenérveit. A végén általában ugyan nem győződünk meg hogy nekem vagy neki van igaza, de megértjük, hogy a másik miért gondolkozik így. Sőt, néha van hogy azt mondom hogy "hát jó, ebben tényleg nem az én pártomnak van igaza", vagy fordítva...
Mondjuk ha esetleg elmondanád hogy min vesztetek össze konkrétan, akkor talán könnyebben tudunk segíteni... Így látatlanban ennyit tudok csak mondani...
Ez egy eléggé nehéz ügy!
Az apósok/anyósok hajlamosak saját idealizált életképüket ráerőltetni leendő vejükre, menyükre. Függetlenül attól, hogy a főzésről, takarításról, bevásárlásról, divatról, autókról, gyereknevelésről, vagy épp a politikáról van szó.
Egy bizonyos pontig el lehet viselni. Kulturált módon el lehet terelni a témát, de sajnos ha sokszor, netán agresszívan kierőszakolja a leendő vagy már tényleges após/anyós, akkor nincs más mint a meddő vita. :-(
Próbáld meg elkerülni a vitákat amíg csak lehet!
Ha nem, hát nem. Ha mindenféleképp előhozakodik a vitatott kérdésekkel, az nem jelent mást, mint dominanciáját próbálja bizonygatni. Ezt nem lehet kikerülni, mivel nem fogja hagyni. Ott nem a vita témája fontos, hanem a kötekedés.
Vagy felveszed a kesztyűt, vagy behódolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!