Miért titulálják nácinak azt, aki a cigánytól is ugyanazt várja el, mint a magyartól?
Pl. dolgozzon, adózzon, a lakást vegye és ne kapja stb...
Nem arra vagyok kíváncsi, hogy a politikusok miért csinálják ezt, hanem arra, hogy akár a ballibek, akár a nemszavazók miért csinálják az ilyesfajta viselkedést.
" aminek a hangneme sokkal provokatívabb, és azok mégis megmaradtak ..."
Valami csoda folytán.
A liberalizmus az egyenlőségről, az egyforma bánásmódról szól, nem a pozitív diszkriminációról. Tévhitben él, aki azt hiszi, az orrba-szájba segélyező pártok liberális cselekedetként dobálták a pénzt és a lakásokat.
Ballibként én azt mondom, ha a kisebbség kollektívan kap X összeget, azt kapja meg a többség is. Ugyanígy, ha a többség kap X összeget, azt kapja meg a kisebbség is.
Ha egy cigány család lakást szeretne vásárolni, ugyanannyi állami segítséget kapjon, amennyit egy kisebbséghez tartozó család kap.
Az a gond, hogy ezt, így, ebben a formában én még nem hallottam politikustól. Két végletben gondolkodnak: Pozitív diszkrimináció - negatív diszkrimináció. Az egyenlő bánásmód valahogy kimaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!