Miért hiszik az az emberek hogy a nagytőke a mikulás? Nem tűnt fel az elmúlt 20évben hogy nem az és ha nem szabályozzuk a működését akkor csak kihasznál?
"Nem a mikulás, de ha választanom kell a Kádár-éra / Jobbik által kínált üres, értelmetlen élet, és a mostani rendszer között, ezt fogom választani."
nem az a baj, hogy a jobbikkal nem szimpatizálsz, hanem az, hogy a mostani rendszere neked megfelel.
amúgy mindenki tudja, hogy a nagytőke gáz.
Én ezért nem fogok soha multinál dolgozni. Direkt mindíg a kisebb cégeket céloztam be. Egy multinál nem lehetne egyéniségem. Az igaz, hogy ott teljesen bejelentett fizut kapnák, viszont valszeg kevesebbet.
bank azért kicsit más téma.
itt főleg a multikról van szó a termelő multikról.
ha azt nézzük akkor a kérdés igaza bankokra is. Amit én írtam arra jól reagáltad a bankot, hogy jobb a fizu, jó ot dolgozni stb.
Viszont valóban a bankokat is szabályozni kell, hisz ha nem teszik, akkor könnyen jut oda a fél lakosság, hogy tele van bszva hitelekkel és adósságokkal, illetve a válságot is bankok indították el hibás döntésekkel.
És vajon miért hitte azt, hogy vissza tudja fizetni a hitelt? Mert hitt benne, hogy megmarad az állása, hitt benne, hogy tisztességes fizetésért dolgozik és biztosított a jövője. Ehelyett a nagytőkés kirúgta, mert fele annyi emberrel negyed annyiért is el tudja végeztetni a munkát, miközben ő maga csak gazdagodik tovább.
Ergo a válságért is maga a nagytőke a hibás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!