Miért fontos számodra a politika, hiszen csak fel és kihasznál és semmit sem ad, te nem így látod?
Már miért járnák a város fegyveresek ,ha nem volna politikus...szerintem akkor lenne igazán béke!
Amúgy pártok csak az 1800 évektől vannak és előtte is létezett a világ..nem kellenek a politikusok és a politika!
A királyság a legjobb államforma, ráadásul Magyarország mindig királyság volt, csak most van ez a nem is tudom milyen "katyvasz", hiszen f..fejek irányítják az országot!
ha nem tetszik, te tudnád jobban csinálni?
egy 50 éve eladósodott országot próbálj meg úgy megmenteni, visszahozni az államcsőd széléről, hogy szeressen közben a nép. Ha király lenne, akkor nem pártok ellen menne a gyűlölet, hanem az az egy ember ellen.
Különben nem csak 1800as évektől vannak pártok, a kezdetektől a királyt a nemesek pártokba, családokba csoportosulva vették körül, ugyanígy ˝harcoltak˝ egymás ellen, hogy kik legyenek a tanácsadók, kik irányíthassák az országot a királyon keresztül.
"Amúgy pártok csak az 1800 évektől vannak és előtte is létezett a világ..nem kellenek a politikusok és a politika!
A királyság a legjobb államforma, ráadásul Magyarország mindig királyság volt, csak most van ez a nem is tudom milyen "katyvasz", hiszen f..fejek irányítják az országot!"
Akkor szerinted mi a jó dédnagyanyám térgykalácsát csináltak, ha nem politizáltak? Teáztak?
Akkor én elmondanám neked, hogy az ősközösségek természetes munkamegosztása (nők gyűjtögetnek, férfiak vadásznak-halásznak), illetve úgy egyáltalán ezen közösségek léte a politika legősibb formája (hiszen azokat az embereket valahogy közösséggé kellett szervezni, ez pedig már valamilyen szintű politika).
De nem kevésbé politika az sem, amikor a család megbeszéli, hogy pl. a tönkrement tévét megjavíttatják-e, vagy inkább vesznek újat.
Politizáltak a királyok is, úgy egyébként. Vagy mondjuk Szent László nem hozott drákói büntetőtörvényeket? Vagy az nem politika?
Ami a pártokat illeti: pártok voltak már az ókori római köztársaságban is. Ezek még nem világnézeti pártok voltak, hanem érdek-képviseleti (az egyik párt a módosabb rétegek pártja volt, a másik a néppárt), de akkor is voltak. Nem a 19. század szüleményei. Történelem egyes.
Abban igazad van, hogy a modern értelemben vett pártok semmire nem jók, csak a nép megosztásának eszközei. De nem lehet túl nagy rálátásod a politikára, ha a politikát azonosítod a pártokkal. A politika nemhogy nem ugyanaz, mint a pártok bohóckodása, de a politika tökéletesen meglenne pártok nélkül is.
És NEM, nehogy azt hidd, hogy jobban tudnád csinálni! Mondom még egyszer, semmi rálátásod nincs a politikára (mint úgy a neomonarchistáknak általában nem szokott lenni tiszta rálátásuk, mert mindent a saját kis Héjaváry-mániás rózsaszín ködfelhőjükön keresztül néznek). Ennek következtében az ország problémáival sem tudnál mit kezdeni. Ez nem azt jelenti, hogy a jelenlegi politikai vezetést tartom jónak, hanem azt, hogy két mondatodból kiolvastam, hogy te még ezeknél is dilettánsabb lennél. Pláne, hogy 12-nél nem sokkal lehetsz idősebb, ennyi idősen (hála Istennek!) még csak közelébe sem juthatsz a húsosfazéknak.
Még szerencse, hogy itt egyben megtalálható a bölcsész és történész zseni...Várom akkor tőled a politikai pártok nevét, mondjuk az 1700 évekből...)))
Én politikai pártokról beszéltem, nem kellene kiforgatni szavaim...és most visszafogom magam..)))
Miért fontos számodra a politika, hiszen csak fel és kihasznál és semmit sem ad, te nem így látod?
"Csak a politikusnak jó több 2 milláért a politizálás, ezért fölösleges egymás ellen harcolni, hiszen minden csak színjáték, és ráadásul az egész politika a megosztásról, uszításról szól, azért hogy politikusaink és "brancsa"is jól éljenek, szerinted is?"
Hol beszéltél te itt pártokról? te itt a csúnya-csúnya politikusokat szidod... Anyád büszke lenne rád, Bence!
"Miért fontos számodra a politika, hiszen csak fel és kihasznál"
Tudod egyáltalán, mi az a politika? Szerintem nem. Mondjak pár lehetséges definíciót?
"Csak a politikusnak jó több 2 milláért a politizálás"
A politikusok nem keresnek milliókat. Az országgyűlési képviselők pl., akik a politikai elit tagjai, átlagosan 600-800 ezer körüli jövedelmet húznak. Kb. mint egy bankfiók vezetője. Közben az állásuk bizonytalan (4 évre szól általában), és a tájékozatlan prolik gyűlölik őket.
"az egész politika a megosztásról, uszításról szól"
Nagyrészt az olyanoknak köszönhetően, mint te, akik paranoid, rosszindulatú módon állnak az egész témához. Rátok lehet gyűlölködéssel és félelemkeltéssel hatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!