Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért haragszotok az internet...

Miért haragszotok az internet adó miatt?

Figyelt kérdés
Tudom, tudom a könyökötök jön ki! De most felhozom a mai napon tapasztalt dolgaimat felhozom. Vodafonnál vagyok már lassan 2 éve. egy sim kártya csere 6000 ft. ( egyetlen egyszer fordult elő ,hogy elfelejtettem befizetni a számlám ) és mikor küldték a fizetési értesitőt ( 600 ft ért, amit nem is kértem ) jutott eszembe,hogy hopp tényleg. no nem baj gondoltam egyszer belefér, majd jön az sms ,hogy kifogják kapcsolni a simem és majd 4000 ért visszakapcsolják, de akár 3000 ft ért ki tolják a határidőt. Nos. Nem a nyavalyáimat szeretném nektek elnyivákolni, de gondolom nem csak én jártam igy. Ha a havi 700 ft ot sokalljuk, ( amit elvileg a szolgáltatóknak kéne majd fizetni ) akkor miért védjük ennyire a szolgáltatókat? és ha havi 700 ft ennyire sokat jelent a magyar népnek, akkor miért hagyunk itt mindenféle szolgáltatót kartellezni? szinte fel van osztva az ország ,hogy melyik szolgáltató melyik településnek biztositja az internetet és nincs versenygés, diktálják az árakat az adott településen. ( lehet ,hogy marha nagy butaságot kérdeztem, de nézzétek el )Tehát, elviekben a 700 ft a szolgáltató adója lenne, ha tényleg igy volna, és nem tudnák kiterhelni a fogyasztókra mert ne adj isten 1% esély van arra,hogy igy lesz, akkor is zavarna az internetadó?

2014. okt. 28. 19:36
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
oké kérdező, fojtsuk csak meg jobban a kisvállalkozásokat, de akkor már fizessenek +5000 csak úgy, meg még 5000-t mert Orbanisztán Magyarisztán, meg még ötezret mert CSAK.
2014. okt. 28. 19:51
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg úgy lenne a korrekt, hogy minden internettel kapcsolatos szolgáltatás ÁFÁ-ját 5%-ra csökkentenék és akkor jutna pénz fejlesztésekre is és olcsóbban tudnák a szolgáltatók az internet csomagokat árulni.
2014. okt. 28. 19:52
 13/33 A kérdező kommentje:
szerintem az interneten ne legyen kevesebb az áfa mint az élelmiszeren. a kis vállalkozásokat sem kell félteni, a 3/4 -e csak kamu cég, vagyonőröknek pl. vagy éppen közvetitő utánzat cég. Amik amilyen kicsik, olyan nagy kárt is okoznak.
2014. okt. 28. 19:54
 14/33 anonim ***** válasza:
0%

Mert amúgy mi a ráknak a kisvállalkozásoknak internet? Látszik, hogy te se láttál még kisvállalkozást közelről.

Nálunk évek óta le lett mondva az irodai net, a főnöknek van egy telenor mobilnetstick-je és annyi...

2014. okt. 28. 19:55
 15/33 anonim ***** válasza:
96%
Ennyi erővel azt is lehetne mondani, hogy a földműveléssel foglalkozók se kapjanak támogatást mert felük életében nem látott még kapát, másik fele meg annyira maradi, hogy képtelen versenybe szállni a modern gazdaságokkal.
2014. okt. 28. 19:57
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz túl nagy verseny, hiszen a legutóbbi távközlési adó óta, az internetszolgáltatók közül csak a Telekom nyereséges (és a telenor, ha őt is annak veszed) (ugye rémlik? Az a Telekom aki kirúgta az origo szerkesztőjét mikor bírálta Lázárékat)

Persze nyilvánvalóan nem terhelik rád, de valahonnan befogják szedni a most is veszteséges cégek (ha csak nem vonulnak ki).

Ugyebár innentől kezdve egyértelmű, hogy mennyire nagy verseny helyzetet hozna a Telekom egyeduralma?

Na már most. Ezen internetadó akkora BAROMSÁG gazdaságilag, fejlesztésügyileg, kulturálisan, morálisan, hogy MÉG AZ EDDIG KORMÁNY BARÁT TELEKOM, SE TUD SZÓHOZ JUTNI.

[link]

[link]

[link]

2014. okt. 28. 19:57
 17/33 BlackSword ***** válasza:
85%

Először is, én még nem jártam így, és amikor ki kellett cserélni a sim kártyámat, mert nem volt kompatibilis az új telómmel, akkor nem számoltak fel semmilyen díjat... De én előfizus voltam már akkor... Ha pedig kártyás vagy, akkor figyelj oda, h meddig él...

A másik része pedig megint csak nem igaz... Néha egymást érik egyes településen a konkurens üzletkötők...

És ne élj álomvilágban, ahogy az ÁFÁ-t, úgy a cégekre kidolgozott különadókat is, mint mindent Te fizetsz meg...

2014. okt. 28. 19:58
 18/33 A kérdező kommentje:
igen, a "földműveseknek" nek sem kéne, földterület miatt adni támogatást, csak aki műveli, de ez most nem kapcsolódik a kérdéshez szerintem.
2014. okt. 28. 19:58
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
De hozzá kapcsolódik, mert te egy teljes ágazatot sújtanál adóval ami bevételének 15-20%-át vinné el és én erre jöttem egy példával, hogy hol lehetne jogosan támogatást megvonni esetleg adót beszedni.
2014. okt. 28. 20:01
 20/33 A kérdező kommentje:
de a földterület alapú támogatást én úgy tudom,hogy európai unió adja és nem a magyar kormány. Ettől nem lesz több pénze ( lehet ,hogy rosszul tudom ) az államnak és kevesebb se.
2014. okt. 28. 20:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!