Az internetadó bevezetésével nem az internetszolgáltatókat akarják megadóztatni?
Tudtommal amit fizetünk az internet után a szolgáltatónak, abba már benne van az az adó, amit az államnak kell fizetni (ugye az általános forgalmi adó (áfa), amit minden vásárlás után fizetünk).
Az internetszolgáltatók így is rengeteg pénzt bezsebelnek, hiszen majdnem mindenkinek van internete, és ez családonként átlagosan legalább havi 3000 ft. Nem lenne ésszerűbb, ha az internetszolgáltatót adóztatnák meg? Hiszen a legtöbb ilyen szolgáltató külföldi. Sokkal ésszerűbb egy külföldi "betolakodó" céget megadóztatni (és ha nem tetszik neki, akkor menjen!), mint az állampolgárokat.
Most akkor kik lesznek megadóztatva? Mi, vagy az internetszolgáltatók?
Nem tudom, hogy tényleg ilyen hülye a kérdező vagy csak szórakozik?
" Szerinted az internetszolgáltatónak van olyan eszköze, amivel több millió ember internetes adatforgalmát megtudják figyelni? Hogy ki, mikor, mit, és hányszor töltött le? Persze hogy nincs! Ilyen talán még a titkosszolgálatnak sincs!"
Igen, van. Természetesen jelenleg is mérik.
" De az nem bántana, ha 8 millióról 200 ezerre"
Te nagyon nagyon hülye vagy akkor. Bár amúgy tuti csak hazudsz. Ha valóban 8 milliót keresnél akkor nem akarnál 200 ezerre váltani. Mert az elég durva elszegényedés.
"Te nagyon nagyon hülye vagy akkor. Bár amúgy tuti csak hazudsz."
Nem vagyok hülye, és nem is hazudok.
"Ha valóban 8 milliót keresnél akkor nem akarnál 200 ezerre váltani."
Nem, nem akarnék, de ha muszáj lenne, akkor inkább váltok 200 ezerre, minthogy megsértődve otthagyjam a munkáltatóm, és pénzbevételi forrás nélkül maradjak.
"Mert az elég durva elszegényedés."
Miért? Mit vesztenék vele? Nyaralást? Nem szoktam nyaralni. Étteremben ebédelést? Sosem járok étterembe. Nem tudok hatalmas házat venni? Elég egy 2 szobás panellakás. Nem tudok jó autót venni? Megyek tömegközlekedéssel. Az még biztonságosabb is, ráadásul sokkal olcsóbb. Nem tudok jó nőket szerezni? Pénzéhesek nem is kellenek, legföljebb olyat szerzek, akinek nem olyan gazdagon is jó vagyok. Ennyi. Nincs mire költenem, 200 ezer bőven elég arra, hogy életben maradjak, hogy kifizessem a lakásom rezsijét, és hogy jól érezem magam. Nem fogok csak azért milliókat kiadni, hogy egy idegen országban süssön rám a nap. Nem értem mire jó ez a pénzpazarlás. A szolgáltatók tulajdonosai is ilyen pénzéhesek, akik azért adják 100-szoros áron a szolgáltatást, hogy ők tudjanak nyaralni, és mindenféle tök fölösleges luxus árucikket megvenni. Tehát a helyzet még mindig ugyan az. Vagy elmegy innen a tulajdonos a szolgáltatójával együtt, ha nem elég neki a kis profit, vagy megbékél vele, hogy a 120 milliárdja mellé ezentúl évente csak pár millió haszon jön. Mert az a pár millió haszon BIZTOS, hogy továbbra is meglesz neki, amit zsebre vághat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!