Egyetértenél a "maximálbér" bevezetésével?
Nem.Az első válaszoló 1 kommunista.
Például, tegyük fel én 1 magyar befektető vagyok és jól megy a szekér.Sok a profit , több mint a maxibér.Akkor azzal mi lesz.A profit engem illet mivel az enyém a cég.
"Az első válaszoló 1 kommunista."
Igen, az vagyok. Baj? Lehet, hogy a kommunizmusnak is voltak árnyoldalai, de a kapitalizmusnak több. A kommunizmusban legalább a gyárosok, kizsákmányoló pénzeszsákok szoptak, nem a szerencsétlen kisemberek!
Nem értek egyet, ha egy cégnek valaki a tudásával, hozzáadott értékével nagy hasznot hajt, miért ne kaphatna nagyobb fizetést? A "maximálbér" bevezetésével büntetnénk azt, aki többet tanult, többre vitte.
Kedves első (és harmadik), a kommunizmus egy hazug, mocsok, gusztustalan rendszer volt, szerencsére túl vagyunk rajta.
Ne a magyar kapitalizmust vedd alapul.Mivel ez nem valódi kapitalizmus hanem 1 korcsosított nevenincs rendszer.
Nem vagyunk egyformák , nem egyformák az igényeink.Lehet neked megfelel a 120 ezer de nekem 4x ennyi pénz kell.És teszek is érte hogy legyen.
A kommunizmus nem enged kitörni.Már az iskolákban is a tehetséges diákokat le akarták nyomni az átlag közé.
A 6. válaszolónál a pont.Ha mindenki ugyanannyit keresne akkor senki nem akarna orvosnak , mérnöknek vagy hasonlónak tanulni mivel úgyis ugyanannyit kapna.
Az én nagyszüleim ott voltak 1956-ban és tüntettek a kommunista elnyomás ellen.És büszke vagyok rájuk ezért , igazi hősök.
Pénzeszsákok?Akkoriban is lehettél pénzeszsák csak akkor nyalnod kellett érte , manapság meg meg kell érte dolgozni.Schmidt Pál már akkor is villában lakott.
A kommunizmus csupán irigységre épülő rendszer , semmi más.Sok sikertörténet van , magyarokról is akik szegények voltak de gazdagok lettek.És ezt a csúnya gonosz kapitalizmusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!