Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kisebb adó vidéken! Egyetértenél?

Kisebb adó vidéken! Egyetértenél?

Figyelt kérdés

Felháborító, hogy már minden Budapestről szól, ha valaki állást akar, akkor menjen abba a szmogfészekbe.

-Be kéne vezetni azt, hogy a vidéki telephelyű vállalkozások adókedvezményben részesüljenek valamilyen formában. Tehát, jobban megérné vidéken céget alapítani, és munkásokat alkalmazni.

Ezzel fellendülne a vidék... Jó ötlet?

2010. aug. 27. 13:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%
Egyet értek. Itt Békés megyébe tarthatatlan a helyzet. Csakhogy Pest nem akar változtatni, mert nekik így jó.
2010. aug. 27. 13:33
 2/14 anonim ***** válasza:
52%
Nem kivitelezhető az ötlet, mert attól, hogy a hivatalos telephely vidéken van, még gyártathat az illető cég a fővárosban. Akkora kiskapu lenne ezen a törvényen, hogy az eleféntok sétálgatnának át rajta. Hirtelen elfogynának a pesti cégek, és kiköltöznének az elővárosokba, vagy legalábbis az irodát kitelepítenék valamelyik Pest-környéki faluba, a gyártósor meg maradna Pesten.
2010. aug. 27. 13:33
 3/14 anonim ***** válasza:
35%

Miért 2-3 fővárost akarsz? Ilyen ötlet sehol külföldön nem fordul elő a fejekben?

Kiskunfélegyháza ne fizessen adót?

Miért mert vidék? Spanyolországban nem így fejlesztik a vidéket, hanem vissza nem fizetendő uniós támogatással. Pl.: 10 ezer euró homlokzatfelújításra, (egy barátom kapta meg), napkollektrorra szintén vissza nem térítendő összeg, hogy a farm önellátó legyen.

Ezt kell megoldani, nem a fővárost szétrombolni. Magyarországnak normális fővárosa se legyen?

2010. aug. 27. 13:40
 4/14 anonim ***** válasza:

Külföldön is mindenki ingázik, én a fővárosból költöztem 1 ha földre (családi okoknál fogva) és minden nap 38 km-t utazom csak oda, de attól még nem akarom szétrombolni a kulturális központot.

Nem akarom, hogy mucsóröcsöge legyen a világ közepe Magyarországon. Keveset tudsz a világról, azért gondolkozol ilyeneken.

2010. aug. 27. 13:43
 5/14 anonim ***** válasza:
ez eddig is így volt...
2010. aug. 27. 13:56
 6/14 anonim ***** válasza:
17%
Ti vidékiek azt nem értitek meg, hogy Budapest nélkül Magyarországból Észak-Korea lenne!
2010. aug. 27. 14:04
 7/14 anonim ***** válasza:
61%
szerintem fordítva kéne. budapest sok része koszos és nagyon csoró.
2010. aug. 27. 14:07
 8/14 anonim ***** válasza:

Én támogatnám az ötletet.

"Ti vidékiek azt nem értitek meg, hogy Budapest nélkül Magyarországból Észak-Korea lenne!"

Miért is? Hirtelen bevezetődne a kommunizmus?

Budapest az MSZP legerősebb területe.

Kiesne a GDP jelentős része?

Budapesten az ország kb. ötöde lakik. A GDP-nek is kb. a 21%-át adja. Ott lennénk, ahol a part szakad.

"szerintem fordítva kéne. budapest sok része koszos és nagyon csoró."

Tehetnek róla az úgymond vidékiek, hogy a pestiek nem tudnak élni a lehetőségeikkel?

2010. aug. 27. 14:27
 9/14 anonim ***** válasza:

én csak arra vagyok kiváncsi, hogy a kieső adóbevételt, hiszen jelenleg is sok cég van vidéken és arra nem kellene alapozni, hogy hirtelen kinő a földből annyi cég, ami ellensúlyozza a hiányt, miből is tetszene fedezni? bezársz néhány iskolát vagy kórházat? felveszel hitelt?

lehet itt dobálódzni adócsökkentéssel, csak mellé is kellene rakni, hogy azt miből fedezed...

2010. aug. 27. 16:07
 10/14 anonim ***** válasza:
41%
A vidékiek egyetértenének, a fővárosiak nem :) Amúgy meg miféle diszkrimináció már ez. A fővárosba is vannak ugyanolyan csóró részek, mint akármelyik faluba vagy kisebb városba. És csomó kisebb település is eléri budapest gazdag negyedei szintjét...
2010. aug. 27. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!