Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti törekedtek arra, hogy...

Ti törekedtek arra, hogy magyar terméket vegyetek?

Figyelt kérdés
Én mindig magyar dolgokat veszek és elég jó minőségűek. Elvégre magyarok vagyunk nem igaz? Ha lehetőség van rá persze... Mert ugye elárasztanak minket a sok kínai meg nyugati hulladékkal. Egy magyar ember ne legyen már vevő a más húgyára. A saját utunkat kell járni. Hajrá Magyarország hajrá magyarok.
2014. okt. 15. 14:28
1 2 3
 11/25 Tharos ***** válasza:
57%

Kétszer vettünk Orion DVD lejátszót, az első túlmelegedett 1 óra filmezés után, a második pedig alig akarta beolvasni a lemezeket, kerregett-kattogott, mintha meg akarná őket rágni.

Most egy Panda márkájú, kommersz kínai lejátszónk van és nincs vele bajunk.

Itt a magyar terméked.

2014. okt. 15. 15:01
 12/25 A kérdező kommentje:
Tharos, fordítva volt az. :))
2014. okt. 15. 15:08
 13/25 anonim ***** válasza:
23%
Igen, amiből lehetséges a magyart választom.
2014. okt. 15. 15:13
 14/25 Tharos ***** válasza:

Nem volt fordítva.

Éppen dolgoztam és anyámék vették meg a cuccot az Auchanban, mert ők akkoriban korábban végeztek. Mondtam nekik, hogy lehetőleg Sony-t vagy Samsungot vegyenek, mert azzal nem fogunk úgy befürödni, mint az Orionnal, erre hoztak egy ilyen kínai vacakot, amire Panda volt írva.

Húztam a szám, hogy mégis hogy lehet annyi eszük, hogy még a kínaiból is ilyen szemetet vettek, ami nem is világmárka, de már 3 éve ez van és visz mindent, nem marcangolja a lemezeket és nem sül ki, ahogy az első tette fél év után.

Ennyi.

2014. okt. 15. 15:18
 15/25 anonim ***** válasza:

"Tharos, fordítva volt az."

Az orion tényleg egy kalap szar. "Mentségére" szóljon, hogy a gyár a Samsung tulajdonában van. Ezen a néven gyártja le a kommersz kínai piacos minőséget. De ez is csak marketing. Így a ganaj(abb) terméket nem saját néven forgalmazza és megőrzi a márkanév presztízsét.

2014. okt. 15. 15:32
 16/25 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem ez egy nép alap életképességét jelenti, hogy legalább a saját közösségük tagjait segítik a vásárlással.

És - már bocsánat - szánalmasnak tartom azt, hogy valaki 10-20 forint különbségért már megveszi a lengyel, szlovák tejet, margarint, amivel havi max. 1-2 ezret spórol. Ennyi pénzt a benzinen vagy a szórakozáson észrevehetetlenül eltapsol. Közben a magyar termelő meg tönkremegy. Utána persze mindenki sír a munkanélküliség miatt, pedig a munkanélküliség elleni küzdelem nulladik lépése lenne, hogy legalább a hazai piacon a magyar cégek legyenek versenyelőnyben. És ez nem a kormány dolga.

Nem is beszélve a környezetvédelemről, hogy károsanyag-kibocsátás tekintetében is mennyire nem mindegy, hogy egy terméket Európa vagy a világ túlsó feléről, vagy Kecskemétről kell ideszállítani.

Egyébként pedig anyagilag is százszor ráfizetéses a külföldi termék vásárlása. Pont az ilyen "nekem mindegy, hogy magyar-e, csak olcsó és jó legyen" hozzáállás miatt tudták kinyírni a magyar cukoripart, aztán meg lehet nézni, a cukor is sokkal drágább, plusz eltarthatunk többszáz munkanélkülivé lett volt cukorgyári munkást. Lehet, hogy az OrangeWays elvisz hatezer forintért Bécsbe, de aztán a MÁV kieső bevételét csak az én adómból kell kipótolni. Így aztán fizetek hatezret a külföldi cégnek, meg az adómból még ugyanennyit a MÁV-nak. Ahelyett, hogy megvenném tízezerért a vonatjegyet, és sokkal olcsóbban járnék. Persze ehhez gondolkodni kéne. Aztán ha elfogy a pénz, és bezárják a tiszaalpári vicinálist, akkor nyilván megint a kormány lesz a hibás.

Szerintem ebből kár elvi kérdést csinálni. A hazai termék vásárlása olyan alapvető józan ész és életképesség kérdése, hogy amelyik nép erre képtelen, az igazán ne panaszkodjon az elszegényedés és a munkanélküliség miatt.

2014. okt. 15. 16:02
 17/25 anonim ***** válasza:
43%
A magyar termelő termeljen jó minőséget versenyképes áron, és akkor nem kell ilyen dolgokon filozofálni.
2014. okt. 15. 16:13
 18/25 anonim ***** válasza:

"Utána persze mindenki sír a munkanélküliség miatt, pedig a munkanélküliség elleni küzdelem nulladik lépése lenne, hogy legalább a hazai piacon a magyar cégek legyenek versenyelőnyben. És ez nem a kormány dolga."

Pontosan! De a versenyelőny nem ott kezdődik, hogy a magyart veszem, mert az magyar. Megveszem a tejet piacon. Aznap, vagy rosszabb esetben is előző este fejték. Csúcsminőség reális áron. Körbehugyozza akármelyik magyar vagy szlovák dobozos vízízű vackot. Persze nem lehet belőle két hétre betárazni, mert addig nem áll el. Abból van tejföl, túró, stb.

Piacról a zöldség, gyümölcs is jó, közvetlenül a termelőtől frissen. Azzal sem versenyezhet a fonnyadt, száraz, sokszor ízetlen import.

De ez bőven nem jelenti azt, hogy mindent megéri megvenni, ami magyar. A késztermékek sajnos gyakran vagy túlárazottak, vagy rossz minőségűek, vagy mindkettő. Részben mindig így volt, részben pedig főleg az utóbbi években kialakult egy olyan fogyasztói szemlélet, miszerint a minőségnél sokkal nagyobb érték, hogy egy terméken Magyarország legyen megnevezve származási országként. Márpedig a cégek kapitalisták, a magyar cégek is, legalább annyira, ha nem jobban, mint a külföldiek. Ha egy terméknél elég, hogy magyar legyen, akkor előbb utóbb ez lesz az egyetlen tulajdonsága.

Volt egy kedvenc hamburgerezőm. Hatalmas burgereket adtak, helyben sütötték a húst, friss volt a zöldség, olcsóak voltak, aztán szép lassan elkezdték emelni az árat, a saláta keserű lett, az uborka fonnyadt, a hús mirelit és mócsingos. Mára ehetetlen szart árulnak, hogy felfordul a gyomrom, ha rágondolok.

2014. okt. 15. 16:36
 19/25 MolotovPunk ***** válasza:

90%ban magyar terméket szoktam vásárolni.

Konzervekben pl jók a szegedi konzervek.

Mustárban,majonézben pl jók az Univerek.(Az Kecskeméti.)

A Globus viszont azóta eléggé pocsék lett,mióta Csehországban gyártják.

2014. okt. 15. 16:54
 20/25 MolotovPunk ***** válasza:

Stop stop.Az első válaszoló nagyon nagy baromságot írt.

Ne hallgass rá.

Kedves első válaszoló: Az Orion már rég nem magyar és rég nem itt gyártják a termékeiket.A magyar Oriont már rég eladták.Japánban,Tajvanban és főleg most már Kínában gyártják azokat.(Legalább 15 éve.)De ne zavarjon...

2014. okt. 15. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!