Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti törekedtek arra, hogy...

Ti törekedtek arra, hogy magyar terméket vegyetek?

Figyelt kérdés
Én mindig magyar dolgokat veszek és elég jó minőségűek. Elvégre magyarok vagyunk nem igaz? Ha lehetőség van rá persze... Mert ugye elárasztanak minket a sok kínai meg nyugati hulladékkal. Egy magyar ember ne legyen már vevő a más húgyára. A saját utunkat kell járni. Hajrá Magyarország hajrá magyarok.
2014. okt. 15. 14:28
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
50%
Természetesen. Miért vennék külhonit olyanból amit itthon is előállítanak? Hát hülye azért nem vagyok!
2014. okt. 15. 14:31
 2/25 anonim ***** válasza:
46%
Igen. Mindenkor törekszem a magyar termék vásárlására, tojást és tejet például kizárólag háztól veszek, kenyeret egy ismerős péktől, húst és zöldséget magamnak termelek. Amit pedig nem bírok így előállítani vagy megszerezni azt mindig kis boltból vásárlom meg.
2014. okt. 15. 14:34
 3/25 anonim ***** válasza:
63%
Persze, gondolom te is magyar kocsival jársz, magyar benzint töltesz bele, magyar számítógépen írtad meg a kérdésedet is, magyar telefonnal telefonálsz, magyar ruhákban jársz, és magyar mozikban csak magyar filmeket nézel.
2014. okt. 15. 14:34
 4/25 A kérdező kommentje:
Meg mindenki csak gyűlölni tudja a magyarságot. Kivéve néhány országot. Akkor meg nem kell a sz*rjuk már bocsánat.
2014. okt. 15. 14:35
 5/25 anonim ***** válasza:
79%
Én arra törekszem, hogy a legjobb terméket vegyem. Jelentéktelen kérdés számomra, hogy magyar-e vagy sem. Nem hiszek benne, hogy jót tesz, ha a gyengébb minőség és/vagy magasabb ár ellenére is a magyar terméket választom. Ez azt a benyomást kelti, hogy a gyártóknak és termelőknek nem kell energiát fektetni a minőségbe, mert enélkül is megveszik.
2014. okt. 15. 14:35
 6/25 anonim ***** válasza:
53%
Elsősorban arra törekszem, hogy hó végén még legyen mit tenni az asztalra. Majd ha jobb lesz az anyagi helyzetem én is elgondolkozom azon, hogy "ne legyen már vevő a más húgyára".
2014. okt. 15. 14:38
 7/25 A kérdező kommentje:
Azért mondtam, hogy lehetőség szerint magyar dolgokat. Autót is úgy választottam, hogy ki gyártja. Német autóm van... Az még belefér, de francia, brit, román, cseh-t stb.. biztos, hogy soha életemben nem vennék.
2014. okt. 15. 14:40
 8/25 anonim ***** válasza:
69%

5-ösnél a pont.

Tiszta verseny. A magyar termelőknek az a hosszútávon a legjobb, ha nem protekcináljuk. Minőség és TISZTA verseny.

Magyarból ráadásul nagyon kevés dolgot lehet venni, mert szimplán nem csinálunk készterméket, max alapanyagokat. Szóval itt tényleg a tojásról meg a pékről van szó. AZt bevallom nem hogy magyart, de helyit veszek, mert olcsóbb és jobb.

9/25 anonim ***** válasza:
94%

Persze, csak a szomszédos országban. Egy csomó magyar terméket tudok ott megvenni, a magyarnál sokkal alacsonyabb ÁFÁ-val/adótartalommal!!!

- magyar termelőnek jó, mert magyar árut veszek,

- nekem jó, mert olcsóbban hozzájutok,

- sőt egyes áruknál magyar tulajdonú szomszédos országbeli cég áruját veszem, profitját növelem, amiből a magyar tulajdonos talicskával hozza haza az extraprofitot.

Ha most valaki azzal jön, hogy miért nem a magyar állam adóbevételét növelem itthoni vásárlással, elhihetitek, hogy nem vagyok adócsaló, tisztességes adót (extraadót) és minden járulékot megfizetek egy külföldi tulajdonú vállalatnál, akik minden egyes fillérnyi adót és járulékot befizetnek. Nem úgy, mint egyes 100% magyar tulajdonú vállalatok és magyar vállalkozók.

10/25 anonim ***** válasza:
76%

Nem. Tisztelet a kivételnek, de a magyar termékek (és főleg az itthon forgalmazott termékek) minősége meglehetősen alsó-középszerű. Szerencsém, hogy az osztrák határ közelében élek, így szinte mindig átjárok oda vásárolni. Gyümölcs, zöldség, felvágott, tejtermék, édesség, sör, mosópor, öblítő, benzin, ezek mind érezhetően jobbak az itthon kaphatóak közül. Aki nem hiszi, próbálja ki!

Kiegészíteném a kérdezőt, egy magyar ember ne legyen vevő más hugyára, viszont ha a sajátja is húgy, akkor arra se!

2014. okt. 15. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!