Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » EU. Volt értelme csatlakozni?

EU. Volt értelme csatlakozni?

Figyelt kérdés
Szerény véleményem szerint nagyságrendekkel több hátránya van, hogy Mo. csatlakozott az "Európai SzovjetÚnióhoz". Ti hogy látjátok? Mondjatok már valami előnyt mert fejből nem tudok, megszorítás meg szabályozás viszont van bőven.
2010. jan. 23. 11:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
39%
Kedves kérdező, te nagyon leegyszerűsíted az egészet, és összefüggést látsz olyan dolgok között, amik között nincs összefüggés. Pl kimutatható, hogy mióta egyre kevesebb a kalóz a Karib-tengeren, azóta nő a Föld átlaghőmérséklete, de valódi összefüggés nincs. A te logikád szerint viszont növelni kéne a kalózok számát, és megoldódna a globális felmelegedés problémája.
2010. jan. 23. 12:37
 12/22 anonim ***** válasza:

Infrastrukturális fejlesztések.

Kerékpár út és csatorna. Ez csak a közvetlen környezetem. Városban még több van.

Ez hátrány hogy normális úton sétálok haza a busztól?

A baj csupán hogy ezekhez a nettó befizetésünk fele is elég lett volna. Ráadásul ha nem fejlesztésre fordítunk pénzt, mivel a tárgyi megvalósításokat fenn kell tartani, nem lesz miből! Hisz mivel nem fektettünk be nem lesz több pénzünk.

2010. jan. 23. 12:38
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Számomra semmi haszna nem volt.
2010. jan. 23. 13:06
 14/22 anonim ***** válasza:

Ismeritek a Monopoly játékot?

Játszatok néhány kört, sok mindenre rájöttök.

Nem hinném, hogy túlságosan leegyszerűsített ez a megközelítés.

Gondoljatok pl. arra is, hogy pénz adnak, ha megszünteted, kivágod almafáidat/szőlődet..tetszés szerint helyettesíthető..

E mögött vajon mi áll szerintetek?

Mi az érdek és kinek az érdeke?

Az a szomorú, hogy van aki el is fogadja. A mai úgymond biztonság miatt. De holnap? Akkor mi lesz?

2010. jan. 23. 13:08
 15/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Van pár vélemény, amivel nem értek egyet, majd még visszatérek kötekedni :)

2010. jan. 23. 13:17
 16/22 A kérdező kommentje:

OFF:

Érdekes, hogy kijavították a kérdésem címét, pedig én így írtam: "EU. Vót értelme csatlakozni?"

2010. jan. 23. 13:19
 17/22 anonim ***** válasza:

Szerintem hosszútávon mindenképp van/volt értelme.

Ha nem csatlakoztunk volna, akkor nem kaptunk volna az uniótól pénzügyi támogatást ,ja és a világbanktól se valószínü. Szerintem minden döntésnek van előnye, meg hátránya is. A középréteg(már ha marad) csak kb 20 év múlva fog látni jelentős előrelépést, bár most is szerintem nyitott szemmel kéne járni. Inkább a vidéki városok és kisebb településeknek tett jobbat szerintem,m eg aki tud vele élni.

2010. jan. 23. 19:57
 18/22 anonim ***** válasza:
Tudod mit csinált volna velünk a válság, ha nincs az EU? Lásd Izland, ők már bánják, hogy nem léptek be.
2010. jan. 23. 21:26
 19/22 anonim ***** válasza:

21:26

Ott a pont!

Mondjuk náluk érthető,hogy miért nem csatlakoztak,(halászati bevételek jelentős elesése valamint nemzetközi vadászat megsértése)de azért még mindig nagyon jól elélnek.

2010. jan. 23. 21:53
 20/22 A kérdező kommentje:
Szerintem nem lett volna más hatása a válságnak. Mi köze ehhez az EU-nak?
2010. jan. 23. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!