Miért lett divat Orbán Viktor Miniszterelnök Urat szidni?
Több tiszteletet érdemel.
Az országért dolgozik.
A magyarok érdekeit képviseli határon innen és túl.
Aki kormányon van mindig szidják. És általában valamennyire jogosan...
Az alábbi dolgokért szokták (nem muszáj vele egyetérteni, több ponttal én sem értek egyet teljesen, csak felsorolom hogy miért szokták szidni:
-Mutyizások (lásd: közgép, nemzeti dohányboltok, stb...),
-Furcsa politikai pályafutás. KISZ-titkárból lett szdsz-barát liberálisból lett konzervatívból lett polgári demokratából lett gazdaságilag baloldali és társadalmilag jobbliberális. A Fideszben amúgy sok "demokrata konzervatív" az MSzMP-ben kezdte...
-A 2/3-dal azt csinál amit akar. Hasára üt és átgondolatlanul bármit keresztül lehet vinni. (lásd: alkotmánybírák jogköre, stb...)
-Stadionépítés ezerrel, mikor a futball gyatra teljesítménye és az MLSz szurkolóellenes agymenései mellett alig járnak már meccsre az emberek. Főként emlegetett téma, mikor Felcsúton a telke mellé az 1000-2000 fős faluba épült egy 4000-5000 fős stadion.
-Szeret ellenségképet keresni, és azáltal hogy ő az ellenség ellen harcol, ő egy hős. (Lásd: EU, bankok, Gyurcsány). Az ezzel bővebb gondokat leírom a további pontokban:
-EU: EU-ban szinte senki nem vesz minket már komolyan... Régen utálták Orbánt, de már komolyan se veszik...
-Gyurcsány: általában a jobboldali érzelmű emberek szokták hiányolni, hogy a nagy bűnözőként beharangozott MSzP és bandája - akinek a bűneit a választások előtt mindig előhozzák - nincsenek elszámoltatva.
-Bankok: csak a negatív oldalát nézve a dolognak "könnyű más kezével verni a csalánt". A devizahitelesek lehet hogy hol járnak, de mondjuk annyit szivatták már a bankokat, hogy aki kamatoztatni szerette volna pénzét a bankban, már olyan kevés kamatot kap rá hogy már majdnem ő fizet hogy a bankban tartja...
-Bár ez kifejezetten baloldali "specialitás", de őszerintük meg túlságosan nacionalista Orbán politikája, és szoktak szoft diktatúráról is beszélni.
-Az olyan fideszes szavazókat mint a kérdező elvakultnak tartják. Elvakult szavazói persze minden pártnak vannak... Orbán is csak egy politikus, és a Fidesz sem a szentek gyülekezete. Nem fekete-fehér a világ, és kérlek hogy ne légy pártkatona, kedves kérdező!
Nézd, én Jobbik szimpatizáns vagyok. Orbán Viktor egy sokat próbált, profi politikus, ezt, aki utálja, az sem vitathatja. Most nyert választást. A közvélemény kutatások szerint a Fidesz ma is vezet. Bárki - bárki lenne ma kormányon, a Jobbik, MSZP, LMP, itt és most kapna a pofájára, szidnák, mint a bokrot.
Én sem értek vele egyet egy csomó mindenben - a Jobbikot támogatom, rájuk szavaztam - de ez egy magyar sajátosság: mindig a hatalmon lévőket szidni a saját sikertelenségünk miatt, Vannak jobb és rosszabb politikusok, de a maga életéért mindenki saját maga felel, én megéltem jól Gyurcsány alatt is, ha gondom volt - bár utáltam - azt nem neki, nem az ő hibájának tulajdonítottam. És ma is így vagyok Orbánnal, akit - jobbikosként - Gyurcsánynál messze jobbnak tartok.
"Nem is tudom mi lenne Orbán Úr nélkül velünk. "
Ezt nagyon szívesen elárulom, magasabb bérek lennének és alacsonyabb munkanélküliség.
Nem is tudom kedves kérdező...
Talán azért szidják, mert államosít... Jobb oldalinak mondja magát, de olyan korrupt baloldali politikát folytat, h Észak Korea sírva könyörög a módszerért...
Talán azért, mert az oroszokhoz húz, amihez képest a hazaárulás már erkölcsi kötelesség szintre emelkedik... Ugye "48, "56...
Azért mert nem tud dönteni kelet és nyugat között... Pedig ideje lenne, mert így nem haladunk semerre...
De lehet azért, mert a retorika kimerül abban, hogy az "elmúlt 8 év"... Hát azóta volt "elmúlt 4 év"...
De lehet a közmunka miatt... Ami önmagában nem is lenne rossz... De az talán még jobb lenne, ha támogatná azt is, hogy a körben forgó kölcsönadott közmunkásokat a kölcsönkérő felvehesse állandóra... És nem a közmunka lenne állandó...
De van aki a dohányboltok miatt... Mert a csókosok kapták meg az árusítás jogát, és sok jó hely ment miattuk tönkre... Én egy éjjel-nappali trafik mellett lakom, hát inkább nem megyek arra esténként... Na de ebbe most ne menjek bele... más téma...
Talán ezt a felújjítási mániát... Persze ez sem rossz... Csak a gazdaságépítés későbbi fokozatának kellene lenni... Ráadásul ez a mindent fedjünk le térburkolókövekkel nem a legjobb megoldás, mivel növeli nyáron a hőséget... De előbb talán a gazdasági és ipari feltételeket kellene megteremteni hozzá... Hamarabb elkészülne, mintha az a pár valóban szakmunkás közmunkás csinálná... Talán a minősége is jobb lenne...
Talán azért, mert a vagyonosodása és a miniszterelnökségei tökéletesen egybe vágnak... Lehet szidni a szocikat, de ők nem akkor vagyonosodtak meg...
Talán azért, mert lenyúlták a magánnyugdíjpénztári pénzeket...
Talán azért mert ragaszkodik a központi ellenőrzéshez... Rákosiék csinálták még így... Bár még ott is elképzelhetetlen volt az, hogy egy vidéki intézmény fűtéskapcsolója Pesten legyen...
És még lehetne sorolni a dolgokat, amiért bedöntötték a forintot, hogy most "megmentsék" a svájci frank hiteleseket attól a bajtól, amit végső soron ők okoztak...
Én azóta szidom, hogy kijelentette: nem vagyok hazafi, mert nem akarok rá és a tolvaj bandájára szavazni.
Szerintem most sem divat kérdése ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!