A magyar népre lehet azt mondani, hogy mazochista?
Persze nem provokálásnak szánom a kérdést, csak megfordult ez a fejemben.
Mire gondolok:
- Senki sem képes kiállni magáért, inkább mindenki mindig mindent eltűr, és lenyel.
- Mikszáth is megmondta már "A magyar hátán szántani is lehet, csak az ekevas nemzeti színű legyen"
- Ami ingyenes és a népért van az országban, az ellen mindenki háborog (ingyenes oktatás -> "nehogy már az én adómból legyen valakinek diplomája", ingyenes egészségügy [TB] -> "miért az én pénzemből megy valaki ingyen orvoshoz" stb) , de ha megszüntetik, akkor meg mindenki puffog, hogy "már megint le akarnak húzni minket". Hát de nem ezt akarták, ha már nem akarták, hogy ingyenes legyen?
- Ha valakik összefognak, és tüntetnek a NÉPÉRT, akkor még a nép hurrogja le őket, és veti meg őket. Ilyen volt az, amikor Gyurcsány ellen tüntettek 2006-ban, vagy amikor nemrég az egyetemisták tüntettek. De miért??
- Közpénzeket jó látványosan elherdálják, de senki sem fogna össze ellenük, mindenki azt mondja, hogy "ha nem tetszik, akkor miért nem tüntetsz te?", és mindenki lapít, és lehajtott fejjel asszisztál a kormánynak.
- Az összes politikusnak már minimum 2-3 villája van, az emberek meg képesek azt mondani rá, hogy "még mindig jobb annál, mint ami Ukrajnában volt Janukovicsnál".
- Mutyik, csalások, sok százezer ember tönkretétele, és senki sem csinál semmit, mindenki elnézi, ahogy az ezredik adó bevezetését is.
- Az oktatásban most áll a bál, mert botrányosan alacsony színvonalú, és 100% vegytiszta nyugatellenes propagandát tartalmazó könyvekből akarnak tanítani.
és még lehetne sorolni.
Ezek alapján lehet azt mondani, hogy a magyar az egy mazochista birka nép? A franciák minden hülyeségért tüntetnek, de ők összetartóak. Itt ha pár ember kiáll az igazáért, még a nép csitítja le őket.
Régen a magyar nép azért nem volt ilyen, rengeteg forradalmunk és felkelésünk volt. Most meg ez lett a vége. De miért?
Vagy én látom rosszul? Ti mit gondoltok?
Ugyanazt akartam mondani, mint #3, csak talán békésebben.
De valóban, ez nem mazochizmus. Talán még fölösleges hiszékenység, érzelem (amivel hülyeségre is rá lehet venni embereket).
https://www.youtube.com/watch?v=qvzNfKvIG9s
boszorkány boszorkány (náci,kommunista, liberális,fasiszta)
Kérdező, 45 év kommunizmus után mégis mit vársz?
A diktatúra beleégette a bőrünkbe a megalkuvást és a félelemet. Mindenki mindenkire gyanakodott, sok volt a besúgó.
Csengőfrász, még mindig összerándul a gyomor a határnál, vagy ha igazoltat a rendőr, mindenhol kell a kötelező boríték.
Nemrég voltam orvosnál, baromi barátságtalan volt. Azt mondták, a pénzt hiányolta. A rendőröket pedig simán meg lehet kenni pénzzel.
Szerinted ez normális? 21. században zsebbe csúsztatott boríték az orvosnak, rendőrnek, hivatalnoknak.
Hivatalokban szintén kapcsolatok kellenek, hogy egy ügy gördülékenyen intéződjön. A közszférában jó, ha az ember
Tilos a politizálás a közszférában, mert mszp vezetésnél fideszesnek, fidesz kormány alatt mszp szimpatizánsnak lenni nem életbiztosítás.
Nagy a szegénység, ezért a munkahelyén inkább mindenki mindent eltűr, csak hogy ne rúgják ki és meg tudjon élni.
Félelemben, rettegésben vannak évtizedek óta az emberek.
Magyarországon gyakorlatilag nincsenek szakszervezetek.
Sajnos sok kérdésben igazad van. Lekvárok, birkák vagyunk, és a helytartók ezt tökéletesen érzékelik is. Percízen belőtték azt az életszínvonalat, ahol a melós még fizikailag életben képes maradni, és akkor már nem ugrál, de hasznot hajt.
A lakosság pedig a végletekig megosztott, ezt 20 év alatt
olyan magas szintre vitték, hogy nem tudsz mondani olyan társadalmi réteget, csoportot, ami ne utálná a másikat, tehát a társadalmi összefogás konkrétan lehetetlen. Ez a klasszikus "oszd meg és uralkodj" eszme, vagyis ha a csoportokat egymás ellen hergeled, akkor ők egymást fogják marni, és te röhögve fogod kifosztani őket, és még mindig egymással fognak marakodni. Ezt láthatod ma minden percben, de a birka nem látja, hanem boldogan marakodik. Ezért nem lehet pl. egy ágazatban teljes, országos sztrájkot hirdeni, hanem csak ilyen "gördülő" meg "félpályás jellegű" baromságokat csinálnak, ami csak a lakosságot hergeli fel, de a kormány kiröhögi őket és még mélyebbre tolja a torkukba a farkat.
De még megemlíthetném a felsorolásodhoz pl. az adócsalás sportágat, ahol egyrészt lelkesen hörög mindenki a gazember adócsalók ellen, mikor meg kiszáll a NAV, akkor meg: de mér báncsák szegényt, csak meg akar élni.
Javaslom elolvasni ezt a cikket, főleg az osztrák társadalom alatti részt:
Nekem konkrétan nagyon tetszik ez az egész Arbeitskammer dolog. Végignéztem pár videójukat és fényévekre van a magyar szakszervetektől.
Egyébként én is úgy gondolom, hogy mindez a szocializmusnak, a gulyáskommunizmusnak és a bársonyos rendszerváltásnak köszönhető. Ha elszámoltatás lett volna és vadabb kommunizmus, valszeg nem lenne most ez. Az elszámoltatás hiánya is a gulyáskommunizmusra vezethető vissza.
"Kérdező, 45 év kommunizmus után mégis mit vársz?
A diktatúra beleégette a bőrünkbe a megalkuvást és a félelemet."
Máshol is kommunizmus volt...
nem kellett volna Kádárt megmérgezni, Grószt meg sugarazták és rákot kapott
megölték őket ez tény,mert útban voltak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!