Melyik álláspontal értesz egyet, Antall Józsefről?
Az első magyar miniszterelnökről a rendszerváltás után több kép alakult ki ma a köztudatban, melyik lehet igaz?
1 - Antall József egy nagyvolumenű politikus volt, aki zseniális érzékkel vezette az országot, mely akkor a szocializmus zsákutcájába jutott csődtömege volt. Ezt gyakorlatilag az MDF vallja
2 - Antall József kiváló politikus és gondolkodó volt, de semmi több. Nem lehet róla a magyar tőrténelem nagyjainak tagjaként beszélni, sorsfordító döntései sem voltak. Egy átlagos miniszterelnök volt. Szerintem ezt a FIDESZ vallja, pont az MDF elleni pozicionálásuk miatt
3 - Antall József csak egy "bábú" volt, akinek fedhetetlen múltja és tudományos elismertsége kellett ahhoz, hogy szavazzanak az emberek rá. A lényeges döntéseket valójában nemis ő hozta, hanem a háttérből mások, csak az arca kellett az MDF-nek. Sok helyen olvasni ezt
4 - Antall József egy beépített, amolyan beavatott szabadkőműves volt, akinek a multja és elismertsége révén fel kerülhetett a bársonyszékbe, azonban valójában a nyugatnak szolgálta ki az országot, tudva és akarva magyar oligarcháknak és a nyugati hatalomnak kívánta átjátszani a magyar gyárakat (privatizációval), azok pedig rajta keresztűl vettek piacot, bezárván a termelést.
Drábik János talált egy Hiúz szemei nevű szabadkőműves páholy tagjai közt Antall Józsefre, elvileh ha később még vallotta a nézeteiket ez az verzió valós lehet. Itt is olvasni [link] Nem tudom melyik verzió igaz.
Te hogyan gondolkodsz a rendszerváltás utáni első magyar miniszterelbökről?
Drábik egy hülye.
Antall egy öntelt, középszintű politikus volt. Sokszor hangoztatta, hogy az apja zsidókat mentett meg . Unokaöccse, Jeszenszky, 4 év alatt többet utazott, mint az előző külügyminiszterek összesen.
Ő kezdte el eladni az országot a külföldi tőkének, és utasított vissza a németek segítségét.
Nem véletlen, hogy az MDF megbukott.
Ennél jobban én sem tudnám leírni, amit az első mondott, bár szerintem Drábik annyira nem hülye (ugyanakkor nem is szimpatizálok vele bizonyos okokból).
A szabadkőművesség meg olyan, hogy ha én akarom, akkor simán beléphetek akár holnap is; nincs a tagságban semmi különös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!