Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Itthon miért csak a diplomások...

Itthon miért csak a diplomásokat ismerik el pénzben? Egy szakmunkást miért nem lehet megfizetni rendesen hogy emberhez méltóan éljen?

Figyelt kérdés
2014. szept. 30. 14:03
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
76%
Ha egy szobáról van szó megértem az 1ember de bocs ahol minimum egy 3 szóbás lakást kell meg csinálni és kijön egy ember körbe röhögöm mert akkor itt van egy hónapig ha meg ki jön pár emberrel 2hét alatt kész van és a pénzénél van mert tegyük fel elválalja a munkát 400.000ért és dolgozik vele egy hónapot vagy elvállalja 600.000ért kifizet 182.000ret az embereknek és a maradék ami 418ezer ft meg marad neki 2hét alatt tiszta haszonnal és többet keresett és rövidebb idő alatt
2014. szept. 30. 19:11
 32/38 anonim ***** válasza:
41%

1. Kell egy autó, amivel tudsz közlekedni.

2. Nem árt, ha ez nem egy Daewoo Matiz, mivel a létrától kezdve az állványig(nem érdekel, h láttál pár lakásfestést, hülyén jön ki, h felhívnak és akkor "jah hát nem tudom vállalni, mert csak hokedli áll rendelkezésre"

3. Sokan szeretik, ha nem nekik kell bajlódni az alapanyaggal, így azt is be kellene rakni.

4. Nem csak lakást kell tudni festeni, hanem házat is, senki nem fog neki örülni, h hetekig szarakodsz, mert "egyéni vállakozó" vagyok.

5.Kellenek gépek a fa nyílászárók csiszolásához is, amik szintén nem olcsó játékok(persze meg lehet venni a "zobiba" meg a románoktól, de nem kell csodálkozni, ha nap végére lefüstöl)

A legfontosabb, h az iskolában meg a gyakorlati helyen szerzett tapasztalat, tudás arra jó, h otthon kimeszeld a pincét.

Le kell húzni pár évet, h valóban ott legyél, h el tudj vállalni bármilyen munkát.

De nem baj, most jön az, h majd megmagyarázod, h bezzeg a te ismerősöd egy ecsettel meg egy vödörrel, busszal utazgatva lett az év egyéni vállalkozója, akinél már előre 5 évre be kellett jelentkezni, h eljöjjön kifesteni a lakást, házat.

Persze mindezt 16 évesen, mert nehogy már beismerjük, h fa szságokat beszélünk.

2014. szept. 30. 19:17
 33/38 anonim ***** válasza:
100%
És mindezt onnan tudom hogy faterom vállalkozó is volt de mikor az 50et töltötte nem volt kedve kuncsaftokat hajkurászni meg a fillér ba--ó emberekkel alkudozni igy inkább elment ő is simába dolgozni (a saját cégébe is melózott volt hogy napi 14órát csak határidőre kész legyen mert a szava az szent és a legtöbb kuncsaft is szájrül szájra volt) de havi 130.000ért nem fog meg szakadni igy inkább ismerős által elment a postára portásnak havi 140ért és addig van ott amig akar mert ismer mindenkit
2014. szept. 30. 19:18
 34/38 anonim ***** válasza:
71%

19:17esnek is igaza van.

és akkor még kellenek bakok ha ablakot vagy ajtót akarsz épp mázolni

2014. szept. 30. 19:20
 35/38 anonim ***** válasza:
76%

19:17 tényleg jól leírta.

Nekem festő a szakmám, de sokra nem jutottam vele.

A kazincbarcikai Deákban végeztem, ahol a csapat 80%-a cigány volt, tehát a suli kapásból felejtős volt.

A gyakorlati helyemen meg úgy nézett ki a dolog, h "a héten nem férsz be a kocsiba, mert többen vagyunk, majd jövőhéten jöhetsz"

Mindegy, végeztem sikeresen, de igazából nem zavart, mert a hegesztők meg a többiek se jártak előrébb.

Elmentem volna dolgozni, de nem volt felvétel.

Elkezdtem hát "vállakozóként", de persze feketén, mivel nem volt pénzem arra, h én havonta fizessek 60-70 ezret a semmire.

Általában öregasszonyoknak festettem nyári konyhát, szobakonyhát vagy még garázst.

Ha havi 100 összejött akkor már reménykedtem, h na jó lesz ez.

De nem.

Aki csóró az szarik rá.

Aki kicsit tehetősebb az megpróbálja maga.

Aztán van ez, h keresnek egy hülyét, aki 5-10 ezerért megcsinálja viszonylag jól.

Akinek meg van több pénze az vállalkozót hív, nem fogják valóban egy 20 éves srácra rábízni, aki biciklivel teker le szétnézni, főleg, h van konkurencia.

Szal vállakozónak lenni valóban több, mint vállalkozóit váltani, nem véletlen van az, h keveseknek sikerül feltörni.

Na jó, vannak még azok, akik másodállásban(mert egyébként buszsofőrök, ápolók, tűzoltók), de az megint olyan, h csak fizetéskiegészítés, havi pár tízezer.

2014. szept. 30. 19:54
 36/38 anonim ***** válasza:
13%

Jah, lemaradt, h ha minden adott, mert tegyük fel a semmiből adottak a feltételek akkor is kell egy fél év, de inkább a tél miatt egy év, h beinduljon a dolog.

De számoljunk fél évvel, az is a járulékfizetés miatt olyan min. 300 ezer, amit be kell fizetned, ha van munka, ha nincs.

Szal első körben nem hozni, vinni fogja a pénzt, de úgy is mindenki feketézik, csak azért írtam, mert valaki írta az egyéni vállalkozást.

2014. szept. 30. 20:01
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

"A mérnök egész nap űl a meleg szobában és a PC-be beállítja a paramétereket az épületmodellről, majd a program eredményeit nézegeti, ezt kevés pénért is megcsinálná bárki"

Aha, meg ahogy azt Moricka elkepzeli :)

2014. szept. 30. 21:40
 38/38 anonim ***** válasza:

"Gratulálok!Ez ám a hozzá állás a dolgokhoz...Há minek adjak a nagynéném had lubickoljon,a többi meg dögöljön meg.

Na ezért nem megy ez az ország semmire..a kedves nagynénédnek ha lenne egy kis esze,akkor kicsit többet adna és megtartaná a megbízható embereket.Mert egy az,a híre elmegy hogy egy barom,majd senki nem akar neki dolgozni,kettő,az üzletnek sem tesz jót,ha hetente más emberek járnak oda.Láttam már ilyet nem egyet."

20 éve működik és van, aki 20 éve dolgozik nála. Minimálbérért. Aki elmegy, az azért megy, mert kirúgja. És mindig van jelentkező tömegével. Miről beszélsz?

2014. szept. 30. 22:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!