Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért zavar egyeseket, ha a...

Miért zavar egyeseket, ha a legtöbb diplomás külföldre megy?

Figyelt kérdés
A mosogatás és a legtöbb bevándorlóknak szánt munka a multé. Szinte minden ismerősöm a főiskola vagy egyetem után külföldre ment dolgozni a szakmájában nagyon nagy pénzekért. A tanulmányaikat maguk finanszírozták, hiszen kevés az állami támogatás. Egyik sem jön haza, hogy itthon költse a pénzt végleg kint telepednek le. Mi baj van ezzel? Én is megyek hamarosan.

2014. szept. 6. 22:51
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
17%
Engem nem zavar, az ingyenélők jobb ha kint vannak.
2014. szept. 6. 23:52
 12/29 anonim ***** válasza:
93%
Gondolom ezt elmondod szemtől-szembe az orvosnak, mielőtt megműt, a gyógyszerésznek, mielőtt kiadja a gyógyszered, a tanárnak aki a gyerekedből próbál embert neveli, az informatikusnak, amikor a kezébe adod a géped, az építésznek, amikor nekiáll megtervezni a házad, ugye mindnek elmondod mekkora ingyenélő, mocskos, r-ohadékok és takarodjanak külföldre? Ugye jól gondolom?
2014. szept. 7. 00:04
 13/29 anonim ***** válasza:
51%

(O_O)"

És akkor csodálkozunk, hogy csak egyre rosszabb és rosszabb.

2014. szept. 7. 00:38
 14/29 anonim ***** válasza:
5%
Egyébként nem szoktam mindnek elmondani. Nem megyek csak úgy be egy orvosi rendelőbe kiselőadást tartani arról mennyire utálom őket, csak azoknak szoktam elmondani akikkel kapcsolatba kerülök. De ezzel szoktam kezdni, amint odajön a paraszt. Itt is úgy volt, hogy mikor kijött a mentő eleve már azzal kezdtem, hogy utálom az orvosokat és takarodjanak a p..csába, de nem akartak elmenni, sehogy sem. Erőszakosak épp nem voltak, meg oszt én sem akartam vagy tudtam volna ellenállni, mert több bordám eltört. Szal ha akartam ha nem bevittek, összevissza röntgeneztek, de leordítottam a hajukat. Volt egy doktornő amelyik különösen köcsög volt, de nem szeretnék erről most regényt írni, bár tudnék.
2014. szept. 7. 00:41
 15/29 anonim ***** válasza:
21%
Mondjuk sikerült jól bele trafálnod, ezzel a felsorolással, mert tényleg épp az orvosokat utálom szinte legjobban, náluk jobban már csak az ügyvédeket jobban. De velük sem kell szerencsére társalognom, nem tervezek válást és nem vagyok egy bűnöző típus sem, ezért nem nagyon szoktam velük társalogni. Orvosokkal viszont óhatatlanul találkozik az ember, ha máskor nem jogosítvány újításkor, vagy munkahelyi alkalmasságin. Na ők aztán olyankor kapják az ívet. Ami mondjuk meglepő az egészben nem nagyon szoktak visszaszólni, lenyelik és kész. Igazából nem foglalkoznak vele.
2014. szept. 7. 00:52
 16/29 anonim ***** válasza:
85%

Hát...na nézzük csak.

Elsősorban a leginkább felhozott téma a "köcsög az én pénzemen tanult és elhúz innen" hozzáállás...

Ez már több okból is hibádzik.

Egyrészt, egy diplomás nem örökre megy külföldre, legtöbbjük néhány év után visszajön az országba. Mi következik ebből? Az őt anyázó proli nyugdíját a köcsög diplomás fogja majd fizetni.

Arról nem is beszélve, hogy a diploma maga szart sem ér. Ami ér valamit az a tudás, és hogy miket csináltál, mennyi a gyakorlatod. És erre egy külföldi gyakorlat 3x alkalmasabb mint egy itthoni századrangú iroda...

Főleg hogy pl szakmámban a gyakornok egy fillért nem kap, cserébe ugyanúgy dolgozik mint mások, a jobb helyekre meg még gyakornokként is nehéz bekerülni, nem hogy véglegesen.

Egyszerűen nagy értéke van egy embernek, aki külföldön szerez tapasztalatokat, más mentalitást hoz magával.

Na meg ott van a tipikus magyar mentalitás, hogy itt csak panaszkodni szokás, illetve panaszkodni is csak az panaszkodhat aki kevesebbet keres.

Itt is rögtön sír a sok proli hogy "jajj te ne pofázzá kétszázatkapsz....."

Csak kezdjük ott, hogy a legtöbb diplomás kezdőként messze nem kap 200 felett. Szakmán belül a bruttó 120-160 szokás, pedig mérnök szak. Cserébe túlóra, hétvégi munka, folyamatos stressz, és ami a legfontosabb, és sokan elfelejtik, marhanagy felelősség. Meg mindenki csak a végösszeget nézi, hogy xy ennyit kap, és dögöljön meg. Azt már nem nézik, hogy xy napi 10 órában heti 6x dolgozik és órabérben nem jön ki sokkal jobban mint a proli munkás.

"Különben is nem kéne vergődni, mert ha tanulsz, akkor itthon is megélsz.

Én pl gépbeállító és karbantartó vagyok egy multinál, a pénz amit kapok elég az öltözködésre, parfümre, szoláriumra, kondira, és a speciális kajámra. "

Gratulálok hogy ennyire van igényed, csak mondjuk van akinek fenn kell tartani egy autót, egy albérletet, mert saját házról nem is álmodhat...plusz később tanníttatni kell a gyereket.

Plusz nézzük a hozzáállást...kint is lehet kutyába se néznek, de itthon is pont ugyanezt teszik. A hú de nagy magyar vállalkozók csak abból élnek, hogy kiszipolyozzák az alkalmazottakat, és mellette kiszúrják a szemét aprópénzzel, holott a tudása sokkal nagyobb.

Meg lehet itt beszélni hogy "diplomásátlagkereset"....persze...az átlagkereset alapján minden melós is 150 ezret kap...megnézném ki lát havonta ennyi pénzt. Jó dolog a statisztikákkal jönni, de ezzel kitörölheti a diplomás aki 120 ért vagy a melós aki 80ért dolgozik.

2014. szept. 7. 01:09
 17/29 anonim ***** válasza:
89%

Ja...és nem csak a diplomások mennek ki.

Kimegy a sima melós is, mert rövid idő alatt megszedi magát és vígan jön haza.

Meg ugyebár...egy dolgot kellene már elfelejteni, azt hogy folyamatosan a másikat nézzük és az ő vérét szívjuk.

Mindenkinek a maga dolgával kellene törődni. Aki kimegy kimegy, aki marad marad. Attól hogy +1 ember marad túrni a szart, még az átlag embernek se jobb se rosszabb nem lesz. Meg egyszerűbb a másikat okolni a saját elcseszett életünkért, ahelyett hogy tennénk érte hogy nekünk jobb legyen.

2014. szept. 7. 01:13
 18/29 anonim ***** válasza:
13%

"Elsősorban a leginkább felhozott téma a "köcsög az én pénzemen tanult és elhúz innen" hozzáállás... "

Teljesen leszarom kinek a pénzén tanult. Takarodjon innen kifelé mindegyik minél messzebb!

2014. szept. 7. 01:15
 19/29 anonim ***** válasza:
16%
Hagyjad 18as, a hülyéknek mindegy mit magyarázol. Nekik mindig ott lesz a "hát... azért... mert csak", és mindig nekik lesz igazuk, akkor is ha nem. Hőbörögni meg másra mutogatni a legkönnyebb.
2014. szept. 7. 01:18
 20/29 anonim ***** válasza:
14%

"Na ők aztán olyankor kapják az ívet. Ami mondjuk meglepő az egészben nem nagyon szoktak visszaszólni, lenyelik és kész. Igazából nem foglalkoznak vele."

Mégis mit szólnának? Ők is tisztában vannak vele, hogy mi tartjuk el őket. Kénytelenek lenyelni a pénzünkért, mert ha munkából kéne megélniük mind éhen döglene.

2014. szept. 7. 01:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!