Ti tapasztaljátok annak jeleit, hogy nő a szegénység az országban, vagy badarságnak tartjátok ezt?
Van abban valami, amit a 13-as ír, de összességében Magyarországra nem alkalmazható.
Itt az a szintű tudatos vásárlás, mint ami a tengerentúlon él, nincs jelen, mert a fogyasztói kultúra elmaradott a nyugatihoz képest, és még mindig nagy problémát csinálnak abból az emberek, hogy mi van, ha megszólják őket, mert a szokottnál, az "elvártnál" olcsóbb terméket vesz meg.
Hozzánk egyébként felemásan jött át ez a dolog: fogyasztanak az emberek, de ész és főleg anyagi védőháló nélkül.
A kuponozás nagyon jó dolog, de próbáld csak meg itt bevezetni...tömegesen lennének öngyilkosok a multik pénztárosai :D
Szerintem Amerikában nagyjából egyenlő arányban oszlik el a kuponozók tömege, a bronxi gettóstól a long island-i HTB-ig. Mégis, ott sem mindenki kuponozik, hetente többezer tonna, érintetlen, kuponokkal teli újság kerül a kukába. Gyakorlatilag pénzt dobnak ki.
" még mindig nagy problémát csinálnak abból az emberek, hogy mi van, ha megszólják őket, mert a szokottnál, az "elvártnál" olcsóbb terméket vesz meg."
Ez hülyeség. Max. te csinálsz ebből problémát.
Munkámból kifolyólag emberekkel és társadalmi jelenségekkel foglalkozom, így nyilván több és nagyobb a hozzáértésem a témához, mint neked.
Hogy ez neked fáj, az nem az én problémám :)
Nem olvastam a kommenteket.
Arra nem gondolsz, hogy esetleg hitelt vettek fel és abból telik ezekre?! Nem mintha bajom lenne velük, hisz az ő életük úgy nehezítik, ahogy akarják és élik.
Nincs hitelem, remélem nem is lesz. Bár tény, hogy munka alig van, és pár éve simán volt kettő mobilom is, persze nem csúcs modell drága, olcsó és amire kellett jó volt, most meg már egy sincs, nem tudtam fenn tartani.
Nemrég olvastam egy év elei cikket, hogy hány ember fagyott halálra, mert kikapcsolták náluk a fűtést..ect..
Csak szét kell nézni és nem elhinni, amivel altatják az embereket.
Esetleg ajánlom igaz nem mai film, de szerintem mindig is aktuális: Network (1976)
Kérdező, ez így van. Egyre több a szegény és egyre több a gazdag. Mindig is így volt (a növekvő tendencia) és jó eséllyel nem nagyon fog huzamosabb ideig változni.
Ami változik, az a "szegény" luxusszintje. Ma egy minimálbérest szegénynek nevezünk, pedig az, hogy pl tud venni tejet és kenyeret a boltban napi rendszerességgel, az a középkorban még a gazdagoknak sem volt a kiváltsága.
13-asssal (habár picit eltért a témától) egyet értek (miattam mozdult el 0-ról).
Somogy, Baranya. Nagy szegénység. Ha van mhely, akkor Pécsen és Kaposváron vmennyi, máshol a nihil. Zárnak be folyamatosan vidéken a boltok, már a kínai bolt is bezár.
Pécsen (erről nemrég volt riport a Tv-ben) egész 10emeletes házak ürülnek ki, szarér-hugyér árulják a lakásokat ezekben a szellemházakban (amit senki nem vesz meg), a tulajdonosaik már családostul külföldön vannak.
De itt is van gazdag réteg, aki heti szinten plázázgat (ügyvédek, plasztikai sebészek, fogorvosok és hozzátartozóik)
Kezdjük ott hogy vannak térségek, ahol nincsenek munkahelyek. Ahol van, a kétkezi munkások, gyári munkások bére, hát.. A politikusok egy éjszak alatt szerintem elszórnak annyit, mint az egyhavi fizetés. Az a pár vállalkozó aki van ( itten) Felveszi, és elküldi az embereket, mert nagyobb támogatást kap , ha munkanélkülit foglalkoztat. Ha letelik a támogatás ideje elküldi és veszi fel a másikat. Lehet azt mondani, hogy meny el az ország másik felébe, de legjobb ha egyenesen külföldre mész, ez is azt bizonyítja hogy nincsenek munkák, vagy röhejes fizetést adnak. Hiába támogadja a kormány a vállalkozásokat. Sajnos a lényeg a többségnek az, hogy az alkalmazott minél kevesebbet kapjon, de minél többször,és messzebb el tudjon menni nyaralni. Ezért nem a vállalkozásokat kellene támogatni, hanem a dolgozni akaró embereket.
Hogy a plázák tele vannak. Erre mondhatni, a Hilton is tele van. Nem mindegy milyen osztályú embereket célzott kereskedelmi tevékenységet nézünk meg.
Létezik-e éhínség ebben az országban? Létezik, és sajnos egyre többen vannak. Hajléktalanok? Egyre többen vannak. Ki áll ki értük? Mikor fog már össze a társadalom, és jeleni ki, ez így nem mehet tovább! Természetesnek vesszük, ha egy családod kilakoltatnak, mondván, az ő hiájuk, miért vettek fel hitelt felelőtlenek voltak. De ez korán sem így van.
Télelezzük fel , hogy egy román családod telepítenek ki. Meglenne egy hónapra előre a híradó témája, hatalmas felháborodást keltve. Mi miért engedjük ezt? Csak összefogással lehet ebből kilábalni.
"Ami változik, az a "szegény" luxusszintje. Ma egy minimálbérest szegénynek nevezünk, pedig az, hogy pl tud venni tejet és kenyeret a boltban napi rendszerességgel, az a középkorban még a gazdagoknak sem volt a kiváltsága. "
A mai világot nem lehet összehasonlítani a középkorral. Sok minden változott azóta. Hogy minden nap eszünk, az már luxus? Hát ez valami elmebajra utal nálad.
Kezdem tisztelni és becsülni a romákat. Ha valaki neki ezt merné mondani, úgy kiosztaná, hogy a fal adja a másikat. Ezt a temperamentumot tanulhatnánk tölük. Aki ezt írta menjen el egy roma családhoz, és ott monda el a véleményét. A magyarnak is lehet ugyanaz a véleménye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!