Szerintetek mikor kapja vissza az Ország a Felvidéket, Erdélyt, a Vajdaságot, Kárpátalját?
Ki az aki ma be vállal nemhogy 8 de 3 gyereket?
Szerinted ez lenne a jó megoldás?
21:17
"Ti példálóztok, hogy a cigányoknál nem szabad általánosítani"
Ez ostobaság. A cigányokkal kapcsolatban nyugodtan lehet általánosítani, csak rasszista ne legyél. A kettő nem ugyanaz.
"Are you understand?"
Az "do you understand", sötét jobbikos.
21:22
Ez lenne az EGYETLEN megoldás. És ha nem "vállalod be", akkor nem tudsz tenni semmit a revízióért. Vagy tudsz példát mondani az elmúlt 50 évből arra, hogy egy ország magához csatolt egy teljesen idegen lakosságú szomszédos államot, és ezt a nemzetközi közösség el is ismerte?
Vagyis abba lehet hagyni a meddő szövegelést a revízióról.
"Ja, és ha Jóisten megsegít, akkor le is győzzük a kétszerakkora népességgel bíró Romániát, és Szlovákiát, és Szerbiát... Sőt a NATO gépeit szegedről felrepülő repülőgépekkel ki is ütnénk az USA-t.
Csak racionálisan..."
Látod, eleve erről beszéltem, itt kezdődik! 1918-ban nem voltak többségben, és egyedül károlyi báne volt, hogy ma csonkaországban kell élnünk! Ha ő nem hívja vissza a csapatokat, az a pár ezer (mert nem voltak többen!) román nem tud betörni Erdélybe!
Az meg a másik, hogy nem erőszakkal kell megoldani az újraegyesítést. 1920-ban nem merték népszavazásra vinni a dolgot (pedig Wilson elve ez volt!), mert tudták az antant hatalmak, hogy a nemzetiségek jó része nem akar elszakadni. Először nekünk kell most talpra állni, és ha lesz egy tiszta vezetőségünk, normális országunk, normális emberekkel, akkor fel fognak nézni a magyarra és megértik azt, amit 1000 évig tudtak: hogy a Kárpát-medence egyetlen földrajzi egység, és az itt élő népeknek közös érdeke, hogy egyesüljön, mert csak így lehet megvédeni.
Az usa-val és a nato-val meg az eu-val ne törődj. Ezek vannak, meg elmúlnak. Volt már ilyen.
Hol van ma már a tatár? Hol a török? Hol az osztrák? És hol lesz az eu, a nato, az usa, amikor mi még mindig itt leszünk!
21:29
"egyedül károlyi báne volt, hogy ma csonkaországban kell élnünk! Ha ő nem hívja vissza a csapatokat, az a pár ezer (mert nem voltak többen!) román nem tud betörni Erdélybe!
Az meg a másik, hogy nem erőszakkal kell megoldani az újraegyesítést."
Az egyik mondatodban azt mondod, hogy bűn volt, hogy Károlyi nem próbálta meg erőszakkal egyben tartani az országot, a másik mondatod szerint nem erőszakkal kell megoldani az újraegyesítést. A logika nem az erős oldalad.
"1920-ban nem merték népszavazásra vinni a dolgot"
Szenzáció lesz a történész szakmában, ha előállsz a bizonyítékokkal, melyek szerint "nem merték szavazásra vinni a dolgot". Tudtommal nem _akarták_.
"pedig Wilson elve ez volt!"
Wilson elve egy elv volt, annyit ért, mint egy elv. Másrészt: az, hogy a csehek, szlovákok, horvátok stb. _és a magyarok is_ saját államot kaptak, az nagy vonalakban megfelelt a wilsoni elvnek.
Mivel Magyarország elvesztette a háborút, csak nem képzeled, hogy ahol vitás volt a határ, ott Magyarország javára kellett volna eldönteni a dilemmákat?
"mert tudták az antant hatalmak, hogy a nemzetiségek jó része nem akar elszakadni."
Na, ez lenne a másik tudományos szenzáció, ha ezt bebizonyítanád. A nemzetiségek természetesen el akartak szakadni, évtizedek óta nőtt a feszültség, a háború csak felgyorsította az ország szétesését. Csak két kisebbség volt, amit bizonyos eséllyel az országban lehetett volna tartani, a ruszinok és a németek.
a fent felsorolt részeken már messze kisebbség a magyarság (sőt, igaziból ha nem a közvetlen mostani határok melletti részt nézzük, már akkor se voltak magyar-többségűek, amikor elcsatolták őket), tehát elég abszurd ezeknek a területeknek a visszacsatolása.
pl. Erdély visszacsatolásával a 2002es népszámlálási adatok szerint nyernénk 1 400 000 magyart és mellé még 5 400 000 románt, plusz ráadásnak 240 000 cigányt, 170 000 mindenféle egyebet (német, ukrán,szerb, szlovák, stb.).
Ha még mellé visszacsatolnánk a többi területet is, a magyarság aránya 50% alá esne az országban.
A járható út az autonómia lehet.
ma 21:25
Én nő vagyok,és szívem szerint 10 gyereket szültem volna.de miből neveljem fel őket?mit adtam volna enni nekik?Hogy öltöztessem őket? Így inkább maradt 1 akit a legjobb tudásom szerint,és mindent biztosítva neki neveltem fel..
Lehet rám mondani,hogy ez kevés,de tudod,én nem akarok azok sorába állni akik már hajnalban a posta előtt állnak a segélyért,és nem akarok mindig sírni mindenkinek,hogy éhezünk,meg JAJ mikor kapok segélyt,Gyedet?
De nem csak ez az oka,hogy nem vállalják a fiatalok a gyermekeket.
1.A pénz hiánya
2.a saját élet jobbá tétele
3.a férfiakból is kiveszett az,hogy csak a család van,így apa nélkül megint nem vállalható a gyerek...
De a mai világban minden tiszteletem azoknak a családoknak akik 2-nél több gyermeket bevállalnak,és nem a segélyért síránkoznak..
"Látod, eleve erről beszéltem, itt kezdődik! 1918-ban nem voltak többségben, és egyedül károlyi báne volt, hogy ma csonkaországban kell élnünk! Ha ő nem hívja vissza a csapatokat, az a pár ezer (mert nem voltak többen!) román nem tud betörni Erdélybe!"
Aha, azt meg figyelembe se vegyük, hogy elbuktuk az egész háborút. Mi az nekünk. A baj Károlyival volt, hát hogyne..
"Az meg a másik, hogy nem erőszakkal kell megoldani az újraegyesítést. 1920-ban nem merték népszavazásra vinni a dolgot (pedig Wilson elve ez volt!), mert tudták az antant hatalmak, hogy a nemzetiségek jó része nem akar elszakadni."
Ezt te sem gondolhatod komolyan. Ausztria-Magyarország egész története során egyik alapköve volt a kisebbségek elnyomása, elnémetesítése, -magyarosítása.
Nem mellesleg már évtizedekkel a kiegyezés előtt is voltak etnikai villongások, gondoljunk csak '48-ra.
"Először nekünk kell most talpra állni, és ha lesz egy tiszta vezetőségünk, normális országunk, normális emberekkel, akkor fel fognak nézni a magyarra és megértik azt, amit 1000 évig tudtak: hogy a Kárpát-medence egyetlen földrajzi egység,"
...pontosan, de nem politikai egység...
"és az itt élő népeknek közös érdeke, hogy egyesüljön, mert csak így lehet megvédeni."
Ja, mert egyszer csak majd fellángol a montenegrói nemzeti öntudat és akkor majd lesz ne mulass...
Ne nevettess már. Mégis kitől kéne megvédeni? Nem mellesleg pedig kérdezz meg egy románt, szlovákot, vagy szerbet, hogy osztja-e véleményedet. Tartok tőle nemet mondana, pedig a "közös érdek" ugye mást diktálna...
"Az usa-val és a nato-val meg az eu-val ne törődj. Ezek vannak, meg elmúlnak. Volt már ilyen.
Hol van ma már a tatár? Hol a török? Hol az osztrák? És hol lesz az eu, a nato, az usa, amikor mi még mindig itt leszünk!"
tatár - Mongólia
török - Törökország
osztrák - Ausztria
Csak a tendenciát folytatva:
Eu - Európa
Nato - Európa, É-Amerika
USA - É-Amerika
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!