Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobbikosok ki számít MAGYAR-nak?

Jobbikosok ki számít MAGYAR-nak?

Figyelt kérdés
nem, ez nem provokáció, tényleg érdekel mit gondoltok, mert nyilvánvalóan elég szubjektív szempontok alapján ítélitek meg ezt a kérdést.
2010. jan. 16. 18:39
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

"nem vagyok jobbikos,de magyar az akinek az van a személyi igazolványában hogy magyar állampolgár.A törvények még mindig magasabb hatalommal bírnak mint bármelyik jobbikos aki elmagyarázza hogy ki magyar meg ki nem."

Törvény magyar állampolgárságot határoz meg, nem magyarságot(ha már itt elakadsz, akkor valami gond lehet). Például akiknek nem szavaztátok meg a kettős állampolgárságot, azok ugyanolyan magyarok. Ugyanott élnek, mint 100 éve. Annyi, hogy átvándorolt fölöttük a határ. Ettől ők már szlovákok/románok.. lennének?

2010. jan. 17. 09:05
 22/37 anonim ***** válasza:
69%
Jelen törvények szerint a magyar állampolgár.Így sajnos nem magyar a román állampolgársággal bíró magyar ember,még ha megilletné is.Magyar állampolgárság bizonyos feltételhez kötött:történelem,irodalom,nyelv,műveltség,földrajz,állampolgári ismeret,mint szinte minden más országban.Így előfordul az a furcsa helyzet gyakorta,hogy az állampolgárságot kapott 10 éve itt élő akcentussal beszélő afrikai jobban ismeri Magyarország művészetét,állampolgári ismereteit,jogrendjét,irodalmát stb,mint a Nemzeti Dalt elszavalni nem tudó magyarnak született polgár.Ez persze szerintem nem probléma,hiszen tapasztalat szerint az ember megbecsüli az országot,amit hazájának választott és megfelelni vágyása van.Magyar népbe számos más nép beolvadt,a zsidó vallású kazárok,az iráni eredetű jászok,a jelenlegi 13 kisebbség,és számos nemzet gyermeke.A magyarsághoz való tartozás feltétele bizonyos kulturális identitás,vagy rokoni kapcsolat.Így pl Liszt Ferenc felnőtt korában is alig tudott magyarul,de Király Lindát is szó érte a Himnusz miatt,holott ő az USÁban nem kapott magyar neveést,nem tanulta azt,mégis mindkettőt magyarnak tartjuk,mint Petőfit(szlovák és szerb szülő)vagy Hunyadit(szerb).
2010. ápr. 21. 15:03
 23/37 A kérdező kommentje:
Utolsó, valamiért az az érzésem, hogy nem vagy Jobbikos, de maximálisan egyetértek veled. Igazából nagyon szeretném megismerni azt a kettős mércét, amivel ők a magyarságot mérik...
2010. ápr. 21. 16:35
 24/37 anonim ***** válasza:
64%
Javítanék, Hunyadi nem szerb volt, hanem kun. Valószínűleg havasalföldi előkelő családból származott, a terület elit rétegét pedig akkoriban a kunok alkották. De egyes feltételezések szerint Zsigmond törvénytelen gyereke, ezért emelte maga mellé és támogatta a pályafutását.
2010. ápr. 21. 16:55
 25/37 anonim ***** válasza:
0%
JX
2010. ápr. 21. 18:40
 26/37 anonim ***** válasza:
32%

A Jobbik szerintem Petőfi nevét is töröltetné az irodalomkönyvekből, hiszen nem magyar volt, ráadásul barnás színű volt a bőre.

Az meg gondolom elhanyagolható tény, hogy Petőfit tartják a legnagyobb magyar költőnek.

2010. ápr. 21. 19:55
 27/37 anonim ***** válasza:
55%

hát elég felületes leszek de valamennyi évet itt kell élnie és állítolag egy ilyen magyar történelemmel kapcsolatos teszt szerűségen is átt kell mennie hogy magyar állampolgár lehessen

lehet hülyeséget mondtam de régen mint ha ezt hallottam volna ;)

2010. ápr. 21. 19:57
 28/37 anonim ***** válasza:
51%
aki úgy gondolkodik ahogy ők.szerintük csak az magyar
2010. ápr. 21. 20:02
 29/37 anonim ***** válasza:
74%

Én megmondom ki számít magyarnak: Az, aki annak érzi magát! Tehát jelen pillanatban úgy vélem hogy magyar ember vagy és ha így fojtatod, az is maradsz! Bár én Jobbikos vagyok, nekem is vannak cigány barátaim, (Tényleg nagyon jóban vagyok velük, s jobban tisztelem őket, mint sok magyar állampolgárságú társam. És igazi magyarnak tartom őket!) anyám Fideszes, apám MSZP-s, (van más MSZP-s barátom is) még sincs erről sosem vita a családban. És mindannyian magyarok vagyunk :)

És szépen kérlek benneteket, más párt szimpatizánsait: Ne beszéljetek a nevünkben! Ezzel még nagyobb ellentétet szítotok a pártok között, pedig végső soron mindegyiknek egy a célja: Elhozni a szebb jövőt! (És nekem nem számít hogy az MSZP vagy a Fidesz fogja ezt megtenni. Ha képes rá, tisztelni fogom érte, tán jobban is mint most a Jobbikot)

És aki azt merte feltételezni, hogy szerintünk Petőfi Sándor nem magyar ember, az mélyen nézzen a lelkébe és próbálja meg kiszedni a gerendát a szeméből!

Egy Jobbikos véleménye.

2010. ápr. 21. 20:44
 30/37 anonim ***** válasza:
49%
Sajnos ma csak azt lehet magyarnak mondani, aki árpádsávos zászlóval mászkál, a történelmet sem tudja, de nagy magyarországos kitűzőt, kulcstartót visel, kokárda van a szíve fölött, így betér vásárolni egy hipermarketbe, majd okosan elkezd kiabálni, hogy majd, ha a Jobbik kormányra kerül, kilépünk ebből a kib*szott euból és akkor húzhat haza az összes rablónépség. E bölcs szavak elmondása közben, a pénztáros befejezi a scannelést, és felolvassa a kifizetendő összeget: 40 000 ft. Nos, akinek ilyen nagy elvei vannak, és a cba-t isteníti, miért nem vásárol ott??? Ez előbbi eset többször is előfordult már, miközben vásároltam... Hát, köszönöm, de, ha ezek a követők... :S Jobbikos biztos nem vagyok, de magyar igen. Talán, csak több eszem van hozzá!
2010. ápr. 21. 20:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!