A magyarok miért nem a Magyarországon készült termékeket részesítik előnyben?
21.28
én a tehenet próbáltam de az alattam lakók kiakadtak állandóan...
"Hogy lehet az, hogy a külföldinek megéri szállítási díjjal is olcsóbban eladni itt a terméket, mint egy magyarnak?"
Azt az egyet ne felejtsük el, hogy milyen magas adók vannak itthon!
Ráadásul egy külföldi termelő pl. sokkal fejlettebb mint itthon a legtöbben. Persze vannak "úniós támogatások", de nem hiszem, hogy azon termelők, satöbbi kapták a legtöbbet akikre ráférne a fejlesztés.
Szerintem ezért lehet.
A magyar árú nem feltétlen a nyugat miatt rossz. Miért tudnak elfogadható áron a németek jó szalámit készíteni? Miért rosszak még a minőséginek számító gyulai, makói kolbászok is? A németek miért inkább német szalámit vesznek a Pick helyett?
A zöldségek sem biztos, hogy jobbak, ha termelőtől veszed, Az idei évben nem fogsz magyar hagymát, krumplit kapni, mert a sok eső miatt hamar meg fog rohadni.
"Hát sajnálom, hogy munka és gyerekek mellett nem tudok még tehenet tartani, sajtot és szalámit is gyártani. :)"
Ez egyedül a te gondod. Mindenki más tud munka mellett is. Akitől a tejet veszem az önkormányzatnál festő, szüleim is dolgoznak, apám egy sertéstelepen, anyám egy varrodában, mégis mindig volt és van itthon legalább 2 disznó és 20 tyúk.
Én egy gyárban három műszakozom mégis meg tudom csinálni a kertet is.
"Az idei évben nem fogsz magyar hagymát, krumplit kapni, mert a sok eső miatt hamar meg fog rohadni."
Hát nemtom, nekem hagymám annyi lett mint a szemét és egy sem rohad.
21.36
azért mert te egy nyertes vagy. az élet nagy nyertese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!