Megérte külföldre távozni?
Én bevallom tarok azért tőle, de lehet rám is ez vár.
Nem vagyok okos,képzett és ez külföldön sem előny munkakeresésnél,de itthon mi vár rám? Miből tudnék megélni?
Nem is gondolkodom olyasmin, int nyaralás,autó,félretett pénz. Jelenleg azt sem tudom elképzelni mivel kereshetnék annyi pénzt amiből egyedül fenn tudom magam tartani !
Ráadásul nem is találom a helyem.
Az egész életemen változtatni kellene.
Megérte külföldre menni?
Az elején biztos nehéz, de évek múltán, hogy látjátok külföldre távozottak, megérte?
A képzett alatt azt értem, hogy semmihez sem értek.
Betanított munkára vagyok alkalmas és ezzel vége is szerintem. Nincs szakmám és nem s értek semmihez.
Egyszerűen nincs a kezemben a munka. Ezt egy szakembertől halottam, hogy vagy ott van az ember kezében a munka( adott területen) vagy nincs. Hát tőlem a szerszámok,kések,ollók,gépek kezelése elég távol áll !
Képzetlenül szerintem ne indulj el. Sajnos egyre kevésbé van szükség a képzetlen munkaerőre, ez a kör szép lassan kezd bezárulni. Képzett munkaerőre van szükség, hiányszakmákban.
Kezdj el tanulni. Pl. villanyszerelést, fűtésszerelést. Itthoni gyakorlattal együtt rámegy 3-4 éved és viszonylag sok pénz (és ez csak a kezdet, hogy egyáltalán elkezdhess fejlődni fizetés mellett), de cserébe a világon bárhol elhelyezkedhetsz, akár Németországban, akár Kanadában, ahol akarsz. Szükség van jó szakemberekre, óriási a hiány, nem értem meg egyszerűen a magyarokat, hogy miért nem használják ki.
Persze a nyelvtudás alap.
Az én családomban mindenki szakmunkás, én is kétkezi szakmát tanulok, mellé német-angol... Persze nem szakmunkásképzőben, ahol a színvonal mínuszban van, hanem tanfolyamon, magánoktatóknál, itthon pedig napi 5-6 óra gyakorlás. Sokkal jobban élünk az átlagnál (vállalkozókként, persze). Hidd el, megéri!
Szurkolok neked, de nyisd ki a szemed és válj értékessé, csak rajtad múlik. Képzetlenül sehol sincs rád szükség.
Ha viszont megfelelően képzed magad, itthon és külföldön is nagyon stabil anyagi lábakon állhatsz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!