Mi értelme az egész augusztus 20. -i baromságnak magyarországon? Ha ilyen szar a helyzet, miért költenek ilyen idióta repülőnapra, meg tüzijátékra meg minden anyám kínjára?
Pontosan azért, amiért te is megünnepled a karácsonyt, és kidobsz egy csomó pénzt karácsonyfára meg bejglire.
Vagy születésnapi tortára. Vagy egy üveg borra a barátod névnapján. Vagy rózsacsokorra a házassági évfordulótokon.
Ezek mind-mind olyan dolgok, amiket nem engedhetünk meg magunknak. Ha nem lesznek ünnepeink - na akkor tényleg nem sok értelme lesz gürcölni egész évben.
Köszönjük, hogy felfedte kilétét.
Maradjon, ahol van, a TEK munkatársai hamarosan odaérnek önért, hogy begyűjtsék.
Az összes probléma amit felsorolták a kormány szerint nem létezik. A médiában is azt adják, milyen jól teljesítünk.
Ja, hogy hazudnak? Nem számít, meg van rá a felhatalmazásuk...
Én sem értem az itt hőbörgőket... Mi az a 6 milliárd forint... Azt mondjátok csúcson az államadóság... Hát szép nagy az biztos, de ez a 6 milliárd ezredrészekben mérhető ehhez... Ráadásul meg is térül:
-ideiglenes standok bérleti díja
-megemelkedett fogyasztás ÁFA-ja
-parkolási díj (szerintem még mindig színtiszta lehúzás)
-IFA (idegenforgalmi adó)
Ezek mind mind annak a 6 milliárdnak a helyére vándorolnak be... És még többen is vannak...
De nő a bevétele a MÁV-nak, a Volán társaságoknak, a benzinkutaknak... Ez pedig elszámolásnál adóbevételt, jövedéki adó bevételt jelent...
Magyarországon tényleg van pénz, ill lenne forrás, csak nagyon rossz helye megy, vagy nem vasalják be. Ez a mindenkori kormány hibája. És itt nem arra gondolok, hogy a szegényeket kellene tovább sanyargatni, hanem arra, hogy az off-shore cégeket ellehetetleníteni, az adómegkerülést megelőzni, ill. alaposan megbüntetni.
Míg a rokkantsági ellátást kapókat keményen szankcionálják, hogy ha feketén dolgoznak, akkor egy évnyi rokkantsági ellátást vissza kell fizetniük, és többet nem is álmodhatnak róla, hogy kapnak, addig a politikusok dupla költségjóváírását, vagy egyéb visszaéléseinek semmi szankciója nincs, max visszafizetik következmény nélkül. Akkor lenne jogegyenlőség ilyen esetben, ha nekik is vissza kellene fizetni egy évre visszamenőleg a teljes költségtérítést, stb. és többé nem is kaphatnának. persze nem érdeke a kormánynak ilyen törvény létrehozása.
Sorolhatnánk még a dolgokat.
Viszont arról, hogy így vannak a dolgok a választók is tehetnek. Azért lehetett fidesz-kétharmad, mert sokan nem mentek el szavazni. Szerintem ezeknek az embereknek nincs joguk most panaszkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!