Miért lett betiltva az árpádsáv?
Ápoljuk inkább a piros-fehér-zöld zászlót. Mert az a mi szeretett Magyarországunk zászlója.
Az árpádsávot nem tiltotta be senki, de nem értem most miért van olyan nagy divatja. Nem is szép.
én nem hallottam róla, hogy betiltották volna.
Viszont a jelképekkel ez így van, önmagában egy jelképnek nincs jelentése, a jelentést mindig csak hozzárendelik. Tehát a jelkép azt fogja jelenteni, amire használják. Hogy előtte mi volt, az a jelentése már módosul.
Legkézenfekvőbb példa a szvasztika, ami egész mást jelentett keleten, mint most itt, viszont a nácik miatt Európában a használata már nácizmust jelöli. És most már hiába kezded el magyarázni, hogy te csak azért festetted fel a pólódra, mert te az indiai jelentését értetted, nem várható el az emberektől, hogy most mérlegeljék, hogy próbálják meg kisakkozni, te épp most milyen egyéni jelentéssel használod a jelképed, aminek amúgy van egy egyezményes európai jelentése, használata (horogkereszt).
Ezért kell vigyázni a jelképekre, mert ha egyszer elcseszed őket, akkor már nem nagyon van visszaút.
Az ápolni kéne, hogy lemossuk róla a történteket nagyon jól hangzik, csak több probléma van vele:
- ez nagyon hosszú és nehézkes folyamat lenne amúgy is
- az árpádsáv több évszázados jelkép, de önmagában semmikor a közelmúltban nem fejezett ki nemzeti egységet. Nem is volt így közhasználatban az elmúlt néhány évig
- a mai használata se a nemzeti egységet hivatott jelképezni, hanem azt, hogy vannak, akik magyarabbak, sőt akár MAGYARABBak (csupa nagybetűvel), aki meg csak szimplán magyar, annak megfelel a trikolór is. És ez alól a zászló alól szólal fel rendszeresen a hazaárulózás, idegenszívűzés, nem ritkán a zsidózás és cigányozás is.
Tehát elég naiv és cinikus dolog ezek után még elvárni a többiektől azt, hogy ez a jelkép - ami mind régebben, mind ma teljesen összeforrt a kirekesztéssel - számukra is egyesítő, egységes nemzetet jelképező szimbólum legyen
Nem kéne a jelképekkel szórakozni és politikai célokra használni, mert a nemzetet és annak jelképeit romboljuk vele
Az Árpád-sávos zászló lehet,hogy történelmi jelkép,de soha nem használták a későbbiekben mások,csak a nyilasok.Tehát ettől nem lehet elvonatkoztatni,ettől kezdve ez nyilas jelkép IS.Ha nem ezzel a céllal akartak kitűnni a mélymagyarok,akkor választhattak volna pl. a Rákóczi-szabadságharc vagy a 48-as zászlók közül is.És senkinek nem lett volna ellene kifogása.
Azt pedig nem értem,hogy a zászlólengetőknek miért nem jó a háromszínű trikolór,melyet az olimpikonjaink jóvoltából az egész világ magyar zászlóként ismer?
Akkor helytelenül fogalmaztam. Nincs betiltva, de finoman szólva se nézik jó szemmel sokfelé. És akkor még jól jártál, ha nem vagy miatta azonnal náci-fajgyűlölő-hungarista.
Igen, a szvasztika. Több ezer éves indiai jelkép, az egy dolog, hogy mi történt vele 1933-45 között. Mégse lehet elvárni Indiától, hogy szégyenkezve eldugja.
Indiától nem is lehet elvárni, mint ahogy keleten továbbra is az eredeti értelmében használják, mert ott nem rakódott rá új értelem. Európában viszont már egyértelműen más a jelentése, mert mássá formázták.
Ugyanez áll az árpádsávra. Erre használták, ez lett a jelentése. És ma sem a nemzeti egység kifejezésére használják - arról nem is beszélve, hogy nem véletlenül lett pont ez a jelkép újra előhozva, ami ráadásul magyar történelemben utóbbi néhány évszázadában önmagában soha nem jelképezett semmiféle nemzeti egységet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!