Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sok magyar miért a kormányt...

Sok magyar miért a kormányt és az állami szerveket szidja a tehetetlensége miatt?

Figyelt kérdés
Mindenkinek van lehetőség dolgozni és tanulni. Aki megfelelő eredményeket ért el ma is jól él. De aki tett az egészre és most nem boldogul nem más hibája....
2014. aug. 11. 21:22
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
45%

"A magyar ember még az egyszerű szabályokat sem tudja betartani, ne várjunk mást."

Nem a magyar emberek nem tudják a szabályokat betartani, hanem a rendőrök, azért ne keverjük már a szezont a fazonnal!

2014. aug. 12. 01:04
 22/32 anonim ***** válasza:
72%

"Miért kell hazudni???

Még a közmunkás hatórás bér is 52 ezer forint levonások után.

Nem írta, hogy közmunkás. Én közmunkás vagyok az én bérem az állam garantálja, de mikor vállalkozónál dolgoztam én sem kerestem degeszre magam.

2014. aug. 12. 01:07
 23/32 anonim ***** válasza:
Igaza van a kérdezőnek. Az, hogy az utak olyan minőségűek, hogy fél évente cserélhetek futóművet jó pénzért, ami máshonnan majd hiányozni fog, az én tehetetlenségem. Igaz, járhatnék tömegközlekedéssel is. Ha lenne a munkahelyem és a lakhelyem között.. De sajnos nincs, csak 2-3 óra utazással és nem érek be kezdésre. Igaz, kereshetnék a környéken is munkahelyet. Ha lenne. De nincs. Így marad az autó havi 40-ezerért. Mert az én tehetetlenségem, hogy 430 a benzin. Előzőekhez hozzászólva, nem kell, hogy fűkasza meg láncfűrész után nyomozzanak, amit elloptak. Legyen ez egy autó. Amihez kijönnek a "forrónyomosok" 2-3 órával a bejelentés után, nézelődnek 5 percet, és annyit állapítanak meg, hogy "az autó már vagy darabokban van, vagy külföldön". Igaz ez is az én tehetetlenségem. Miért nem építettem garázst, 10 lakattal ablak nélkül, hogy semmilyen lehetőséget ne adja a tolvajoknak. Az, hogy 3 hetet kell várni orvosra az is az én tehetetlenségem. Kereshetnék jobban, hogy fussa magánorvosra. És még lehetne sorolni. Látjátok, látjátok. Ez mind megvalósítható, van rá megoldás. Csak nem ebben az országban, nem ilyen kormánnyal.
2014. aug. 12. 09:04
 24/32 anonim ***** válasza:

Az eredeti kérdésre válaszolva:

Azért, mert erre lettek nevelve. Az elmúlt két generáció élete arról szólt, hogy az állam mindent elintéz, kapsz munkahelyet, autót, telefont, ellátást, még világnézetet (ideológiát) és ünnepeket is. Csak ne csinálj semmit (a hétköznapi munkádon kívül, persze), ne akarj elérni semmi többet, mint amit adnak neked, és legfőképpen ne gondolkozz.

Nem volt szükséges, sőt, nem is volt szabad beleszólni abba, amit az állam csinál, ellenben minden gondot és bajt az államra lehetett hárítani.

Egy ilyen rendszerben szocializálódott társadalom nem fogja megérteni, hogy sem Gyurcsány, sem Orbán, de még az igazságos Mátyás sem képes változtatni a munkanélküliségen, a gazdasági válságon, a tőkehiányon, az eladósodottságon és még megannyi gondon. És sajnos mindig azt látjuk, hogy az aktuális kormány a hibás mindenért ahelyett, hogy összefogással, kemény munkával a saját hajunknál fogva húznánk ki magunkat a szarból. Az állandó acsarkodással és széthúzással pedig csak még mélyebbre ássuk magunkat. Ráadásul a kapitalizmusban való járatlanságunk oda vezetett, hogy a nyugatiak és néhány maffiózó rengeteg mindent megszerzett a hazai értékekből (gyárak, földek, ingatlanok, piaci szektorok), amit most nagyon-nagyon lassan, egyesével kellene visszaszereznünk.

Mindez nem fog húsz év alatt megváltozni. De szerintem már sokkal jobban állunk társadalmi felelősségvállalás és öntudatosság, önállóság terén, mint a kilencvenes években. Végre megszűnt a kétpártrendszer, és színesedik a politikai paletta (még ha nagy is a Fidesz fölénye). Lassacskán alakulnak a civil mozgalmak, egyre többen indítanak vállalkozást, van már néhány nemzetközi piacon is helytálló magyar cég. Szóval én bizakodó vagyok, bár érthető módon fejben még mindig nagyon kommunisták vagyunk, de a folyamatok jó irányba mutatnak!

2014. aug. 12. 09:06
 25/32 anonim ***** válasza:
mert sok az adó és sok a szabály és magas a büntetés és nincs képzés és igény sincs a munkára és pénz sincs rá és korrupció van
2014. aug. 12. 09:54
 26/32 anonim ***** válasza:
Mert életképtelenek.
2014. aug. 12. 15:34
 27/32 anonim ***** válasza:

Egyetlenegy értelmes és igaz válasz érkezett a kérdésre.

Azt a 24-es válaszoló adta meg:

Azok akik állandóan a kormányt szidják a saját tehetetlenségük miatt, annak teljesen mindegy, hogy Orbán, Gyurcsány vagy valaki más vezeti-e az országot annak mindig az éppen aktuális kormány lesz a hibás mindenért.

2014. aug. 12. 18:21
 28/32 anonim ***** válasza:
én se szidnám, ha adtak volna trafikot
2014. aug. 12. 19:34
 29/32 anonim ***** válasza:
28%

"Azok akik állandóan a kormányt szidják a saját tehetetlenségük miatt, annak teljesen mindegy, hogy Orbán, Gyurcsány vagy valaki más vezeti-e az országot annak mindig az éppen aktuális kormány lesz a hibás mindenért."

Érdekes, amikor MSZP volt 2002-2010 között, akkor ti, nagy fideszesek egyfolytában hőbörögtetek, hogy az MSZP és a "Gyúrcsányi" tönkretesz mindent és a kormány a hibás mindenért és különben is szégyelljék magukat.

Amióta Fidesz kormány van, azóta folyamat azt hangoztatjátok, hogy a kormány nem tehet semmiről, mindenki oldja meg magának a dolgait. Ennyi erővel az MSZP alatt is tök jó volt mindenkinek, akinek most is jó, vagyis akinek jó kapcsolatai voltak/vannak és jó pénzeket tudott és tud még most is leakasztani.

Szóval kicsit érezni csak a kettős mércét? :D

2014. aug. 14. 08:28
 30/32 anonim ***** válasza:

29-es

Az MSZP és a Fidesz kormányzása nem ugyanaz.

Az MSZP kiárusította az országot - mindenben a külföldi érdekeket tartotta előbbre és nem az országét.

Eladtak minden fontos vállalatot , céget , - és ami a gazdaság egyik legfontosabb tartópillére a közműcégeket, energia szektorokat.

2014. aug. 14. 18:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!