Orbán tulajdonképpen (gazdasági, szellemi téren) egy fasiszta rendszert épít?
"Erről beszélek, hogy még nem érzed szinte, csak minimálisan."
Ha nem érezni, akkor nincs is, csak feltételezés, víziók.
"A kis jeleket kell figyelni, mint pl a kommunikáció
teljes kizárása a nép és a párt között, sőt párt és párt között."
Ez korábban sem volt másként, volt pár kormány '90 óta. Én nem emlékszem, hogy Gyurcsányt annyira érdekelte volna a nép hangja. Vagy "na és?" Horn Gyulát.
"Vagy a választási rendszer. Alkotmány?"
Gondolom olvastad már azt az unalomig ismételt tényt, hogy az angol választási rendszerrel kilenc tizede lenne a Fidesznek. Fene a fasisztáit. Az alkotmánnyal meg hellyel - közzel egyetértek. Közben volt egy választás újra, a Fidesz győzelmével, nem hallottam róla, hogy külföldi szakértők megkérdőjelezték volna tisztaságát.
"VISSZAMENŐLEGES TÖRVÉNYHOZÁS? CÉLZOTT médiaadó? Államosítások?"
A médiaadót támogatom, sok mást nem. De ettől még nincs és nem lesz fasiszta diktatúra.
"Lehetne még sorolni. De ennyiből le kellene már esni. Van egy olyan érzésem, hogy jó munkahelyről pest belvárosából dumálsz...."
Melléfogtál, Pest külvárosi vagyok, én épp a belvárosiakat látom tipikus nyávogóknak. Nem vagyok egyébként Fidesz rajongó, és valóban jól fizető munkahelyem van - külföldön (de itthon élek). Diktatúra nincs Magyarországon, sem jele, hogy lesz.
Inkább korporatistának mondanám, amit nagyon profánul békés fasizmusnak is nevezhetnénk. Putyin elvtársat már inkább illetném az előbbi jelzővel. Nála az agresszivitás is simán megvan.
A különbség a kettő között az angol linkben alaposan ki van tárgyalva nem túl szembetűnő de megvan a maga fontossága:
Amúgy meg Mussolini is hasonló demokratikus centralistaként kezdte, aki a liberális gyerekséget úgy meghaladta mint annak a rendje. Szóval a mi nemzetvezetőnk elől sem veszett el a remény:
De még az általam oly kevéssé kedvelt Bartus írása is egész jó ebben a témában:
Dehogy.
Egy igazi fasiszta rendszerben nem lehetett volna melegfelvonulást tartani.
"A fasiszták az adott nemzet totalitárius állammá történő egységesítésére törekedtek a nemzeti közösség tömegeinek mozgósítása révén, az élcsapat szerepét betöltő pártra támaszkodva. A fasizmus ellenséges a liberális demokráciával, a szocializmussal, a kommunizmussal szemben. A fasiszta mozgalmak közös vonásai az állam fontosságának messzemenő hangsúlyozása, az erős vezető iránti rajongás, a nacionalizmus legszélsőségesebb formái"
"A nemzetgazdaságban az önellátásra és a függetlenségre helyezték a hangsúlyt, ehhez igénybe vették a protekcionizmus eszközeit is. A fasizmus fő ellenségének a szocializmust és a kommunizmust tekintette, de időnként kritikus volt a kapitalizmussal szemben is, egyfajta „harmadik utat” javasolva a kapitalizmus és a marxista szocializmus között."
"nem tart "FIDESZ-felvonulásokat"
békemenet... :-(
Orbán Viktor azért nem tud fasiszta államot építeni, mert ő maga nem hisz a fasizmisban, egyébként semmi másban sem. Ma nacionalista jelszavakkal építi ki a saját rendszerét, és az állami intézményrendszereket fasiszta mintára formálja át, hogy ne legyenek a "kormányzás" gátjai azok. Magyarul minden fontos közjogi pozícióba beültette a saját embereit, akik lojálisak hozzá. Ezt viszont nem azért tette, mert szerinte így hatékonyabb és jobb, hanem azért, hogy az állami intézményrendszer az ő gazdasági érdekeit szolgálja ki. A pénz és a hatalom miatt teszi ezt, semmi másért. Viktor elveszi ami kell, és kicsinálja, aki az útjába kerül. Ha észrevettétek egyre szemérmetlenebbül, mert látja, hogy egyre kisebb ellenállásba ütközik. Jön még kutyára dér! Viszont ha már a birkamenetes ostobák jó részének is leesik, hogy mibe keveredtek, akkor már nagyon késő lesz.
(Mocskos DKmszpegyüttpm-es vagyok, és fizettek a provokációért. Igen, Orbán tényleg az Isten.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!