Mi okozza a szellemi alkalmazottak és a fizikai munkások közötti nézeteltéréseket? Miért nézi le egyik a másikat és fordítva?
Mert minden szentnek maga felé hajlik a keze és szereti az hinni, hogy ő többet ér, mint a másik.
Különösen Magyarországon, ahol alaptétel, hogy akinek több van, az felsőbbrendű és többet is ér, akinek meg kevesebb, annak rá kell taposni a nyakára és jót röhögni rajta, hogy nyeli a sarat.
Én nem nézem le egyik oldalt se.Sőt aki jól végzi a munkáját azt tisztelem is.Csak ezek a gondjaim...
"Szellemi alkalmazott":-Néhányukból már nagyon sok van(általában azokból van sok akik szerették a humánt:történész,jogász,ügyvéd stb) belőlük,nincs ennyi emberre szükség.
-Nagyon sok olyan ember ül az irodai székben akinek nem kéne ott ülnie(mert nem érdekli a munka,vagy nem jó benne).
-Néhányuk elég lenéző másokkal szemben.Amikor egy szimpla munkahelyen dolgozik(amit nem ő tanult pl egy építőipari cég)akkor mindig azzal jön sok ember hogy "én elvégeztem ezt a szakot szóval adj több pénzt,és tegyél engem magasabb pozícióba" közben csak valamilyen büfésszakon végzett...
"Fizikai munkás":Sajnos elég sok alacsony képzett(ezért rosszul csinálják meg a rájuk bízott feladatokat).
-És ezért még sok pénzt is elkérnek.
-Néhány embernek nem tanították meg mi az az illedelmesség.
"Különösen Magyarországon, ahol alaptétel, hogy akinek több van, az felsőbbrendű és többet is ér, akinek meg kevesebb..."
Igaz, igaz Lázár is megmondta...
A "lenézés " csak a primitívek tulajdonsága.
Ha nem vinnék el a kukások a szemetet, belefulladna a "szellem" a városban is, a falvakban is.
Ha nem tanítaná meg a tanár, a gyereket, még hülyébb lenne, mint most van,....- ha nem gyógyítaná az orvos a beteget, sűrűbben temetnének....stb.
Én a szellemi munkások táborát gyarapítom.
Észrevételeim szerint sok irigyem/ irigyünk van.
Amiket meg szoktunk kapni a kevésbé tanult rétegektől:
- Az "adófizetők" pénzén egyenként 10 milliókból tanítottak ki minket. Ráadásul van aki már sokadjára teszi ezt (másod-harmad-negyeddiploma).
- Mi csak "elméleti szakemberek" vagyunk, szarhoz se értünk.
- Egész nap a tökünket lógatjuk a jó kis légkondis irodánkban, míg mások megszakadnak a munkában.
- Mégis mire kapjuk a betanított munkás fizetésének sokszorosát?
Amit nem látnak/akarnak látni ezek az emberek:
- Az első felsőfokú képzést az adófizetők pénzéből bárki megcsinálhatja. Akárki seggelhet tíz éveket a könyvek felett. Csinálják utánunk!
- Ideális esetben az elméleti szakember ért is ahhoz amit csinál. Átlátja a szálakat, hogy hol folynak el a pénzek a munkafolyamatok során, vagy hol tud több befutni. Akár egyetlen tollvonással milliókat tud nyerni.
- A jó kis légkondis irodában reggel nyolctól este nyolcig vakíthatjuk magunkat a monitor előtt. Mert nem addig tart a munkaidő, amíg a műszak lejár, aztán irány sörözni, a következő majd befejezi, hanem amíg nincs kész a munka. Túlóradíj persze nuku nyista.
- És mindezekre kapjuk a magas(abb) fizukat. Több bevétel eléréséből több nyereség/osztalék.
A fenti az ideális eset volt. Esetleg nagyképűség van benne, durván kisarkított, és részlehajlónak tűnhet. De én ebben látom az örökös konfliktust a két tábor között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!