Ez teljesen normális? (radikálisból mérsékelt)
Annyit előre leszögezek, hogy nem vagyok idős, egyszerűen csak egy sima fiatal. 19 éves fiú.
Úgy 1-2 éve elkezdett foglalkoztatni a politika, a történelem a közélet, és a jog. Bekerültem egy társaságba, akik igen szélsőjobbosok. Nácik, skinheadek, meg ilyen emberkék. Én is hasonló eszméjű ember voltam, éltettem a nemzetszocializmust, meg Hitlert, a "barátaimmal" karlendítéssel köszöntem, elolvastam a mein kampfot, a náci himnusz volt a csengőhangom, a hátterem meg horogkereszt, beléptem a jobbikba politizálni, rengeteget olvastam és írtam ezekről a dolgokról. Hirtelen elöntött a nagy magyarság tudat, elkezdtem becsülni minden ami magyar, kuruc.infon lógtam sokat, zsidóztam, cigányoztam amit kellett egy ilyen felfogású embernek. Nem lényszerből, akkor egyszerűen így láttam a dolgokat.
Történelemből mindig is ötös voltam, nagyon ment az a tárgy, így elmentem emelt töri érettségire. Akkor még többet tanultam a történelemről, és azt vettem észre, hogy minél többet tudok annál jobban mérséklődök. Októberben még egyszer emelt töriztem, most már nagyon jó eredménnyel, de addigra már szinte teljesen más lettem. Sokat olvastam, meg sokat tanultam, és egyszerűen már sima mérsékeltnek tartom magam. Van még bennem egy kis radikalizmus, de ha visszagondolok arra az időszakra, egyszerűen hülyének titulálom magam. Egyszerűen keveset tudtam, és elhittem minden propagandát. Már nem a náci himnusz a csengőhangom, már nem a horogkereszt a háttérképem, a jobbik politikájával már nagyrészt nagyon nem értek egyet, és ez a magyarság tudat is mintha kioltódott volna belőlem. Leszedtem a Trianon matricát a pénztárcámról, mert megmondom őszintén lesz*rom Trianont, engem rohadtul nem érdekel már mi volt 90 éve, nem ezen fogok keseregni meg baszakodni, amit már úgysem tudunk visszafordítani. Egyszerűen a magyarok mégsem olyan jók mint amilyennek a jobboldal beállítja őket, és ezt a szüntelen zsidózást sem értem, mert ha valami probléma van, akkor mindig ők kerülnek elő. A legtöbb jobb oldali azt sem tudja mi az a zsidó, csak nyomja mert divatból van. Aki rossz, az már csak zsidó lehet. Ha a magyar ember lenne a rossz, akkor őt is valahogy a zsidósággal hozzák párhuzamba. A lényeg rossz ember nem lehet magyar. Most már azért zavar, mert az emberek nem ismerik a másik családfáját. Orrméretből kiindulni meg eléggé butaság szerintem. A hülye összeesküvés elméletek egyszerűen nem érdekelnek, a hülye propagandák se, amit a kuruc.info terjeszt. Semmi bizonyíték nincs a feltevéseikre, innentől kezdve engem nem érdekel. A holokausztból is elegem van, nem lehet bizonyítani semmit. Nem lehet eldönteni, hogy volt vagy nem. Véleményt SEM akarok formálni, mert:
1. én nem voltam ott
2. semmi kutatást nem végeztem ez ügyben.
3. nem vagyok történész, meg semmi. Engem hiteles bizonyítékok érdekelnének a nem létezésével, és nem ilyen kuruc.info által terjesztett propagandával, amit mindenki lenyel. Ha meg rákérdezek a bizonyítékra akkor senki sem tud válaszolni.
Többek között rájöttem, hogy a nemzetszoci = a kommunizmussal, csak más színben, és más emberekre támaszkodva... Vagyis mind a kettő egy szar.
Nagyjából ennyi a mondanivalóm...
Szövegértéssel neked tényleg hatalmas problémáid vannak.
Sajnállak, de tényleg. :D
"Leszedtem a Trianon matricát a pénztárcámról, mert megmondom őszintén lesz*rom Trianont, engem rohadtul nem érdekel már mi volt 90 éve, nem ezen fogok keseregni meg baszakodni, amit már úgysem tudunk visszafordítani."
Csak megmutattam hogyan kell idézni. Legközelebb azért sok sikert.
Értelmezzem is neked? :)
"nem ezen fogok keseregni meg baszakodni, amit már úgysem tudunk visszafordítani"
Ez a mondat lényege... :)
"...lesz*rom Trianont, engem rohadtul nem érdekel már mi volt 90 éve..."
Ez akkor is csúcs, egy emelt töristől.
Nahh akkor felveszem a te stílusodat:
Tudod mit jelent az autonómia?
Az egy dolog, hogy a nyelvükön beszélhettek, de az nem egyenlő az autonómiával. 1907-es Lex Apponyi? 1879-es törvény? Azt hittem ezeket tudod történelemből, de ezek után egyre kételkedek a tudásodban.
Autonómia alatt ma -főként- egy adott kisebbség jogait értjük. Van teljes autonómia, meg részleges. A teljes nem túl gyakori, szinte mindenhol részleges van. Részleges, mint benne van a szóban, van amit ad, van amit elvesz. A Lex Apponyi ha jól tudom azt tartalmazza főként, hogy magyarul kellett tanulnia minden, az országban iskolába járó gyereknek. Ez most is így van mindenhol. Csak közben eltelt 100 év, és jött a liberalizmus. Csak most már nem hogy kell nekik szlovákot tanulniuk, hanem már jóformán a magyart nem használhatják.
Most mi kapjuk vissza azt, amit régen mi tettünk velük. Ezen nem kell csodálkozni.
Nahh harcolj az autonómiárt hajrá szurkolok neked. Olyan JÓ nagy magyar emberekkel, akik lesz*rják a saját érdekeiket, inkább egy idióta külföldi cégért mennek tüntetni. (Sláger, Danubius)
Nagy magyar ember alatt nemzeti érzelműre gondolsz? Kétlem, hogy sok ment volna tüntetni a slágerért..
A szavazásokon 30% körüli részvételi arány.
Tessék? 30% melyik országos választáson volt? Felmérések szerint a "nagy magyarokat" tartalmazó Jobbik szavazóbázisa a legjobban mozgósítható egy szavazáson.
Széchényivel nagyon egyet tudok érteni. Ha pöffeszkedő, hazudozó és zsarnok kormány van hatalmon, az nem a politikusok hibája, hanem az embereké akik eltűrik...
Ezzel egyetértek.
Én nem a Jobbik szavazó táborára gondolok, hanem az országra. Ha jól emlékszem a tavalyi EP választáson 30-35%-os volt a részvételi arány.
2006-os választásoknál 65% körüli volt ez az arány.
Nyilván 100%-os részvételi arány nem lehet, de a maradék igen komolyan eltudta volna dönteni a kimenetelt. Talán most nem ilyen ország lenne...
Egy egészséges nacionalizmus minden nemzetbe kell. Amíg ez patriotizmus, addig nincs gond, de ha már sovinizmus, akkor baj van. Szerintem a jobbik még a sovinizmust még csak nem is súrolja.
Ha a saját néped szereted, az a patriotizmus. Ha a többit utálod, az a sovinizmus.
No de egy SZDSZ vagy MSZP szavazót lenagymagyarozni... Még mindig nem értem.
Nah jólvan, jó útra tértél!
Azt megtudod mondani, hogy régen mér lettél skinhead?
Mer szerintem először informálódni kell (nem a médiából, meg nem a birka emberktől) na és aztán eldönteni, hogy az ember mien elveket vall.
"Vagyis mind a kettő egy szar." persze, hogy szar, amúgy is a polita egy baromság ami csak felosztja a népet és egymásra uszítja őket, amúgy is háttérkormány van.
Amúgy észrevettem, hogy a legtöbb skinhead nem ismeri a saját "kultúrájuk" gyökereit, hogy hogy alakult ki pl.: Jamaica, SKA, Reggae, Rudeboy asziszem ezekkel kezdődött de a skinheadek ezeket mind utálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!