Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez teljesen normális? (radikál...

Ez teljesen normális? (radikálisból mérsékelt)

Figyelt kérdés

Annyit előre leszögezek, hogy nem vagyok idős, egyszerűen csak egy sima fiatal. 19 éves fiú.

Úgy 1-2 éve elkezdett foglalkoztatni a politika, a történelem a közélet, és a jog. Bekerültem egy társaságba, akik igen szélsőjobbosok. Nácik, skinheadek, meg ilyen emberkék. Én is hasonló eszméjű ember voltam, éltettem a nemzetszocializmust, meg Hitlert, a "barátaimmal" karlendítéssel köszöntem, elolvastam a mein kampfot, a náci himnusz volt a csengőhangom, a hátterem meg horogkereszt, beléptem a jobbikba politizálni, rengeteget olvastam és írtam ezekről a dolgokról. Hirtelen elöntött a nagy magyarság tudat, elkezdtem becsülni minden ami magyar, kuruc.infon lógtam sokat, zsidóztam, cigányoztam amit kellett egy ilyen felfogású embernek. Nem lényszerből, akkor egyszerűen így láttam a dolgokat.

Történelemből mindig is ötös voltam, nagyon ment az a tárgy, így elmentem emelt töri érettségire. Akkor még többet tanultam a történelemről, és azt vettem észre, hogy minél többet tudok annál jobban mérséklődök. Októberben még egyszer emelt töriztem, most már nagyon jó eredménnyel, de addigra már szinte teljesen más lettem. Sokat olvastam, meg sokat tanultam, és egyszerűen már sima mérsékeltnek tartom magam. Van még bennem egy kis radikalizmus, de ha visszagondolok arra az időszakra, egyszerűen hülyének titulálom magam. Egyszerűen keveset tudtam, és elhittem minden propagandát. Már nem a náci himnusz a csengőhangom, már nem a horogkereszt a háttérképem, a jobbik politikájával már nagyrészt nagyon nem értek egyet, és ez a magyarság tudat is mintha kioltódott volna belőlem. Leszedtem a Trianon matricát a pénztárcámról, mert megmondom őszintén lesz*rom Trianont, engem rohadtul nem érdekel már mi volt 90 éve, nem ezen fogok keseregni meg baszakodni, amit már úgysem tudunk visszafordítani. Egyszerűen a magyarok mégsem olyan jók mint amilyennek a jobboldal beállítja őket, és ezt a szüntelen zsidózást sem értem, mert ha valami probléma van, akkor mindig ők kerülnek elő. A legtöbb jobb oldali azt sem tudja mi az a zsidó, csak nyomja mert divatból van. Aki rossz, az már csak zsidó lehet. Ha a magyar ember lenne a rossz, akkor őt is valahogy a zsidósággal hozzák párhuzamba. A lényeg rossz ember nem lehet magyar. Most már azért zavar, mert az emberek nem ismerik a másik családfáját. Orrméretből kiindulni meg eléggé butaság szerintem. A hülye összeesküvés elméletek egyszerűen nem érdekelnek, a hülye propagandák se, amit a kuruc.info terjeszt. Semmi bizonyíték nincs a feltevéseikre, innentől kezdve engem nem érdekel. A holokausztból is elegem van, nem lehet bizonyítani semmit. Nem lehet eldönteni, hogy volt vagy nem. Véleményt SEM akarok formálni, mert:

1. én nem voltam ott

2. semmi kutatást nem végeztem ez ügyben.

3. nem vagyok történész, meg semmi. Engem hiteles bizonyítékok érdekelnének a nem létezésével, és nem ilyen kuruc.info által terjesztett propagandával, amit mindenki lenyel. Ha meg rákérdezek a bizonyítékra akkor senki sem tud válaszolni.

Többek között rájöttem, hogy a nemzetszoci = a kommunizmussal, csak más színben, és más emberekre támaszkodva... Vagyis mind a kettő egy szar.

Nagyjából ennyi a mondanivalóm...

2010. jan. 10. 10:55
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
0%
11:23-as: az általd leírt "érvek" azok, amelyek a csapból is folynak, és már ezerszer megcáfolták őket...
2010. jan. 10. 11:25
 12/54 anonim ***** válasza:
62%
Teljesen normális.A sok zsidózó.Kurucz-infót néző ember nem is akarja megismerni a multat.Vannak még olyanok,akik átélték ezekez az időket ( és nem zsidók).Azokkal kellene elbeszélgetni a fiataloknak,akkor hitelesebb forrásból tudnák,hogy milyen volt a háború,Szálasi?Hitler és a nácizmus,meg a holokauszt is.Csak erre a fiatlaok nem veszik a fáradságot.Egyszerűbb a propagandát elhinni.
2010. jan. 10. 11:29
 13/54 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem átestél megint a ló túloldalára, bár még rengeteget fogsz változni szerintem. Most hogy ez mitől lehet, jellenfejlődés, a téged érő hatásoktól(média, család..), az lényegtelen. Írásod nem vall valami túl nagy határozottságra. 1-2 éve kezdtél politizáni, egyből skin lettél, most meg szöges ellentéte. Meg még egy dolog ütötte meg a fülemet(szememet) a szöveged olvasása közben. "engem rohadtul nem érdekel már mi volt 90 éve" akkor mi a nyavajáért szereted a törit, miért érettségizel belőle emelt szinten?
2010. jan. 10. 11:42
 14/54 anonim ***** válasza:
52%

Kedves kérdező

Az hogy, idézem: "megmondom őszintén lesz*rom Trianont, engem rohadtul nem érdekel már mi volt 90 éve" ez azt bizonyítja, hogy te nem "felvilágosultál" hanem elhülyültél.

Remélem utána néztél, hogy kik felelnek Trianonért és kiket szolgáltak.

2010. jan. 10. 11:45
 15/54 anonim ***** válasza:
34%

Nem felvilágosodtál te, hanem csak simán manipulálható vagy.

Egyből divatszkin lettél, majd vissza. 17-18-19 évesen még eléggé változhat a felfogásod.

Amúgy meg ki nem sz@rja le amit leírtál.

2010. jan. 10. 11:46
 16/54 anonim ***** válasza:
21%
náci-hitler stb és akkor ebből kifolyólag beléptél a jobbikba. nah ez a provokáció.
2010. jan. 10. 11:48
 17/54 anonim ***** válasza:
64%

Sokat fogsz még változni. Gyerek vagy még. Ez is csak egy állapot nálad, akárcsak a korábbi nacionalizmus meg hasonlók.

Idővel rájössz talán arra is, hogy a kommunizmus nem egyenlő a nemzeti szocializmussal és a szocializmussal, és nem csak ezek elérhetetlenek, hanem a demokrácia is. Ugyanúgy egy megvalósíthatatlan utópia mindegyik. Törekedni lehet mindegyikre, de megvalósítani nem. (A mostani sem demokrácia, csak egyfajta törekvés arra.)

Tanulj még, tanulj nagyon sokat.

2010. jan. 10. 11:51
 18/54 A kérdező kommentje:

Nem vagyok manipulálható kezdjük ott. Nem voltam divatskin, nem vágattam le a hajam, soha nem jártam vesszen trianonos pólóba, és nem hordtam se bakancsot meg semmi olyat ami a skinekre jellemző.

A történelem érdekel, csak Trianont kezdem már unni, mert a csapból is az folyik. Felvehettek 34 pólót, akkor sem fog változni semmi. Inkább a jövőbe tekintek, minthogy a múlton keseregjek, mint egyesek.

2010. jan. 10. 12:13
 19/54 anonim ***** válasza:
még jó hogy a csapból is az folyik amekkora töri fan vagy tudnod kéne hogy nem 500 magyar rekedt a határon túlra hála az olyan hozzáállásnak hogy "kit érdekel?" Hát megnyugtatlak, hogy a határon túl élő magyarokat igen is nagyon érdekli! Te egy idióta provokátor vagy kiváncsi vagyok mi lenne a véleményed ha azt mondanám hogy ki a f*szt érdekel a holokauszt?
2010. jan. 10. 12:18
 20/54 anonim ***** válasza:
Ki jár 34 trianonos pólóban? Nagy-Magyarország póló inkább a büszke múltat szimbolizálja, mintsem a kesergést. Még mindig nem fér a fejembe, hogy emelt töri érettségi, de holocaust, trianon nem érdekel. Ez a két esemény van -a múlt századból- talán a legnagyobb hatással a mai Európára.
2010. jan. 10. 12:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!