Kire szavazzak jobbik vagy fidesz? Melyik jobb part?
A Fidesz jelenlegi kommunikációja elképesztően rossz. Sajnos pont azzal próbálkoznak, amivel az MSZP: megszólítani az egységnyi primitíveket. Csakhogy ebben az MSZP-nek sokkal nagyobb gyakorlata van, és az ő javukra dolgozik az a negyvenegynehány év is, amit mostanra (nagyon sok ember fejében) megszépített az idő. Viszont a Fidesz által kormányzott 4 év (1998..2002) gazdasági és egyéb eredmények tekintetében jó volt. Aki nem csak a Heti Hetesre figyelt, hanem a tényleges eredményekre is, az ezt látja. Tehát nem értek egyet azzal, hogy a Fidesz a kormányzásával blamálta volna magát. Éppen hogy nem.
Az egy más kérdés, hogy mit várhatunk tőlük 2010 és 2014 között. E tekintetben már nem vagyok annyira derűlátó, ugyanis a Fidesznek is meglett a nemzetközi pénzügyi támogató háttere - ami azzal a kötelezettséggel jár, hogy az ő érdekeiket kell képviselniük, ha kormányra kerülnek. (Ez a Fidesznek egyfajta stabilitást, biztonságot jelent, nekünk pedig azt, hogy legfeljebb csak valamivel lehet jobb életünk alattuk, mint az MSZP-SZDSZ alatt.)
Ebből a szempontból a Jobbik ígéretesebb, mert ez a háttere (még) nincs meg. A Jobbiknál inkább attól tartok egy kicsit, hogy mert az EP választások következtében a hatalom szele megcsapta őket, - ha jól tudom - nagy a helyezkedés a párton belül. Ez azért veszélyes, mert így nem rátermettség/szakértelem alapján dőlnek el a pozíciók, hanem a pofa mérete és az önérdekérvényesítésre való képesség alapján. Ez meg ugye megint csak pár embernek lesz jó. Arról nem is beszélve, hogy a Jobbik (bár semmiféle újnyilas, náci, vagy egyéb hasonló eszmeiséggel nem rendelkezik) afféle pofozógép a régiek (és a külföld) szemében - pont mert új, és mert nincs mögötte internáci pénzügyi bázis.
Ettől függetlenül drukkolok nekik, már csak kíváncsiságból is.
1. hozzászólónak igaza van, azzal szemben, hogy a Fideszében tuti nem lehet bízni, a szélsőjobbot még nem tudom, de az sem dicsekedhet sok jóval, ha tényleg annyira szélsőséges.
Amúgy rendes programja még mindig nincs a fidesznek, sőt a humánnnak sincs. Innestől megint 1 előre nem tervezett voks a téma. Tehát a jobbik, azt ha az sem jön be, én utána szavazni nem járok, aztán tényleg, had lássák csak, hogy növekszik az az arány, ami szerint az emberek nem járnak szavazni( pedig a magyar alig ha rosszabb bármely nyugati ország népénél, de ez van). Mert ez mind a mostaniak bűne, a barátom, aki 27, mondta, hogy régen az emberek mindig elmentek, MINDIG!(úgy 16 évvel ezelött)(volt mikor tisztes körülmények között meg is beszélték az emberek egymással a miértjeiket)(sőt régen rendőrök is voltak kirendelve).
De mostan a szavazófülkék elött lökdösődés, dúlás, fúlás, sehol1 rendőr, sőt 1 rendészeti sem!
sok zárójelélt boccs
De ami a 2006-os_választásokon volt, hát az a nem semmi.
Mindenki maga dönti el mit akar tenni.
A korombelieket síratom, amilyenek, ha lett volna merszük, nem a sulipadban baszták volna fel a tanárok agyát(azolyanokát akik amis tök idegek voltak világ életükben), hanem kimentek volna tüntetni, sőt többet is tudtak volna tenni!!!
De ez 1 másik nemzedék!!! ilyen lejmolós, csencselős, kunyerálós, sunyi kopasz durcás micsoda.
A mostani fiatalság tehát említésre sem méltó.
Nem csak én vagyok vele így, sokan mások is, volt egyetemisták, fősulisok ugyan így vannak ezzel.
Szval HAJRAMAGYARORSZAG és sok sikert kívánok mindenkinek! (bocsi xar a net, lehet ez 2x ment el)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!