Támogatnád az eü járulék fizetés átalakiítását?
az elv az lenne minél idősebb vagy annál többet kellene fizetni. (ha nyugdíjas vagy akkor a nyugdíjból vonnák le).
ezen kivül egyéni számlád lenne és abból vonnak le az esetleges költségeket. ha tul sokat költenek rád akkor a házastársadéből vagy a családod valamelyik tagjától vonnák le.
szingapúrban van hasonló
Mindenképpen át kellene alakítani.
Aki egész életében dohányzott vagy drogozott és emiatt rákos lesz, azt ne az én adómból kezeljék.
Kezeljék abból, amit ő befizetett, hisz saját magának okozta a bajt.
Ilyen módon nem. Azt meg főleg nem, hogy pont a nyugdíjas fizessen többet, akinek semmi ráhatása nincs a jövedelmére. Amúgy se lenne logikus, pont azért biztosítás, mert elvileg a befizetett összegek meg a költségek lassan kiegyenlítődnek. Oké, már nem biztosítás, de akkor is.
Azt viszont támogatnám, hogy amikor van szabad hely, akkor aki kifizeti a költségeket, azt soron kívül kezeljék. Nálunk rengeteg olyan kezelés és műtét van, amiből mondjuk heti 3-at finanszíroz az oep, a maradék időben a gépek kihasználatlanul állnak, a várólista meg fél-másfél év. Mindenkinek jó lenne, ha az, aki ki tudja fizetni, lekerülne a listáról és megkapná a kezelést, hiszen így a lista is rövidülne, és aki nem tud pluszt fizetni, az is előbb kerülne sorra.
"Aki egész életében dohányzott vagy drogozott és emiatt rákos lesz, azt ne az én adómból kezeljék. "
Én egész életemben dohányoztam és ittam. Sosem kértem tőled, hogy adót fizess, sőt azt követelem ezt az egész szart töröljék már el!!!
"Azt meg főleg nem, hogy pont a nyugdíjas fizessen többet, akinek semmi ráhatása nincs a jövedelmére. "
Ma kinek van. Plussz a nyugdíjas csoport él a legjobban az országban. Ráadásul nem járulnak hozzá az eühüz. Viszont ők veszik legjobban igénybe.
"a nyugdíjas csoport él a legjobban az országban"
hülyének teccik lenni?
"a nyugdíjas csoport él a legjobban az országban"
Ez így ebbe a formába nem igaz. Én közmunkás vagyok de minden nyugdíjasná jobban élek.
"Én közmunkás vagyok de minden nyugdíjasná jobban élek."
Jó hát a közmunka az más kategória. Az tényleg egy arany élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!