Megkérdezném a cigány védő liberálisokat, hogy ha nem egy Jobbikos lap írja a cigányokról hogy nem akarnak dolgozni, azt elhiszik?
A liberális felfogással nem lehet ma, Magyarország problémáit megoldani.
Egyszerűen a felfogása, a ki állam, alacsony redisztribúció, és azok az állapotok amik itt uralkodnak, nem illeszthetőek össze! Pld 35% redisztribúció, nem lenne képes fenntartani az ellátó rendszereinket és a szoc rendszerünket, és ha valaki épp ésszel végig gondolja a mai 50% ból a legnagyobb áldozatok mellet is legfeljebb 40% ra csökkenthető!
Nagyon magasak a bérszínvonal eltérései, és rengeteg minimálbéres van. Őket ugye nem nagyon lehet adóztatni, ha pedig egy kulcsot alkalmaznánk akkor a vagyonosabbak sem fizetnének semmit! Valahogy olyan lett ez az ország, mintha sok szabad szellemű azon sápítozna hogy szeretne még szabadabban utazgatni, miközben üres a zsebe az utazgatáshoz, csak épp nem akarja megérteni! Valahogy az emberek egy része (jól öltözött) európai akar lenni, egy szál alsógatyába!
libsi vagyok, és tudom, hogy nem dolgoznak. a két nézőpont között az a különbség, hogy szerintem nem azért nem dolgoznak, mert cigányok, nincs faji eredetű probléma.
a probléma kultúrális, és szociális eredetű: amíg szocializmus volt, mindenkinek volt munkája, bár nem volt hasznos, de az legalább minta, hogy az emberek dolgoznak. akkor még nem volt minden gépiesítve, az autópálya nyomvonalakat akkor a romák ásták, napszámban, és volt még rengeteg féle napszámos munka. jelenleg ezek legnagyobb részét gépek el tudják végezni, a gépek után pedig nem kell TB-t fizetni, nem késnek el reggel, stb.
Többek között a rendszerváltás és a gépesedés miatt ezek a napszámosok, nem voltak többé részesei a munkaerő piacnak, tehát a rendszerváltás körüli években született generáció már úgy nőtt fel, hogy nem látta a szüleit, a testvéreit, vagy a szomszédait dolgozni, nincs előtte minta, így nem csoda, hoyg eszébe se jut, hogy dolgozni kellene. A dolgot nehezíti, hogy ha mégis eszébe jut nem tudja hogy kell. És ami méginkább nehezíti, hogyha a véletlenek úgy játszanak össze, hogy eszébe jut, hogy dolgozni kéne, és arra is van ötlelte, hogy mit, akkor különböző okokra hivatkozva nem veszik fel. Ilyenkor arra gondol, hogy végülis a szülei se dolgoznak, a tesói se, meg a szomszédai se, ő próbálta, de nem ment, és baromi hamar feladja. Aztán ugye ott van még az a tényező, hogy "nem vesznek fel, mert azt hiszik, hogy lopok, de ha akkor is azt hiszik,ha lopok, meg akkor is azt hiszik, ha nem lopok, akkor inkább lopok". Ez ugyanaz a mechanizmus, mint hogyha a pasim meg van róla győződve, hogy megcsalom, akkor előbb-utóbb meg is fogom csalni, ha egyszer így is - úgy is azt hiszi, akkor tökmindegy.
Szóval mondjuk jó esetben az így felnőttek közül (nem tudok ilyen statisztikát, csak tippelek) 100-ból 40-nek eszébe jut, 20 megpróbálja, és egynek sikerül.
Ja és sajnos ebben nem csak a cigányok érintettek, hanem a kistelepüléseken (főleg keletmagyarországon) élő iskolázatlan, létminimum környékén élő "magyarok". azért idézőjelben, mert én pl. sváb-tót-török-magyar vagyok, szóval az is hagyjuk már, hogy ki milyen micsoda. Van egy réteg magyarországon, akik mélyszegénységben élnek, és sokkal magasabb köztük a cigányok aránya, mint a felsőbb rétegekben, ez tény.
A jobbiknak nagyon is igaza van abban, hogy felhívja a problémára a figyelmet, mert a homokbadugott fejű szadesz a nagy polkorrektségével többet tett a rasszizmus kialakulásáért, mint a széljobboldal, az tuti. Lerasszistázni aki cikányozik, na ez igazán óvodába illó politika. "Futyi vagy! Mindenki aki azt mondja, hogy Futyi az Kuki! Úgyhogy te meg kuki vagy!"
Viszont a Jobbik meg csak puffogtatja a tényeket, hogy vanvanvanvancigánybűnözés, de megoldásokat nem mond, vagy ha igen, akkor tökéletesen militarista megoldásokat (pl gárda). Az nem oldja meg a problémát, ha a társadalmat a cigányok ellen fordítjuk, márpedig ők azt csinálják. De engem érdekelne, mégis mit javasolnak a probléma megoldására?
Kérdező, elolvastad a Solt-tanulmányt (terjedelme 98 oldal, nem 8 sor, mint a barikád "tudósításáé")?
Ajánlom, olvasd el, sokat tanulhatsz belőle. Solt egy tudós, nem érdeklik a liberális dogmák - de a jobbikista dogmák sem.
"Gondolok itt a cigány bűnözésre, aminek egyrészt a szóhasználata elfogadott lett, másrészt mióta feltárta a Jobbik a létezését, már a statisztikák, tanulmányok , is bizonyítják hogy 80% uk nem is akar dolgozni!"
Melyik statisztikák, tanulmányok? Hivatkozást kérek.
"Vagy hogy egyre több hang „ köztük sok neves közgazdász” döntögetik a multik nem létező nimbuszait!"
Hogyan lehet nimbuszokat döntögetni? Ha csak középfokon megy a magyar nyelv, akkor ne próbálj költői lenni. Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul. Egyébként kik ezek a neves
közgazdászok, és mit tudsz az elképzeléseikről?
Olvas utána, nézz TVt és keresd te az összefüggéseket, mer én nem győzhetlek meg hogy rosszúton jársz, neked kell felfedezni!
A nimbusz nem magyar szó, így ha valaki használja az nem akar körülírni egy közismert fogalommal is kifejezhető esetet, kifejezést! Az hogy te nem ismered arról a magasabb értelmi képességű emberek nem tehetnek!
A nimbusznál jobb kifejezés nem létezik, hiszen a múltik hasznossága csak adatok eltitkolásával, és a média hazug üzenetével volt fenntartható!
Tanulmányozd és értelmez, és talán te is megérted hogy miért nem hasznosak a múltik!
Talán Solt Ágnes szociológust nem lehet Jobbikosnak elkönyvelni!
De te is linkeld már be az ellenkezőjét, azt hogy mire alapozod a véleményed!
Ajánlom, olvasd el, sokat tanulhatsz belőle. Solt egy tudós, nem érdeklik a liberális dogmák - de a jobbikista dogmák sem.
Nekem nincs mit tanulnom ebből a tanulmányból, mert sokkal több személyes tapasztalatom!
Ráadásul nem igazságot akar szolgáltatni, ahogy te, hanem tényszerűen közöl.
Azt meg nem lehet összehasonlítani hogy a Jobbik mit akar azzal hogy a többi párt semmit!
Arról nem is beszélve, hogy a Jobbik a mezőgazdaság kistermelési lehetősége szoros összefüggésben van a cigányság esélyeinek javításával, csak ezt azok soha nem fogják elismerni akik nem társadalmi és nemzetgazdasági tényezőkbe gondolkoznak ha nem az 1+1 piaci törvényekben! Az az, a Jobbik összességében akarja kezelni a cigányság problémáját!
1, a munkához jutás esélyének növelésével.
2, a munkára terelés szociális alakításával.
3, a bűnüldözés egy speciálisabb kialakításával.
De ez nem csak a cigányokra vonatkozik, hanem a hasonló felfogású magyarokra is.
Az meg hogy a cigányok a hibásak a mai helyzet kialakulásában, már 1000× cáfolta a Jobbik csak épp a média rasszista retorikájába ez a tény nem fér bele!
Hiszen akik tehetnek erről az egészről, azok a politikusok akik a nagytőke igényeinek megfelelően, leépítették a munkaerőt igénylő mezőgazdaságot, építőipart, stb ahol a cigányok a kenyerüket keresték! „ Még jó hogy nem kívántak az általuk gerjesztett problémával foglalkozni”!
"Nekem nincs mit tanulnom ebből a tanulmányból, mert sokkal több személyes tapasztalatom!"
Tudod, mi van a tanulmányban? Olvastad?
Nem tudod. Nem olvastad.
Akkor honnan tudod, hogy nincs mit tanulnod belőle?
Nem tudod. Nem olvastad.
Akkor honnan tudod, hogy nincs mit tanulnod belőle?
Ha nem zavar pontosan erre a tanulmányra hivatkoztam én is, csak olvasd vissza a válaszokat, hamarabb mint te!!!!!!
"Ha nem zavar pontosan erre a tanulmányra hivatkoztam én is, csak olvasd vissza a válaszokat, hamarabb mint te!!!!!!"
Látom, hogy hivatkoztál két cikkre, amelyek emlegetik Solt tanulmányát.
Szóval elolvastad a Solt-tanulmányt vagy nem?
Mire gondolsz?
Az egészet egyértelműen leírja hogy milyen hatások érvényesülnek, csak a felelősöket nem nevezi meg! Következtetni lehet, hiszen a magas technológia monopol támogatásának lettek az áldozatai. Akikről egyszerűen meglehetett feledkezni, mert csak a szavazataik számítottak.
Egyszerűen a még koncepciót sem alakítottak ki a mikéntekre, nem hogy valódi megoldásokat!
Olvastam, illetve átolvastam, mert mint említettem ismerem a történetet.
Viszont semmire nem ad benne választ, csak helyzetet ismertet!
Ezeket a Jobbik is tudja, csak egyszerűen a tudás nem a megoldás része, legfeljebb segít a megoldásban! Ha valaha olvastad volna a jobbik céljait, meglepődnél hogy mennyire sok tekintetben érinti a cigányság problémáit!
"Olvastam, illetve átolvastam"
Illetve... illetve... most gyorsan megkerested, és idelinkelted, hogy hihetőbben tudd állítani azt, hogy olvastad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!