Magyarországon miért nem lehet olyan kemény büntetéseket bevezetni a korrupció ellen, mint Kínában?
Ha ilyen kemény büntetések lennének, senkinek sem jutna eszébe milliókat lopni politikusként.
Ezt miért nem lehet itt bevezetni?
A korrupció ellen a leghatékonyabb a mentalitás megváltoztatása.
A redisztribúció meg újra elosztás jelent, de ez szerintem hülyeség.
Ez olyan, h a rablásokat úgy csökkenteni, h ne menj ki az utcára.
Kínában diktatúra van, ott még halálbüntetés is kiszabható a korrupció miatt. Nálunk még az életfogytiglanba is belebeszél az Unió. Hogy lehetne ilyen körülmények között bármiért is komoly büntetést kiszabni?!
Persze az előttem szólókkal is egyet értek.
Legutóbb arra volt büszke a kínai rezsim hogy egy negyvenezres a hatóságok által vételezett mintából alig 10%-os tévedéssel megtudta mondani ki bűnös és ki nem.
Amúgy amíg a kínai pártállami törvénykezés szinte tálcán kínálja a korrupciós lehetőségeket, addig hiába küzdenek a korrupció ellen, mert eredménytelen. Csak egy remek ürügy hogy tisztességes embereket tüntessenek el maffia módszerekkel. Hisz ha tíz kishalat is kiütnek mellőle mindjárt kevésbé nyilvánvaló hogy ki is a valódi célpont.
De tény hogy Kína néhány év alatt elérte, hogy elképesztően korrupt országból, csak nagyon korrupttá váljon:
Ma M:O:-az egyik legkorruptabb ország a térségben,de egyben az egyik legkifosztottabb is!
Valahol mindig is sejtettem,hogy annak ellenére,hogy annyira fuldoklunk az adósságban,hogy szinte már mentőövvel is bajos lenne kráncigálni belőle,valahogy nem így kellene élnünk ahogy!
CSINÁLJUNK ADÓPARADICSOMOT MAGYARORSZÁGBÓL!!
Akkor talán egyszer valónan eljönne mihozzánk is a már annyiszor beígért jólét!
Baracsi Attila(39)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!