Magyarországon miért nem lehet olyan kemény büntetéseket bevezetni a korrupció ellen, mint Kínában?
Figyelt kérdés
Ha ilyen kemény büntetések lennének, senkinek sem jutna eszébe milliókat lopni politikusként.
Ezt miért nem lehet itt bevezetni?
2014. jún. 28. 11:20
1/15 A kérdező kommentje:
Plusz kérdés: mi az a redisztribúció? Mert azt olvastam, hogy annak csökkentésével csökken a korrupció is.
2014. jún. 28. 11:22
2/15 anonim válasza:
Mert akik a törvényeket hozzák azok is teljesen korruptak. Mert akik a törvényeket alkalmazzák azok is totálisan korruptak. Az egész rendszert keresztbe kasul átszövi a korrupció. Legyen az kicsit (nap jatt a dokinak), vagy legyen az nagy (nemzetgazdasági szintre emelt áfa csalás).
3/15 anonim válasza:
4/15 anonim válasza:
Mert fejétől bűzlik a hal! Olyan a törvény amilyen az alkotók!
6/15 anonim válasza:
Állami újraelosztás (jelen esetben). Állam elveszi a pénzed (adó, járulék, illeték, stb) formájában és szétosztja mások között.
Létezik piaci redisztribúció is. Az másképp működik.
7/15 anonim válasza:
Szerinted a politikus meghozna, megszavazna olyan törvényt, amivel csak saját magát szívatja? Ugye ezt te sem gondoltad komolyan kérdező ...
8/15 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy egy politikus nem hozna ilyet. De nem lehetne kemény törvényekkel ezt szabályozni? Ukrajnában is részben emiatt borult a bili.
2014. jún. 28. 11:36
9/15 anonim válasza:
"Tudom, hogy egy politikus nem hozna ilyet. De nem lehetne kemény törvényekkel ezt szabályozni?"
Ha szerinted egyik sem hozna ilyen törvényt, akkor mégis hogyan lehetne kemény törvényekkel szabályozni? :D
10/15 anonim válasza:
Be lehet. Csak ez épp azoknak nem érdeke akik be tudnák vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!