Mi a Jobbik megoldási programja a magyarországi cigányproblémára?
"Az oktatáspolitikájukat elolvastam.
Szegregált oktatás cigány pedagógusokkal. Hogy honnan lesz elég pedagógus, mikor a cigány társadalom többségének nagy előrelépés lenne, ha az általános iskolát be tudnák elfogadható kimenettel (értsd funkcionális írás-olvasás tudással) fejezni, még kérdés.
A viselkedni nem tudó, az iskolában nem megfelelő magatartású gyerekek kizárása az oktatásból.
És itt azt hiszem bukik is minden más megoldási kísérlet is."
Ne okoskodj. CSAK A JOBBIK˛nak van működő programja mindenre, mert csak. Ez benne van a nevükben is JOBBIK, JOBBIKJOBBIKJOBBIK. Teccikérteni?
Andizsuzsi:
Ezt nagyon egyszerűen megoldaná. Először rácsodálkozna hogy tényleg nincs cigány pedagógusból elég.
Utána leszervezne valami féléves gyorstalpalót a kiemelt figyelmet érdeklő gyerekek kezelésről, amit szakmai ajánlásokkal lehet csak jelentkezni (értsd, a mostani centralizált rendszer e minőségben szolgáló seggnyalóit képzik át más valag polírozására és az új hívők kiválasztására) és a munka nehézsége miatt a gázsi is jóval magasabb.
Valamint, mivel speciális igényű diákokról van szó, uniós és állami pénzekből szintén néhány drága speciális igényű gyerekek számára készített, de mégis számos nemzeti ketyerét (taneszközt) és sajátos eszmei tartalommal rendelkező tankönyvet el lehet számolni, természetesen borsos áron, ahogy a telkeket és magát az infrastruktúrát is meglehet építeni néhány közbeszerzéssel.
A problémát ez kétségtelenül nem oldaná meg, sőt mélyítené, de a jobbikos honatyák anyagi gondjait igen és a szavazótáborának a szubjektív biztonságérzete is javulna a dologtól.
A Jobbiknak sem a cigányproblémára, sem másra nincs kivitelezhető programja, annál jobban van hosszú populista meséje. E mese persze úgy van szervezve, hogy akik nem értenek hozzá, elhiggyék. Megjegyzem, a Jobbik nem rí ki a környezetéből azzal, hogy csak rossz megoldást tud. A többi párt - talán más szöveggel, talán kicsit más módon - ugyanannyira a populista semmit meséli.
Tovább megyek. Nemhogy megoldása nincs, nem is érti, mi a probléma lényege. Csak a felszínt, a bűnözést látja. Azt képzeli, arra lehet önmagában megoldást találni.
De nézzük, hogyan is működik a Jobbik. Pontosabban, kik azok, akik számára "nagyszerű" programját elkészíti. Van egy gondolata valakinek. Erre a jobbikos válasz:
"Ne okoskodj. CSAK A JOBBIK˛nak van működő programja mindenre, mert csak. Ez benne van a nevükben is JOBBIK, JOBBIKJOBBIKJOBBIK. Teccikérteni?"
Most nyugodtunk csak meg igazán. Hiszen a módszer: más a véleményed? Okoskodsz. Kuss! Én megmondtam, ha ebből nem értesz, akkor nincs helyed a közegben. - Na így oldja meg a Jobbik a problémákat. Akinek tetszik, alkalmazza önmagára. És ne kunyeráljon a többitől.
Cigány magyar együttélésnél ott van.
15:42 ez komoly? Nincs programja? A legszervezettebb programja volt az összes párt közül a mostani választáson. Az újabb nemzeti (direkt nem magyar nemzeti...) szégyen: egy olyan párt nyert akinek nincs programja, csak: "Mi csináljuk tovább mert így jó"-hát k*urva jó...
Az a program amit összehoztak változtatna-e a problémán? Igen! Megoldaná-e? Nem biztos. Én azért szavaztam rájuk (több oka is volt, amik között nem voltak hasonlók: CSAK A JOBBIK meg társai..., mondjuk a Magyarország jobban teljesít sem vala "jó"...) mert értelmesebb megoldást ígért a problémákra mint a többi párt.Ja ha már bele akarsz menni, valamint off-nak sem igen számít: nem lenne cigánykérdés ha nem ilyen elb*szott politika, pártok lettek volna hatalmon! Mint írták ha lenne munka, nem lenne ekkora bűnözés. A rendszerváltáskor még a Jobbiknak híre se volt, de a probléma már kezdett kibontakozni... Azért ebbe a ténybe nehéz belekötni...
Az a probléma, hogy a Fidesz manipulál, csúsztat! Nem? De! Csak egy nagyon egyszerű példa: Miért nincs a Jobbiknak Tv csatornája? Miért csak a Fidesznek és társainak van? Azt mondják ezek, hogy: ha adnának esélyt a Jobbiknak akkor egyből vadásznának a cigányokra a magyarok mivel erre buzdítaná őket a csúnya jobbiktv. XD Furcsa: nem egy, nem két oldal az interneten jobbikos, furcsa a jutub tele van jobbikos felhasználókkal (nemzeti1tv és társai) de egyikben sem hallottam, hogy : Húzzuk őket karóba!
Zagyva György-nek (jobbikos képviselő) vannak hasonló mondatai: Korbáccsal kell beléjük verni a törvényt. Jobban mondva ennyit adnak le a beszédjeiből a valamelyik párthoz húzó adók. Az előbb említett mondat nem pontos idézés, és a beszéde nem egy mondat volt. Konkrétan néhány másodperces bejátszást lehetett látni valamelyik párta húzó csatornán, pedig a mondanivalója 10 perces volt. Azt miért nem mondták, hogy azért mondott ilyet mert egy idős nénit a cigányok véresre vertek? Azt miért nem mondták, hogy ezek a cigányok a kis nyugdíjáért törtek be? Azt miért nem mondták, hogy nem ez volt az első és sajnos az utolsó eset? Azt miért nem mondták, hogy 10enévesek (tehát nem büntethetőek) hajtották végre? Azt miért ne mondták, hogy a nénit már több éve zaklatják? De azt, igen azt tudták, hogy a csúnya Zagyva (Úr!) ilyeneket mond a szegény kisebbségieknek... Jaaa, hogy megélhetési bűnözés és társai... értem...
Felháborító!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!