Hogy lehetne elérni azt, hogy bizonyis életkörülmény felett vállaljanak az emberek gyereket?
De figyelj, a gyermekszülést nem lehet korlátozni, így is kiöregedőben van a társadalmunk, ha még ennyi gyerek se születne egy forró fejű ötlet miatt akkor szerinted kik tartanák el a nyugdíjasokat? Egy átlagos gyerek az államnak jól jön, mert amikor dolgozóképes felnőtt lesz akkor pénzt és hasznot termel az országnak. De még egy másik oldalról megközelítve a témát, kérdezz meg egy szegény gyereket hogy ő szereti-é az életét? Örült volna-é ha meg se születik. A szegény ember is szívesen neveli fel a gyerekét, akkor meg mért kellene megtagadni tőlük?
Ez a törvény szerintem SE gazdaságilag nem lenne jó.
SE a társadalomnak nem tenne jót mivel egy csomó ember abban a sorban lenne hogy nem tud annyi pénzt keresni legális úton, vagy még illegálisan se tudna és nem lehetne gyereke holott az sok örömet tud okozni egy ember életében.
1-es
Butaságot írsz
Nem attól rossz ember valaki hogy bűnözik, vagy a Parlament ellen fordulsz ahol két kezem kevés rá hogy megszámolja hány családos gyereket nevelő ember, sikkaszt, mossa tisztára pénzét.
Vagy ez nem bűnözősködés?
Aki megölt egy tucat embert, tisztogatásokat csinált, a gyerekével szemben akkor is felelősségteljes, szerető családfő szerepet tölthet be.
Nyilván aki ütné vágná annak valóban minek egy gyerek.
Nem tudsz egy határt húzni, hogy havi x jövedelem felett szülhetnek, az alatt pedig nem, mert egy jelenleg jobb módú budapesti párnál is elveszítheti az apa a munkáját amíg anyuci GYED-en van, míg egy vidéki kis házban egy kevesebb jövedelem mellett a zöldség-gyümölcsfogyasztást kipótolhatják.
A gyermekvállalás 18+ éves project, ez alatt sok minden történhet és nem lehet a szülés időpontjához kötni, és az sem mindegy, hogy ki milyen támogatást kap a családban. Nekünk volt egy nehezebb időszak az életünkben amikor jött a második gyerek váratlanul, ha csak a jövedelmet nézzük én is beleestem volna abba, hogy adjam örökbe, viszont egy percig sem volt olyan, hogy ne lett volna raja tiszta pelenka vagy ne lett volna tele a hasa, mert nálunk nagy a családi összetartás. Amikor meg visszamentem dolgozni, akkor a gyerekfelügyelet is meg volt oldva, nem kellett a gyerek betegsége miatt hiányoznom. Szülés után 4 évvel meg kifejezetten jól álltunk, és azóta is folyamatosan. De ismerősi körben van olyan, ahol szerintem egy fehéregeret is felelőtlenség lenne bevállalni, a gyereket úgy venném el tőlük mint a szél.
Én inkább a családtámogatási rendszert alakítanám át. Pl. készpénzben semmi, de sok dolog legyen ingyen vagy olcsóbb. Pl iskolában adjanak tanszercsomagot, a havi keret felhasználható legyen bölcsi-ovi étkeztetés befizetésére, ÁFA mentes gyerekruhák, stb. A lényeg, hogy aki amúgy is a gyerekre költené, annak mindegy, mert nekem aztán lényegtelen, hogy kapok mondjuk 5 ezret, ezt befizetem a bölcsiben, vagy nem kapok semmit, de jóváírják a bölcsis befizetésnek, vagy megveszem belőle az iskolai tanszereket/könyveket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!