Akkor most miért is van egykulcsos jövedelemadó?
Orbán Viktor vasárnapi nyilatkozatából:
"Nem kényszer van, hanem igazság van. Úgy igazságos, hogy aki nagyobb profittal, extraprofittal dolgozik, az több adót fizessen. "
"Senki nem szeret adót fizetni. Aki nagyon sokat keres, az meg különösen nem szeret sok adót fizetni. Ezek a szektorok, ezek az emberek sok pénzt keresnek, ezért szeretnének kevesebb adót fizetni, ezt én értem. Összefognak, hogy megakadályozzák, hogy több adót kelljen fizetniük, ezt is értem. Ugyanakkor van egy elv, a méltányos közteherviselés elve, amit az egész magyar gazdaságban érvényesítenünk kell, és ebből a reklámszakma sem maradhat ki."
És ez nem is valami ilyen-olyan gonosz ellenzéki média kitalációja, hanem a Miniszterelnökség saját honlapján található:
Én itt valami ellentmondást érzek, nyugtassatok már meg, hogy én tévedek.....
Melyik a jobb, ha már a fizetésedet megadóztatják? vagy ha fogyasztást adóztatják?
Talán utóbbi szerencsésebb, mert az elsőnél több a kiskapu.
Valóban ellentmondásos, de politikailag érthető.
A külföldi tulajdonú nagyvállalatok különadói elfogadhatóbbak a választók számára, mint a hazai munkaerő SZJA emelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!