Miért ez a fene nagy pesszimizmus?
Mindenhol csak azt hallom, hogy így fog tönkremenni az ország, meg úgy fognak felvásárolni minket a zsidók, meg amúgy tesznek tönkre a cigányok.
Miért kell ez?
Egy országon nagyon sokat tud lendíteni az önbizalom.
Nem azt mondom, hogy hirdessük fennhangon, hogy mi vagyunk a legjobbak, mert az se jó. Sőt!
De kell egy egészséges nemzeti önbizalom. El kell hinnünk magunkról, hogy képesek vagyunk jobbá tenni az országot és nem csak a mostani rossz helyzetünkén keseregni.
Miért nem hiszik ezt el az emberek?
"Miért ez a fene nagy pesszimizmus?"
Divat. Reméljük, elmúlik egyszer. Pszichológiai gyökere szerintem az, hogy a legtöbb ember azt hiszi, hogy azzal az érettségét és a gondolkodása önállóságát bizonyítja, ha "kritikus" a környezetével szemben, ha leszól mindent. Félművelt embereknek emellett kedvenc szokása, hogy Magyarországról minden rosszat elmondanak, és azt állítják, hogy ami Magyarországon probléma előfordul, az külföldön nem létezik. Ezek az emberek ezzel azt próbálják sugallni, hogy ők fölötte állnak a környezetüknek, ők igazából nem tartoznak ide, ők jobb fejek mindenkinél, őket nem szabad itteni mércével nézni, ők igazából rossz helyre pottyant előkelő idegenek.
"Mindenhol csak azt hallom, hogy így fog tönkremenni az ország, meg úgy fognak felvásárolni minket a zsidók, meg amúgy tesznek tönkre a cigányok."
Ez megint más téma, ez egy tudatos hisztériakeltés annak érdekében, hogy az egyik politikai párt minél több beijesztett tini szavazatát besöpörje.
"Egy országon nagyon sokat tud lendíteni az önbizalom."
Igen, és ezért várom már, hogy a sok "én kivándorlok"-nyavalygógép tényleg vándoroljon ki és minél előbb felejtsen el magyarul. Sokkal jobb lenne a légkör a panaszmajmok nélkül.
"De kell egy egészséges nemzeti önbizalom."
Ez még csak nem is nemzeti önbizalom kérdése, ez alapvető mentálhigiénés kérdés.
Te akkora ökörségeket írsz, hogy az már fáj!
Talán azért írnak rosszakat, mert sz@r a helyzet, és ennek semmi köze a műveltséghez, mert a kutya is akkor csóválja a farkát, ha jól érzi magát és ha van rá oka!
Pszichológiai!!!! Az a te eseted, aki egyszerűen nem képes valami oknál fogva a mai realitások között mozogni! Lehet hogy keresel havi 250000 és az is lehet indok, de lehet hogy csak egy apuka kedvence, egy életében mindig eltartott újgazdag csemete vagy, akinek apuka dobja az astra kulcsát, és csak nyúl a hűtőbe!
Fogalmad nincs hogy a nagytöbbség miként is él az országban, amire a példa a felfogásod! Az hogy mindenki hülye aki panaszkodik, miközben az elmúlt években az életszínvonala az átlag embernek 10-15% ot romlott. Persze ha valaki 250000 keres annak ez nem gond, csak sajnos az ország nagy része 80-100 között keres és így már más a helyzet!
Tudod, ha mindenki kimenne akinek van oka az elégedetlenségre, akkor lennél te is nagy kakiba, mert nem lenne aki helyetted termel!
Szóval, aki borúlátó manapság, az lehet hogy csak reálisan látja az előttünk álló néhány évet!
Aki meg nem érzékeli, az magas polcra van rakva, ahová a szag nem ér fel!
És akkor még finoman fogalmaztam!
Azt senki sem tagadja, hogy nagy lekvárban vagyunk.
De ez még nem indok arra, hogy magunkba forduljunk és csak nyavalyogjunk, hogy jaj de rossz nekünk, jaj de rossz nekünk és hogy máshol mennyivel jobb. Az ilyenek szerintem meg is érdemlik, hogy rossz legyen nekik.
Rá kéne jönnie végre a magyar embernek, hogy mindenki a maga szerencséjének kovácsa. Attól, hogy jajveszékelünk, nem lesz jobb. Tennünk kell érte. Lehet hogy attól, hogy te valami apróságot teszel nem lesz jobb semmi. De ha mindenki tesz valami apróságot (pl. nem kergetjük melankóliába a jajveszékelésünkkel az országot, nem fogunk mindent a politikusokra stb.) akkor hosszú távon minden jobb lesz.
A kérdező is nagy butaságokat ír!
Ha te vállalkozó vagy, és van egy kormány ami 8 éven keresztül mindent elbaltáz, és a beszűkülő piacoknak köszönhetően, felé esik a megrendelésed, akkor mit is csinálsz?
Váltani nem tudsz mert a beszűkülés mindenütt ott van, többet nem dolgozhatsz mert nincs mit. A számlák meg jönnek, azokra nem hat a válság!
Akkor mit is kellene csinálni? Vihogni kínodba?
"Talán azért írnak rosszakat, mert sz@r a helyzet"
Nem az.
Műveletlenek vagytok, nincs élettávlatotok.
Nyavalyogtok a 2009. évi gazdasági válságon, miközben 1991-1992-ben sokkal súlyosabb válságon mentünk keresztül, és emlékeim szerint jóval kisebb nyavalygás volt akkor, mert a hozzátok hasonló elkényeztetett kis pöсsök még kevésbé jutottak szóhoz.
Magyarország OECD-tagállam, a 200 ország körül kb. az első 40 között van fejlettségben.
Lehet nyávogni, hogy Svájc fejlettebb, de akinek ilyen igényei vannak, az ne itt nyávogjon, hanem uccu neki, induljon Svájcba, ha ennyire okos.
"Pszichológiai!!!! Az a te eseted, aki egyszerűen nem képes valami oknál fogva a mai realitások között mozogni!"
Pontosan én vagyok képes. Aki állandóan sír, picsog, nyávog, az az életrevaló? Az tölti el jól az életét, akinek állandóan irreális igényei vannak, aki folyton panaszkodik, folyton utálkozik, folyton szenved?
"Lehet hogy keresel havi 250000 és az is lehet indok"
Nem keresek annyit, bár nagyon sokan keresnek annyit Magyarországon.
"de lehet hogy csak egy apuka kedvence"
Jó a viszonyom apámmal, és ezt pozitívumnak tartom, nem hibának. Vagy csak az a tisztességes ember, akit vert az alkesz apja? :)))))
"egy életében mindig eltartott újgazdag csemete vagy"
Miből gondolod, hogy "csemete" vagyok, te idióta?
"akinek apuka dobja az astra kulcsát, és csak nyúl a hűtőbe!"
Szegénységben nőttem fel és kispolgári egzisztenciám van. Sohasem panaszkodtam, sohasem piсsogtam, a boldogság kritériuma sem az Astra-kulcs nálam, mint a hozzád hasonló primitív proliknál.
"Fogalmad nincs hogy a nagytöbbség miként is él az országban, amire a példa a felfogásod!"
Jobban tudom, mint te, mert olvasok tudományos kiadványokat ugyanabban az időben, amit te hőbörgésre fordítasz.
"Az hogy mindenki hülye aki panaszkodik, miközben az elmúlt években az életszínvonala az átlag embernek 10-15% ot romlott."
Melyik években? Kérek forrást.
"Persze ha valaki 250000 keres annak ez nem gond, csak sajnos az ország nagy része 80-100 között keres és így már más a helyzet!"
A Föld lakóinak 3/4-e pedig 30-40 körül keres vagy még rosszabbul. De utáld csak az országot, amiben 100-at lehet keresni, ha ez a hobbid. Jobb lenne azonban, ha külföldön tennéd, mert itt semmi szükség rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!