Egyre jobban terjed a kommunizmus magyarországon, a fiatalok és az emberek körében?
Akkoriban még ha bele is pofáztak legalább megtehette az ember hogy elmegy nyaralni, mostanság viszont egy átlagember nem engedheti meg magának.A minimális életkörülményekről meg csak annyit, hogy legalább nem kellett majdnem minden családnak azon idegeskednie hogy fel van e adva a rezsi.A Trabantos dologgal kapcsolatban meg csak annyi, hogy legalább volt autód még ha vártál is rá, és csak egy Trabi volt az.Most lassan már egy szakadt Suzukit se lehet fenntartani.
A szocializmusban valóban csak úgy volt jólét, hogy nem voltak kiemelkedően gazdag rétegek, így sokkal könnyebb volt elviselni az átlagnak a szerény életkörülményeket, mint most, amikor egyesek milliókat keresnek havonta csak azért, mert jól jött össze a sorsuk és ebből kifolyólag van olyan házuk, autójuk, telkük, nyaralásuk, szőke bombázójuk, baráti társaságuk, ami az átlagnak soha nem lesz.
Szóval, ha azt látod magad körül, hogy minden ember kb. a te szinteden él, akkor sokkal inkább meg vagy elégedve magaddal és az egész világgal.
Álljál már le az idióta kommunistázásoddal, szánalmas vagy!
A ló.aszt se érdekli, minek hívják a rendszert, ha az emberek jól érzik magukat benne. Szánalmas vagy, ja ezt már mondtam...
"Szóval, ha azt látod magad körül, hogy minden ember kb. a te szinteden él, akkor sokkal inkább meg vagy elégedve magaddal és az egész világgal."
Ebben lehet valami, jól beleillik a magyar mentalitásba, hogy ha nekem szar, akkor másnak is legyen már az.
Én mondjuk kb úgy látom, hogy rendszertől függetlenül jutnak előre, vagy maradnak le az emberek, régen is volt aki bérelt panelban lakott, és azóta is ott van, meg volt aki tudott pénzt keresni, és azóta is tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!