Még soha ily kevesen nem szavaztak, milyen okoban gyökeredzik eme demokrácia kudarca?
Én meg épp nem értem rá elmenni, pedig szavaztam volna most is!
Nekem ez éppolyan fontos mint az előző..és a következő, habár mindíg a kisebbik rosszra szavaztam!
"hát... azért a jobbik ellen szavazhattatok volna."
Igen, valami ellen szavazni.
Ez mindig is nagy divat volt Magyarországon.
# 4:
Egyszer engedje már meg nekem a k____ isten, hogy valami mellett és ne valami ellen szavazzak. A mostani választáson pedig nem indult olyan párt, akik mellé teljes szívből be tudtam volna húzni az x-et. Majd az önkormányzatin megint totózhatok, hogy melyik akar majd a legkevésbé keresztbe tenni nekem, de most nem volt erőm ehhez a bohóckodáshoz.
Eleve az országgyűlési választás sem döntött részvételi rekordokat, az EU-s pedig még annyira sem volt népszerű soha. Nálunk már a válság óta eléggé EU ellenes irányba ment el a közhangulat. Most is a szavazatok kétharmadával (Fidesz+Jobbik) van a parlamentben két olyan párt, amik közül az egyik "harcol" az EU-val, ellenséget kreál belőle, a másik pedig reális lehetőségként kezeli a kilépést.
Emellett az induló pártok együtt sem tudnak annyi hitelességet felmutatni, mint egy házaló cigány az eredeti nike melegítőjével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!