Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek Vitázy...

Mi a véleményetek Vitázy "bányász" Dávidról?

Figyelt kérdés

[link]

Komolyan érdekel. Tényleg egy ifi zseni? Megérdemli a pénzét? Jobb lett alatta a BKV?

2014. máj. 20. 20:35
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

# 30:

Én úgy emlékeztem, hogy 88-as, talán megbocsájtható bűn... De azért amit itt lezavarsz, az kezd ám nagyon kellemetlen lenni. Nem tartozom egyik párthoz és nem vagyok kőagyú sem.

Ismerek embereket én is, akik a Mávnál tevékenykedtek már régóta például és ők is koordináltak dolgokat, valamint nagyon értenek is hozzá. Még sincsenek a vezetőség közelében... Mire akarsz egyáltalán ezzel az egész hőbörgéssel kilyukadni?

Azt meg ne haragudj, de nem fogom neked elhinni, hogy te is ilyen életcsászár vagy. Max akkor, ha te is a Fidesz holdudvarához tartozol, mert akkor könnyen lehetséges.

2014. máj. 21. 23:56
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

"A világ legsikeresebb 2-300 innovatív vállalatát vizsgálva látható, hogy az alapítók átlagéletkora 24 alatt volt."

Eddig azt hittem valamit konyítasz a témához, de már látom hogy a saját világodban élsz. Ami az egyetem, meg a startupok mesevilága, ami hasonlít a lottóhoz, hogy mindenki csak a nyereményről meg a lottónyertesekről beszél. Az állami cég teljesen más, én is egy olyanban dolgozom 11 éve. Meg lehet húzni a határt szakmaiság és politika között teljesen élesen. Általában ez a főosztályvezető és a területi igazgató. (néha kivétel a műszaki igazgató, de lassan ez sem, hiszen találni fidesznyiket/Orbán-rokont egy villamosmérnöki diplomával) Ha szakember vagy felvesznek egy pozícióra sok-sok jelentekzőből, majd éveken át tanulsz be és szembesülsz hibákkal, és ha jól vizsgázol folyamatosan, akkor talán csoportvezető leszel, ha megfelelő a kihalási rend fölötted. Innen osztályvezetőnek lenni már nemcsak nagy szakmai tudás kell hanem nyelv, egy főosztályvezetőt pedig szinte az egész cégnek el kell ismernie, és neki is az egész céget kell ismernie, területre, főre (igen többezer fő!), tevékenységre, a tevékenységek buktatóira tekintettel. Ez nem megy pár év tapasztalattal, akkor sem ha papíron 15 éves kora óta (10éve) már vmi elcseszett igazgatósági tag. (megintcsak zárójelben hogy az igazgatósági tagok, és kurátorok, tanácsadók vannak legjobban rászorulva a főosztályvezetőkre, az ő tudásukból élnek, az ő tudásukat adják el magukénak) Azaz, hogy egy ilyen mamutcéget megismerj, nem elég 10 év napi 10-12 órában, inkább 25, úgy hogy része vagy a történelmének már. Azok a fölülre bepottyannak, bármennyire is hihető a PR amit hoznak magukkal, csak politikai jött-mentek, mint Vitézy is.

Direkt nem írom le azt a giga állami céget aminél én vagyok (nincs olyan sok), de hidd el, tudom hogyan működnek ezek. Nem startupként.

2014. máj. 22. 00:06
 33/33 anonim ***** válasza:
0%

#31 Szövegértés. "bár a kőagyú jobbikosok után semmin sem lepődök meg" arra utalt, hogy a 33. kommentet írom, amiből a kétharmadában azt hallgattam, ahogy capslockkal harsogták, hogy hazug balliberális vagyok. Erre gondoltam, és nem rád. Azt pedig azt hiszem nem kell bizonygatnom, hogy mit értem el, de ha gondolod elküldöm a linkedin profilomat.

#32 Igazad van, bár azért ennyire nem merev a rendszer. Én is dolgoztam már minisztériumban (KVVM, már megszűnt), a főosztályvezetőm 30 volt. Múltkor egy konferencián beszélgettem (azt hiszem) NGMes főosztályvezetővel, ő is 30-32 körül volt. Szerintem az Y-generáció elég sok dimenzióban fölülmúlja az előzőt, és könnyen jutunk pozicióba. Ráadásul az államigazgatásban kábé 2 évente fejhullás van, elég nagy a rotáció. Én sem egy londoni start-upból tervezek megélni (most sem abból élek), de érdekes játékszer, és párezer fontot adtak "játszani". Hát játszom.

2014. máj. 22. 00:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!