Szegény vagyok, vagy a középosztályhoz tartozom? És ki a középosztály?
Két kérdésem lenne:
1: Szegény vagyok, vagy sem?
2: Ki a középosztály? Orbán azt mondta, hogy a nagy többség!
1: SZEMÉLYES PÉLDA:
Nálunk 4 ember van, abból kettő dolgozik. A két kereset együtt kb 100-120 ezer forint, és néha még egy harmadik kereső is beszáll a nyugdíjával segíteni. Meg van mindenünk, de ezek inkább régről maradt dolgok, meg nehezen összegyűjtött dolgok. Van a házban egy hd tv, Wii, Wii U, mosógép, szintetizátor, szóval nincs hiány, viszont máról a holnapra élünk, számla gondjaink vannak, elvagyunk csúszva időnként, sokadósságunk van, amiket nyögünk, nem élünk jól. A cuccaink nagy része régebbi dolog, mikor még jobban éltünk. Viszont ennivaló mindig volt az asztalon.
1: Szegények vagyunk, vagy a középosztályhoz tartozunk?
2: Orbán Viktor szerint a nagy többség a középosztályhoz tartozik, ez igaz?
A középosztályt támogatja elsősorban. Ha azt nézzük, hogy az adórendszer a 200-300 ezret, vagy azon felül keresőknek segített akkor megállítottjuk, hogy ez a középosztály nekik. Viszont kb 4 millió ember él a létminimum környékén, vagy alatta, akkor ez hogy is van?
Köszönöm.
Szerintem ti a lecsúszó középosztály páldái vagytok.
Ez az általános tendencia az országban, mi is ide tartozunk.
Akinek adósságai és számlagondjai vannak, az szegény.
A középosztályhoz már csak az éltetmódotok és néhány tárgy kapcsol titeket.
A középosztállyal csak orbán dobálózik, mint a polgári párt vezetője. A középosztály gyakorlatilag eltűnőben van.
Csak egy szűk csport tartozik ide. A középosztályon egyébként több fogalmat is értünk. Én az életmód szerint értelmeztem.
Különben meg mindenki mást mondana:
Orbán: középosztálybeli polgárok vagytok
Mesterházy: Orbán szakadékba kökött titeket
Vona: A középosztály eltűnt az elmúlt 24 évben
Thürmer: A rohadt kapitalisták kizsákmányoknak titeket
Szóval valahogy így van...
" Egyre világosabb, hogy te pszihológus-, szociológus- vagy politológushallgató vagy."
Ez nekem szólt? :) Ha igen, akkor el kell mondjam, hogy tényleg szakiskolai végzettségem van, szakmunkás bizonyítvány, és élelmiszer eladó vagyok. Persze szeretnék politikus lenni, vagy akár a felsoroltak közül bármelyik, de ez van egyenlőre.
bar reg volt, az utolso, de irok
mostansag, az h az ember mit vegzett, mit dolgozik nagyon nincs parhuzamban az ember tudasaval, hozzaertesevel!
kozeposztaly? sztem a szuleim, nagyszuleim voltak, 20-40 eve.
kp ra vettek uj autot, felhuztak kp ra a hazunk, 2 hetes nyaralasok stb.
innen vagyosak maradtunk, de par dolgot kiveve, minden a regi, horol-hora elunk kb, bar van megtakaritas, de nem a mi penzunkbol lett nagy resze.
eleg fajo belegondolni, mennyi jo elmet elpazarlunk, de ugy latom itt nincs szukseg ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!