Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire számítasz jövőre és még...

Mire számítasz jövőre és még néhány évre előre? Jobb lesz vagy rosszabb, mi fog történni?

Figyelt kérdés
Mi lesz a munkanélküliséggel, az inaktívokkal, infláció vagy defláció várható, stb?
2009. dec. 26. 17:38
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:

„Újabb leépülés? Már épp eléggé leépültél, jobbikoskám, újabb leépülés után remélem, már gépelni sem fogsz tudni.”

Én pedig semminek nem neveztelek addig amíg nem vitted túlzásba!

3× kértelek meg hogy ne személyeskedj, de úgy látom hogy te ezt szereted!

Nem esik jól ez a fajta beszédstílus, mert alapjában nem vagyok ilyen, de senki ne gondolja hogy bár hogyan is nevezhet, és én nem fogok rá reagálni!

A kérdésedre válaszolva!

De szerintem sem kellene jobban leépülni, és már ez is sok.

Én is a piacból élek és a megrendeléseimből, és ha nem lenne megtakarított betétem akkor komoly életszínvonal vesztést kellene elkönyvelnem. Én megtehetem hogy most és jövőre nem dolgozom mert nem éri meg, de sajnos sokan nem „ akiket igazán sajnálok”

De légy szíves olvasd el figyelmesebben amit írok, mert talán a felületességed okozza a fogalom zavart!

Nem 40% os lesz a leépülés, de a beruházások lekötött szerződései sajnos 40% al kevesebbek a 20010 évre! Ennek egy jelentős része az építőipart érinti. Mivel az ipari termelésünk több mint 30% az 2005 évben ez a terület volt, nem kevés visszaesés várható!

Az a baj hogy nem átfogóan méred össze az adatokat, hanem csak egyes cikkeket, írásokat szakítasz ki a környezetéből, ami teljesen torzképet mutathat a valóságról!

Én elolvasok egy adott témáról és igyekszem a képességeimnek megfelelően értelmezni az egészet!

Először azt hazudtad, hogy az elmúlt évben 40% a csökkenés. Másodszor azt hazudtad, hogy 2,5-3 év alatt ennyi. Most a jövőről spekulálva hazudozol valami 40%-ról.

Nem mindegy hogy mi csökken!

A GDP 2007 januárja óta -10,3% csökkent, és ha a 2010es januári évig számolok az az a tapasztalt átlagos visszaesési rátát alkalmazom a 4 nem publikált adat számolására.

Az az a 4 hónap az éves átlagnak a 60% arányában, akkor a GDP közel – 14% os lesz!

Én sem tartom jónak, de felesleges nem a tényekkel szembenézni!

A másik, ami sokkal fontosabb az ipari termelésünk alakulása.

A GDP-t befolyásolja hogy mennyi hitelt és Eu s támogatást folyatunk bele.

Viszont a termelés visszaesése, teszi szükségszerűvé, hogy mennyi hitelt kell felvenni a mérleg kiegyensúlyozása érdekében. A 2007 es GDP 27000 milliárd volt, de a jövő évi nem lesz csak 23200milliárd ami nagyon nagy mérleghiányt eredményezhet.

Az ipari termelésünk okozza a veszteséget, ami 2007 ben még 1,1 % növekedést hozott, amit a 2006 os év állított elő. De 2008 ban már krakkoltunk ami – 23% az durva, és azóta sem javul érdemben, és sajnos kb 40% lesz 2010 januárjában!

[link]

De mutatok egy érdekességet!

Vesd össze a GDP, az ipari termelés, és a munkanélküliség adatait, és megkapod hogy mennyi tőke támogatta Kb külföldről a gazdaságot, mennyi volt a tőke és nem a termelés kapacitása!

Az meg hogy közel sem árulják el hogy mekkora kakiban vagyunk természetes.

De csak gondolj arra , hogy 40% al kevesebb a szerződéskötések nominális értéke mint tavaly! És hogy a számunkra fontos német piac sem mozdul, sőt egyre protekcionistább intézkedésekkel tartják életben a termelésüket, az az nem fogunk tudni oda termelni!

Szerintem felesleges az ellenségeskedés, ha lehet ne folytassuk kérlek.

Ha valamit nem értesz, mert zavarosan fogalmazok, inkább kérdezz rá!

2009. dec. 27. 16:11
 42/46 anonim ***** válasza:

"Nem 40% os lesz a leépülés, de a beruházások lekötött szerződései sajnos 40% al kevesebbek"

Értem, szóval nem 40%. Akkor először miért mondtad azt, hogy az elmúlt évben 40%-kal esett vissza az építőipar? Ti. ezt mondtad. Azért, mert hazudozó jobbikos vagy.

2009. dec. 27. 18:27
 43/46 A kérdező kommentje:

A gazdaságunk leépülése volt 20% os és jövő januárba már 40% os lesz! Ez kiderül a táblázatból.

Az hogy te ezt nem tudod felfogni, az nem azt jelenti hogy én hazudok, hanem hogy te képtelen vagy egy táblázatból kiolvasni az adatokat, még akkor sem ha súgnak.

Vagy egyszerűen látod csak tetteted az ostobát!

2009. dec. 27. 19:29
 44/46 anonim ***** válasza:
51%

"A gazdaságunk leépülése volt 20% os és jövő januárba már 40% os lesz! Ez kiderül a táblázatból."

"Gazdaságunk" "leépülése" idén volt 6,5%, míg korábban növekedés volt. Semmiféle 20%. 20% az Lettországban.

Jövő "januárba" sem lesz 40%.

Figyelmeztetlek, hogy ez már a negyedik verziója a 40%-ról szóló hazugságodnak.

Arra is figyelmeztetlek, hogy semmiféle táblázatból nem "derül ki" semmiféle 40% "leépülés". Aki itt leépült, az te vagy, jobbikos.

2009. dec. 27. 19:41
 45/46 A kérdező kommentje:
Hol találtad ezt a 6,5% ot te analfabéta?
2009. dec. 27. 21:03
 46/46 anonim ***** válasza:

Az előzőekhez!

Nem kell egymással birkózni a stat.adatokat úgy is cicomázzák /+-8%/ 1-2 év múlva,-ha a politikusok mellé hozzáértő-tanult-szakemberek kerülnek lehet változás.

Az új kormány feladata lesz.

Munkahelyek kellenek(mezőgazdaság!). A multikat szigorúan megadóztatni,"privatizációs"-szerz.-átvizsgálni..,ha szükséges "államosítani"csúnya szó de ez van ..jövedelmeket,nyugdíjakat maximálni, stb....

2009. dec. 28. 08:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!