Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire számítasz jövőre és még...

Mire számítasz jövőre és még néhány évre előre? Jobb lesz vagy rosszabb, mi fog történni?

Figyelt kérdés
Mi lesz a munkanélküliséggel, az inaktívokkal, infláció vagy defláció várható, stb?
2009. dec. 26. 17:38
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:

Mert nem olvasod el az egész cikket sajnos!

A baj hogy az évi csökkenés 12.5% és október óta már rávertünk +8%ot.Az egész adat egy csúsztatás hiszen egyetlen völgyhíd a büdzsét 10% al is növelheti. Persze hasonló beruházások nem lesznek! De a csökkenés is 2,5-3 év teljesítménye. Persze a legriasztóbb a hogy ha végig olvasod akkor a megszűntetett szocpol igénybevétele mit előrehozott szerződés jelenik meg! Ugyan is szerződés állományról beszél és nem folyamatban levő építésről.

[link]

[link]

A kurucot meg azért tettem be, mert az index valahogy elfelejtette hozzátenni, hogy a cégek 35% jelentős leépítést csinált”koznmetika”!

Miért nem lehet 14% munkanélküliség szerinted? Az csak + 3% !

Mi akadályozza meg? Hiszen az idén évvégén bedőlt cégek nagy része, statisztikailag is jövőre jelentkezik. Illetve a válság is W alakú grafikon, hiszen akik most eladósodnak azoknak a második V betű lesz a megszorítás, nekünk, meg a piacok visszaszerzése.

Csak hogy a megszorítás mértéke a külföldiek kezében van, és a mi versenyképességünk is az ők bujtatott protekcionizmusától függ , az az vesztésre állunk, és még egy V betűt túl kell élnünk!

Az a bajod neked hogy lenézel mindenkit aki Jobbikos, és nem érvelsz, hanem lehülyézel mindenki, gondolkodás nélkül.

[link]

Pedig az egész annyira egyszerű és magától érthető, csak egy kis infó, olvasottság, és precedensértelmezés.

Érvelj és ne személyeskedj, mert nyírni foglak ezek után ahol csak meglátlak!

2009. dec. 26. 22:30
 22/46 A kérdező kommentje:

Jahh, még annyit a hidak és az utak a merto építés is építés, csak azokat a külföldiekkel végeztetik amiből nem sok hasznunk származik! De ügyesen lehet kozmetikázni velük az adatokat. Gondolkodj, egy metró kivitelező, milyen bérfejlődést eredményez, hiszen monopol és ha akarja akkor akár románokat alkalmaz alvállalkozóként!

Ami meg igazi piacot teremtene a munkaerőnek, magasépítések, lakó és társasházak, ipari objektek, irodaházak, meg nincsenek folyamatban!

2009. dec. 26. 22:37
 23/46 anonim ***** válasza:

"Miért nem lehet 14% munkanélküliség szerinted? Az csak + 3% !"

Értem, szóval ez így megy nálatok, jobbikos hazudozóknál, hogy "miért is ne lenne 18%, az csak plusz 8, azt simán odaképzeljük, és máris tény".

A te idiotizmusod egyébként a jobbikban átlagszínvonal?

2009. dec. 26. 22:40
 24/46 anonim ***** válasza:
11%

Nem, az ilyen gyökereknél színvonal mint te. Látszik közödnincs sem a politikához, sem igazából semmihez, de legalább akkor ne írj be semmit. És ne általánosíts, a Jobbik többszázezer szavazója szerinted mindegyik ugyanolyan ?

Nem az a hülye akinek annyi esze volt hogy az MSZPre szavazott, és ide juttatta az országot?

Nem az a hülye, aki Orbánért van oda, közben már 5ször megígérte hogy ők bizony addig kimennek tünteni amíg kormányváltás nem lesz, de aztán persze Viktorka szépen beült a páncélozott autójába és elhagyta a helyszínt (amíg Vona a gárdisták közé ült, lefújták könnygázzal mégis maradt, majd elvitték, később kiengedték)

Elég volt a hazudozó politikusokból, akik milliós fizetésekért ülnek a seggükön és nem csinálnak semmit.

Aki pedig érzi magáról, hogy nem teljesen ért a dolgokhoz, inkább tájékozódjon előtte :)

2009. dec. 26. 22:47
 25/46 A kérdező kommentje:

Te halmozottan sérült, értelmileg korlátolt fél analfabéta, akinek a gondolkodás nagyon nehezére esik, aki kínjába idiótáz mindenki, pusztán mert a tudata messze afelett a szint alatt maradt amivel alapvető dolgokat meg lehet érteni !

Leírtam te ostoba, hisz ma 11%, és az év végi (október utáni) számok még nem is jelentkezhettek a rendszer tehetetlensége miatt!

De egy ostoba nem normális, agy bénának, nem fogok magyarázni olyan dolgokat amiket az alsós iskolások egyszeri elmagyarázás után értenek. Az idegesítő és első ránézésre is kozmetikázott index sajnos nem színvonal a számomra, mert látom azt ami a sorai közt el van rejtve. Az hogy te nem vagy képes egy adott szöveget értelmezni, a szellemi mentalitásodat illusztrisan jellemzi. Nem vagyunk egy szellemi állapotban, és mivel a felfogóképességed számomra ingerküszöb alatti, nem kívánlak oktatni és azt időmet a felesleges és jelentéktelen formádra pazarolni.

2009. dec. 26. 22:55
 26/46 anonim ***** válasza:
61%
Ha az elmúlt 20 év fog folytatódni, akkor félek, hogy előbb-utóbb tényleg nagy botrány lesz. Sajnos ugyanazok az emberek a főszereplők, csak váltják egymást.
2009. dec. 26. 23:02
 27/46 anonim válasza:
90%
Nagy bunkó vagy te kérdező:) szerintem se tudsz semmit ezekről a dolgokról te tokány fejű majom.
2009. dec. 26. 23:04
 28/46 A kérdező kommentje:

Nagy bunkó vagy te kérdező:) szerintem se tudsz semmit ezekről a dolgokról te tokány fejű majom

Én vagyok a „ nagy bunkó? Kis kötsög !

Olvastad hogy milyen megjegyzései voltak a kis védencednek?

A fene a büdös ku..va anyátokat, mit merészeltek ti? Legszívesebben f@szra húznám az ilyen segglyuk szájszagúakat!

Úgy érzem eleget hallgattam a hülyézéseit , azt hogy nem értelmes vitát akar, hanem degradál, arról meg nem is beszélve hogy 3× válaszoltam szépen, megkérve hogy ezt az akcentust felejtse el.

Nem vagyok kis darab, és a fél életem a kötelek között ütöttem rúgtam, és had essen már szarul hogy nem nyelem be a megjegyzéseket. Élőben már lehet hogy foga nem lenne ennyi személyeskedés után.

Szóval talán türelmesebb voltam még a kelleténél is, de minden kötél szakad!

2009. dec. 26. 23:13
 29/46 A kérdező kommentje:

Nagy bunkó vagy te kérdező:) szerintem se tudsz semmit ezekről a dolgokról te tokány fejű majom.

De úgy látom hogy a te értelmi színvonaladdal is baj van!

Miért nem lehetne jövőre + 3% munkanélküliség?

Leírom neked is, hisz ma 11%, és az év végi (október utáni) számok még nem is jelentkezhettek a rendszer tehetetlensége miatt!

Akkor miért ne lehetne?

2009. dec. 26. 23:19
 30/46 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szeretnék én is néhány dolgot hozzáfűzni az általad leírtakhoz:

"Mert nem olvasod el az egész cikket sajnos!

A baj hogy az évi csökkenés 12.5% és október óta már rávertünk +8%ot."

Az a +8% honnan jött, amit azóta még rávertünk?

Én megnéztem a hozzászóló által ajánlott oldalt, és ott volt egy excel táblázat ahol részletesen is, számokkal bővebben kifejtették a leírtakat.

Tehát 2009-ben csak októberig vannak adatok, havi bontásban, azok pedig így néznek ki:

január 87,3

február 100,5

március 140,8

április 151,6

május 161,2

június 212,3

július 168,2

augusztus 171,9

szeptember 199,4

október 197,1

Összesen: 1 590,3

A 2008-as évi összesen pedig 1 984,2.

Tehát ha az év maradék két hónapjában egyáltalán nem lenne befolyó érték, akkor is 1 590/1 984,2 = 0,8.

Tehát körülbelül 20% lenne a visszaesés.

Tehát az általad leírt 12,5+8= 20,5 % lehetetlen.

" [link]

A kurucot meg azért tettem be, mert az index valahogy elfelejtette hozzátenni, hogy a cégek 35% jelentős leépítést csinált”koznmetika”

A 35%-a jelentős leépítést csinált?

A forrás ezt írja:

"A globális felmérésben részt vevők 35 százaléka a válság ellenére SEM csökkentette alkalmazottainak létszámát"

Hogy is van ez?

2009. dec. 27. 00:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!